Nagyon kíváncsi vagyok a válaszotokra! Szerintem a zsidók istene nem ugyan az mint a keresztényeké. Szerintetek?
2 videó közül a jobb oldalit nézzétek meg.
Az érdekes rész 19:30-tól van
A zsidók istenéről szól!
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Jó videózást!
A keresztény ember Jézus Istenét tartja Istennek.
Így az egy és ugyan az.
Isten ígérete a Héberek idejében kezdődik, és ez az Isten ugyan az, aki feltámasztotta a fiát a halálból.
ezt maga Jézus, és az első tanítványai is így említették, nem változott a Teremtő személye, csak a megoldás folytatásában lett változás, mivel a megváltás megtörtént.
A film pedig emberi okoskodás, a Teremtőnek itt van a válasza erre:
(2Mózes 9:16) 16 De azért tartottalak életben, hogy megmutassam neked a hatalmamat, és hogy hirdessék nevemet az egész földön.
A Fáraót magát is Istennek tartották, miért nem tudta megmenteni a Fiát ha a Fáraó is Isten.
Isten bemutatta, hogy a többi "Isteneknek" mekkora hatalmuk van vele, a valóban egyedüli élő Istennel szemben.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
Várom a továbbiakat!
Az örökkévalóságot minden ember a maga istenével fogja tölteni.
Van akinek a hasa az istene,van akinek az autója.
Vannak akik Jehovára teszik le a voksot,mások Buthára,vagy Krisnára,stb...
Nekem személesen Jézus Krisztus az Istenem!
És neked ?
Én az úrhoz imátkozom meg beszélni szoktam a Jézuskához.
Komolyan nagyon szeretem őket!
Jehova = Gott = Allah
Szerintem tetszettek volna hitéletet nem egymástól koppintani, és akkor nem kéne magyarázkodni, hogy ki kié, meg kié nem. A mi istenünk pedig Tengri, na Ő tényleg nem ugyanaz. Ahogy Ámon, Zeusz, Ahura Mazda meg a többi letaposott kultúra sem.
A mi istenünk az Úr
Milyen tengri?
Ezt honnan vetted?
Nem mondom hogy nem igaz de hol van ez leírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!