Jehova Tanúi tényleg nem állnak fel a nemzeti himnuszok alatt?

"living witness nevű felhasználó válasza:
kiállok a Bibliában leírtak mellett.
Egyetlen egy csoporton teljesednek a Bibliában leírtak, és Ők a Jehova Tanúi nevet viselik, ami szintén Bibliai prófécia."

"nem vagyok 76%-on"
Soha nem is leszel azon, ide a rozsdás bökőt!
Én sem értem, hogy felállni a Himnuszunk alatt miért annyira megterhelő számotokra, hogy inkább elfogadtok egy idióta ideológiát, semhogy felálljatok.
Írod ezt:
"Miért?
Mert az tény, hogy emberi szemszögből Én pl. Magyarországon születtem, és ezért a magyar nyelvet beszélem.
De ezzel nem köteleztem el magam a nacionalista eszmének.
Én Isten királyságának polgára vagyok, ahol nincs nemzeti kérdés, és ezt mindnyájan így gondoljuk. "
De Isten királyságának eljövetele még várat magára, nem igaz? Tehát jelenleg Magyarország állampolgára vagy, és nem Isten királyságáé. Szóval míg el nem érkezik Isten királysága, addig is illene elfogadnotok és tiszteletben tartanotok a hatályos magyar törvényeket, ha már itt éltek.
Majd írod ezt:
""Isten álld meg a Magyart"
És azok akik nem Magyarok, azokat ne áldja meg? "
Majd ezek után erre az eleve hibás reakcióra felépíted az egész további mondanivalódat, és levonod belőle a végkövetkeztetést. Vagyis összerittyentettél gyorsan egy légvárat, majd ezt kezdted el ágyúval lövöldözni. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy előrántottál egy szalmabábot, és látványosan szétverted. Ismerős? :) Segítek:
És hogy miért is hibás a reakciód? Mert az égvilágon senki sem mondta, hogy CSAK a magyarokat áldja meg az Isten ("Isten áldd meg a magyart"), csak annyit kér, hogy a magyarokra bocsásson áldást, amiért satöbbi. Ettől a többiekkel tökmindegy mit tesz, az nincs részletezve, felőlünk őket is megáldhatja, az az ő dolga. Mi csak magunkra kértünk áldást.
Ha azt akarta volna kifejezni, hogy CSAK a magyarokra adjon áldást, a többieket meg minimum sehogy se segítse, akkor így ilybé szólna a Nemzeti Himnuszunk első sora:
"Isten csak a magyart áldd meg"
Mellesleg, áldd, és nem álld, ahogy te írtad. Legalább az első sorát tudnád normálisan leírni, már azzal is inkább lennél magyar, minthogy nem álltok fel a Himnusz alatt. Még a legutolsó tapló tirpák is, aki valamennyire azért magyarnak tartja magát, az is állva hallgatja végig a Himnuszt, ez a magyar szokás.
Szóval valahová kábé az ilyenek utáni helyre rakjátok magatokat a környező emberek szemében, ülve hallgatni a Himnuszunkat...

Nem vagyok tanú.
Nem vagyok magyar, mert Magyarországon élek, magyar nyelvet beszélek, magyar cégnek dolgozok, magyar adóforintot fizetek, Magyarországon nyaralok magyar fizető szálláson, négy magyar gyermekemet nevelem, és magasról teszek egy olyan zenének mint a Himnusz.
De az magyar, aki feláll a Himnusz alatt, nem Magyarországon él, már lassan otthonába sem magyarul beszél, ha Magyarországon is él, már több szót használ angolul, mint magyarul, offshort magyar cégnél dolgozik határ mellett külföldre fizetett adóval, külföldre nyaral, oda viszi a pénzét, egy gyereket nevel, mert 400.000 pénzből hogy neveljen többet, akkor nem tudna külföldön nyaralni.
Illem? Ó édes Istenem, te/ti, akik megszóltok, mert nem állok fel vagy nem érdekel a himnusz, minden illemet betartotok? Csak egyet mondok. Kereteket nyújtjátok nálatok idősebb férfi felé? Mert ez nagymértékű illetlenség, tiszteletlenség. Hozzak fel még tucatnyit ellenetek? Csak egy hülye zene. Néhány évszázada még azt sem tudták mi az.

De ha már belecsembésszük a teológiát is, mivel imádságnak nevezzük a Himnuszt, nem imádkozhatok így, mert akkor Jézusnak a tanítását nézném semmibe:
Máté 6
5.
És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6.
Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

De ha már vallási és keresztény megközelítésből nézzük, eltekintve attól, hogy a belső szobámban imádkozzam, a szövegre visszatérve:
Áldd meg a magyart...
Mt 5,44
Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
Keresztényi oldalról inkább az lenne a helyes szöveg, hogy áldd meg az ellenségeinket... :)

Hogy az Őrtorony újság ezt megemlíti, attól még a bibliából van a gondolat.
Hol?

15 és 17re:
Annyira de annyira elegem van abból, hogy fel van téve egy kérdés és a reakció az, hogy, igyekeztek azonnal felsorolni a másik vélt bűnét. Elhiszem, hogy nálatok ezt tanítják, hogy ez a normális, de nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!