Bűnnek számít ha keresztényként megünneplem a nemzeti ünnepet?
Azt tudom, hogy a Jehova Tanúi szerint szinte minden ünnep megünneplése bűn de a többi felekezet, hogy áll ezzel a kérdéssel.
Ezt találtam a Bibliába;
(1Pét 2:13)
"Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak, mint felebbvalónak;"
A Nemzeti ünnep megünneplése kötelező minden állampolgár számára mert egy kormányi rendelés.
Ne essen félreértés azért használom a "kötelező" szót mert ha pl valaki dolgozik munkahelyen ünnepnapkor akkor megbüntetik a munkáltatót is meg az alkalmazottat is, tehát én erre értem a "kötelezőt".
Hogy az ember a saját magán szférájában ünnepel vagy sem az már az ő döntése.
De a Biblia azt kéri, hogy tegyünk eleget az emberi rendeléseknek is vagy jelen esetünkben a kormány főnek.
Szóval csak arra lennék kíváncsi, hogy ha én keresztényként ünneplek vagyis részt veszek a felvonulásba akkor Isten szemében ez bűn lenne?
Itt nem bálvány imádatról van szó még mielőtt valaki ebbe belekötne a zászlók meg a címerek miatt, hanem egyszerűen én úgy látom jónak, hogy eleget tegyek egy kormányi rendeletnek és ünneplek.
Ez bűn?
Egy keresztény, addig tartozik engedelmességgel az adott ország kormányának, amíg az Isten törvényébe nem ütközik, tiszteletben tartjuk.:
(Cselekedetek 5:28, 29) . . .” 29 Péter és a többi apostol így válaszoltak: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek.
Jézus a következőket mondta:
Ján 18:36: „Jézus így válaszolt [a római kormányzónak]: »Az én királyságom nem része e világnak.«”
Ján 15:19: „Ha része volnátok [Jézus követői] a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.”
1Ján 5:19: „az egész világ a gonosz hatalmában van.” (Vesd össze: Dániel 2:44; János 14:30; Jelenések 13:1, 2.)
Egy keresztény első sorban Krisztus királyságának "alattvalója, képviselője"
Jézus nagyköveteként, itt élünk a világban, de nem avatkozunk bele a világ dolgaiba, ahogy egyetlen nagykövet sem avatkozik annak az országnak a dolgaiba, ahol tartózkodik.
Mivel Isten nem nacionalista, és egyetlen nemzetet sem emel a másik főlé, ezért is van, hogy a keresztény, nem gyakorolja ezeket, mindnyájan testvérek vagyunk.
Ha megtennénk, akkor azt mutatnánk, minden országban, hogy a "mi nemzetünk" különb, ez pedig ellenkezik Isten gondolkodásával.
ezért Jehova Tanúi, sehol a világon, nem képviseltetik magukat vagy nem vesznek részt ilyen ünnepekben.
Nna erről beszéltem...
Akkor mégse pletyka amit ma hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!