Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon kíváncsi vagyok a...

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszotokra! Szerintem a zsidók istene nem ugyan az mint a keresztényeké. Szerintetek?

Figyelt kérdés

[link]

2 videó közül a jobb oldalit nézzétek meg.

Az érdekes rész 19:30-tól van

A zsidók istenéről szól!

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Jó videózást!

2016. dec. 18. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

A keresztény ember Jézus Istenét tartja Istennek.

Így az egy és ugyan az.

Isten ígérete a Héberek idejében kezdődik, és ez az Isten ugyan az, aki feltámasztotta a fiát a halálból.

ezt maga Jézus, és az első tanítványai is így említették, nem változott a Teremtő személye, csak a megoldás folytatásában lett változás, mivel a megváltás megtörtént.

2016. dec. 18. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:
8%

A film pedig emberi okoskodás, a Teremtőnek itt van a válasza erre:

(2Mózes 9:16) 16 De azért tartottalak életben, hogy megmutassam neked a hatalmamat, és hogy hirdessék nevemet az egész földön.

A Fáraót magát is Istennek tartották, miért nem tudta megmenteni a Fiát ha a Fáraó is Isten.

Isten bemutatta, hogy a többi "Isteneknek" mekkora hatalmuk van vele, a valóban egyedüli élő Istennel szemben.

2016. dec. 18. 16:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Várom a továbbiakat!

2016. dec. 18. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jézus és a zsidók istene ugyanaz. Jézus nem beszél másik istenről... Jézus azt mondja, hogy Isten másmilyen, mint ahogy mások elképzelik.
2016. dec. 18. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:
33%
Kezdetbn ugyanaz volt a keresztényeknek is, azóta eléggé eltávolodott a két vallás, a zsidók nemnhisznek Jézusban, a keresztények meg Szentháromságot kezdtek imádni a IV. századtól, ez előtte egyértelműen nem volt így. Azóta egyház szakadások, stb..
2016. dec. 18. 18:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Az örökkévalóságot minden ember a maga istenével fogja tölteni.

Van akinek a hasa az istene,van akinek az autója.

Vannak akik Jehovára teszik le a voksot,mások Buthára,vagy Krisnára,stb...

Nekem személesen Jézus Krisztus az Istenem!

És neked ?

2016. dec. 18. 19:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Én az úrhoz imátkozom meg beszélni szoktam a Jézuskához.

Komolyan nagyon szeretem őket!

2016. dec. 18. 20:15
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Jehova = Gott = Allah

Szerintem tetszettek volna hitéletet nem egymástól koppintani, és akkor nem kéne magyarázkodni, hogy ki kié, meg kié nem. A mi istenünk pedig Tengri, na Ő tényleg nem ugyanaz. Ahogy Ámon, Zeusz, Ahura Mazda meg a többi letaposott kultúra sem.

2016. dec. 19. 11:19
 9/9 A kérdező kommentje:

A mi istenünk az Úr

Milyen tengri?

Ezt honnan vetted?

Nem mondom hogy nem igaz de hol van ez leírva?

2016. dec. 19. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!