Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi tényleg nem...

Jehova Tanúi tényleg nem állnak fel a nemzeti himnuszok alatt?

Figyelt kérdés
2016. dec. 22. 16:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg. Pedig a magyar egy imádság.
2016. dec. 22. 17:00
 2/29 anonim ***** válasza:
31%

Pont ezért!

Számukra hamis imádság!

2016. dec. 22. 17:06
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet egy imádság hamis imádság?
2016. dec. 22. 17:09
 4/29 anonim ***** válasza:
57%
Úgy, hogy hamis istenhez, bálványhoz szól, nem Jehováról. És különben is, nekik nincs nemzetiségük.
2016. dec. 22. 17:18
 5/29 anonim ***** válasza:
89%

Azta... Tehát ha én azt mondom, hogy Isten áldd meg (ide az a név jön, akire áldást kérek), akkor az nem ugyanaz, mint amikor ők azt mondják, hogy Isten áldd meg (ide az a név jön, akire áldást kérnek)?

Jézus erre azt mondta, hogy nem lehetséges az, hogy a sátán adjon áldást.

Igazából sajnálom is őket meg nem is.

2016. dec. 22. 17:25
 6/29 anonim ***** válasza:
88%
Én ateista vagyok, de felállok a himnusz alatt. Nem érdekel, hogy imádság vagy vers vagy "de rossz szomorú himnuszunk van miért nem a Mekk Eleket énekeljük". Ez Magyarország himnusza és pedig magyar állampolgát vagyok. A jehivisták viselkedése közönséges tahó magatartás.
2016. dec. 22. 18:21
 7/29 anonim ***** válasza:
77%
Én is ateista vagyok, de felállok a himnusz alatt. Az én okom sokkal egyszerűbb: egyszerűen nem érné meg, hogy ülve maradjak, és mindenki elkezdjen anyázni.
2016. dec. 22. 18:53
 8/29 anonim ***** válasza:
63%

Nekik az őrtorony ezt tanítja. Nem őket kell bántani, hanem a szervezetet, ami fogva tartja őket.

Érdekes, hogy mennyi mindent belelátnak abba, hogy ha valaki feláll a himnusz alatt. Paranoia lehet? Vagy mi a szösz?

2016. dec. 22. 19:51
 9/29 anonim ***** válasza:
14%

Valóban nem állnak fel, egyetlen országban sem.

Nem csak Magyarországon, hanem egyik országban sem.

Miért?

Mert az tény, hogy emberi szemszögből Én pl. Magyarországon születtem, és ezért a magyar nyelvet beszélem.

De ezzel nem köteleztem el magam a nacionalista eszmének.

Én Isten királyságának polgára vagyok, ahol nincs nemzeti kérdés, és ezt mindnyájan így gondoljuk.

Vegyük pl, az egyik hozzá szóló írását:

"Isten álld meg a Magyart"

És azok akik nem Magyarok, azokat ne áldja meg?

Vagy egy más nemzetben élőt, mondjuk egy Francia, vagy Olasz származásút. Ők is ugyan ezt kérik a maguk módján, és a Többiek, mondjuk egy Magyar, az ne legyen áldva, csak az Olasz, vagy a Francia?

Isten melyiket áldja meg ennek fényében?

Egy keresztény nem így gondolkodik, mert nincs sem Görög, sem Zsidó.

Egy keresztény tiszteletben tartja az adott ország törvényeit, amíg olyat nem kér ami Istennek jár csak, illetve amíg Isten törvényébe nem ütközik.

A Legfőbb hatalom Isten, és elsősorban neki tartozik egy keresztény engedelmességgel.

Az emberi hatalmak viszonylagosak, Isten engedélyével vannak most még. S mivel viszonylagos, és nem teljes hatalom, ezért nem írhatja felül Isten alapelveit, illetve nem jár neki az Istennek járó imádat.

2016. dec. 22. 20:45
 10/29 anonim ***** válasza:
14%

Nem az Őrtorony tanítja, hanem Isten szavában van ez leírva, és maga Jézus is kifejezte határozottan ezt.

Hogy az Őrtorony újság ezt megemlíti, attól még a bibliából van a gondolat.

2016. dec. 22. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!