Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúinak oldalán,...

A Jehova tanúinak oldalán, miért nincs fórum, ahol szabadon beszélgethetnének, oszthatnák meg az idegenek, és a már bent lévő tagok is a gondolataikat?

Figyelt kérdés
Üdv, azért merült fel bennem, ez a kérdés, mert gyakorlatilag minden vallási oldalt, van szabad fórum, ahol az emberek elmondhatják a pozitív, és negatív véleményeiket, és nem korlátozzák le, egyoldalú információ közlésben, hiszen az igazság megáll bármilyen próba alatt is, mi lehet az oka, hogy a tanúknál csak egy irányú közlés van, a tanúk és a nem tanú látogatók között?
2016. dec. 21. 17:12
1 2 3 4
 31/33 KZitus ***** válasza:
0%

Kedves kérdező

Tőlünk tanúktól elég sokan elvárnak minden félét, amit nem teszünk...hosszú lenne a lista, itt is sok mindent kérnek számon tőlünk...

Nincsen szükség fórumra, hiszen naponta felkeressük az embereket az egész világon, hogy beszélgethessünk, állunk a guruló állvány mellett, hogy elérhetőek legyünk bárki számára aki elmegy ott, és több mint 100 ezer gyülekezetben jövünk össze, hogy egymás és mindenki társaságát élvezzük, aki meglátogat ott minket, kongresszusokon százezrek csatlakoznak hozzánk, olyanok, akik vágynak a társaságunkra.....tehát van bőven (sokféle)lehetőség a szabad beszélgetésre.

Veled is szívesen :-)

2016. dec. 28. 20:09
 32/33 KZitus ***** válasza:
0%

figyeld meg az őszinte érdeklődőket hogyan találja meg Isten:

[link]

2016. dec. 28. 20:19
 33/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Amikor valakit kiközösítenek, azt maga az illető már hamarabb megtette és már nem Tanú."

Ennek ellenére még is bejelenti nyilvánosan. Akkor ez most hogy is van?

"...soha nem hallottam az elmúlt hosszú évek alatt egyetlen tanútól sem....viszont annál többször olyanoktól, akik nem tanúk."

Elnézést érthetőbben kellet volna fogalmaznom. Te miért is hallanál ilyesmit? Hiszen te nem vagy olyan házigazda akit felkeresnek Jehova tanúi hogy megismertessék vele az "igazságot". Amúgy meg nem ismered az összes tanút. Az hogy te valamit nem teszel az nem jelenti azt hogy más sem teszi.

Csak Jehova tanúi ismerik az igazságot. Csak Jehova tanúi prédikálnak. Csak Jehova tanúi keresik fel az embereket. S még lehetne sorolni.

"Tisztellek becsüllek, nem számít a vallási hovatartozásod, és a nemzetiséged. Nagy kérés lenne hozzád, ha ezt tőled is elvárnám? :-)"

A vallási hovatartozásom az keresztény. A nemzetiségem az magyar s úgynevezett fehér bőrű vagyok a nemi érdeklődésem az heteroszexuális. Nem politizálok. Kihagytam valamit?

Köszönöm a tiszteletedet is és a becsülésedet is.

Bár nem érzem úgy hogy tiszteletlen lettem volna de ha még is akkor elnézésedet kérem. Bár akkor hívd fel a figyelmemet arra hogy mivel voltam irányodban tiszteletlen. Mivel nem tudom.

"Tőlünk tanúktól elég sokan elvárnak minden félét, amit nem teszünk...hosszú lenne a lista, itt is sok mindent kérnek számon tőlünk..."

Igen ez így van! Tudod mi ennek az oka? Az ok az összetett de a legfőbb dolog az hogy az Őrtorony állítja nála az igazság. S aki ilyesmit állít az bizony számítson elvárásokra. Egy misszionáriushoz egy nap szaladva érkezik egy izgatott ember. Ez ember azt mondja: - Itt van Jézus! A misszionárius kétkedve hallgatja. Fel kell a székről és azt mondja: - Beszélek azzal az emberrel!

Mire a hírvivő azt mondja hogy az csak akkor lehetséges ha előbb szereznek egy tolmácsot!

Ekkor a misszionárius vissza ül a székében és azt mondja: - Még sem beszélek azzal az emberrel.

A misszionáriusnak annyi elvárása volt csak hogy közös nyelven tudjon beszélni a megváltóval.

Amiben van logika szerintem! De ezt ítéld meg magad!

Szóval az igazsággal szemben lehet támasztani elvárást. Pl. azt hogy megállja a helyét s nem változik. Mert ha Isten nem változik és gyakran hivatkoztok arra Jehova tanúi hogy az isteni terv nem változott meg. Akkor Isten igazsága sem változik meg. De ha egy igazság megváltozik akkor az nem Istentől van!

"Nincsen szükség fórumra, hiszen naponta felkeressük az embereket az egész világon, hogy beszélgethessünk, állunk a guruló állvány mellett, hogy elérhetőek legyünk bárki számára aki elmegy ott, és több mint 100 ezer gyülekezetben jövünk össze, hogy egymás és mindenki társaságát élvezzük, aki meglátogat ott minket, kongresszusokon százezrek csatlakoznak hozzánk, olyanok, akik vágynak a társaságunkra.....tehát van bőven (sokféle)lehetőség a szabad beszélgetésre."

Ennek ellenére a nyomtatott kiadványok csökkenek és maga az Őrtorony tér át arra hogy elektronikus formában legyen elérhető még saját TV műsort is készít. Sőt egy kampányt is csinált a honlap népszerűsítése érdekében. Gondolom ebben a kampányban te is részt vettél.

Zita te tisztában vagy azzal a ténnyel hogy az Őrtorony folyóirat több nyelven érhető el a honlapon mint maga a Biblia? Nem fordítva kellene inkább lennie? Már csak azért kérdem mert ugye viszonylag gyakran kell változtatni a tanításokon. Vagy inkább azt írjam hogy az igazságon?

2016. dec. 28. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!