Jehova tanúk ti hogy érzitek ilyen helyzetekben magatokat?
A nagy ünnepek alatt, most ugye karácsony, aztán szilveszter? ott van mindenhol még a munkahelyen, ott pl hogy érzitek magatokat?
Még egy kérdés, a jehova tanúk ihatnak alkoholt?
Ihatunk, de nem részegségig.
Vállalkozó vagyok, nekem jelenleg nem dirigál senki, így munkahellyel nincs gond.
Emlékszem anno iskolába az osztályból ketten voltunk akiknek nem volt otthon karácsonyfa (pedig nem voltunk akkor tanúk) én és egy iszlám csaj. Szegényke zokogott miatta, félő, hogy kirekesztve lesz, engem is kicsit frusztrált, de annyira nem vettem fel. Nyilván van akit kicsit zavar, de szerintem nem a fő problémánk, ilyenkor van sok tanúnak is munkaszünete,tehát ugyanúgy összejön sok helyen a család. Ha a család is tanú, akkor picit sem zavaró. Újévet azt tartottuk gyerekkorban, értelemszerűen csak a petárda, tűzijáték érdekelt :D Most meg már tanú vagyok és zavar, bár ez az idosodes jele is lehet.
Szóval nekem ilyen téren nem volt annyira nehéz, amióta tanú lettem, kevés olyan helyzet adódik ami kellemetlen ezen a téren.
Szia
Anno, amikor elkezdtem olvasni a Bibliát, magamtól rájöttem, hogy ez nem keresztény ünnep, és ezt elmondtam a munkaatársaimnak. Nevettek, és mondták, hogy hagyomány, és ragaszkodnak hozzá. Elég hamar elfogadták (mivel amugy nagyon kedveltek), hogy én most egy kicsit" különc" lettem, tehát akkor eléggé simán ment a dolog.
Egy idő után azt mondták jó nekem, mert egy csomó munkától, gondtól, kiadástól szabad vagyok.
Ma már nagyon zavar az a "cirkusz", ami megelőzi ezt az időszakot(jelenleg olyan helyen dolgozom, ahol ezt nap mint nap tapasztalnom kell), és fáj is, mert pontosan tudom mit érez Isten és Krisztus ezzel kapcsolatosan....
Viszont a szabad napok nekem is jól jönnek, mert pihenhetek, és olyan dolgokkal foglalkozhatom, amire egyébként nincsen időm.
A Biblia nem tiltja a mértékletes alkohol fogyasztását, nézd:
Prédikátor 10:19
" A kenyér arra van, hogy nevessenek a munkások, a bor pedig megvidámítja az életet; de a pénz az ellenérték mindenért.
Példabeszédek 31:6, 7
Adjatok mámorító italt a veszendőnek, és bort a keserű lelkűeknek. Igyon, és feledje szegénységét, és ne emlékezzék többé bajára.
Viszont ha nem tudjuk a mértékünket,:
Példabeszédek 20:1
A bor csúfoló, a részegítő ital háborgó, és aki eltévelyedik általa, az nem bölcs.
Példabeszédek 23:29–35
Kinek jaj? Kinek kellemetlenség? Kinek viszálykodások? Kinek aggodalom? Kinek vannak sebei ok nélkül? Kinek vannak elhomályosult szemei? A bor mellett időzőknek, akik mennek, hogy kevert bort keressenek. Ne nézd a bort, mint vöröslik, mint gyöngyözik a pohárban; könnyen csúszik az. Végül megmar, mint a kígyó, mérget ereszt, mint a vipera. Szemeid különös dolgokat fognak látni, és szíved romlott dolgokat beszél. És bizony olyan leszel, mint aki a tenger közepén fekszik, sőt, mint aki az árbockosárban fekszik. „Ütöttek, nem betegedtem bele; megvertek, de én nem is tudtam róla. Mikor ébredek már fel? Újra megkeresem azt.”
Nos ezeket az alapelveket IS figyelembe vesszük:-)
"mert pontosan tudom mit érez Isten és Krisztus ezzel kapcsolatosan..."
Mit? És honnan tudod ennyire pontosan, ha szerinted nem lehet Istennel beszélgetni?
Vajon Istent elkeseríti, hogy összejönnek a családok, megajándékozzák egymást, feltöltődnek egymás társaságában, pihennek, jókat esznek, szerelmeskednek a párok stb.? Vajon Istent elkeseríti, ha valaki felköszönti édesanyját anyák napján? Ilyen lenne Isten? Nem akar nekünk ünnepeket adni?
Kizárt.
Az pedig Zitus, hogy imádkozol, nem jelenti, hogy beszélgetsz Istennel. De jó lenne, ha megtörténne, mert akkor elhagynád a beteg szektádat.
ezt az állításodat mire alapozod??????
A ti válaszaitokra. Nem imádságot írtam, hanem beszélgetésre, amikor hallod Isten válaszát. Tehát? Ha nem beszélgetsz Istennel, mert csak te beszélsz ima formában, de a válaszára nem vagy kíváncsi, akkor honnan tudod mit érez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!