A keresztények várják Krisztus második eljövetelét. Ha másodszor is eljönne, ugyan ki ismerné fel, ki hinne neki egy ilyen modern világban?
Krisztus második eljövetelét nem úgy kell elképzelni, mint amikor először jött, amikor Keresztelő János bemutatta a tömegnek, tanítványokat gyűjtött maga köré, és volt, aki hitt neki, és volt, aki nem.
Krisztus másodszorra isteni hatalommal a világtörténelmet jön lezárni, mindenki fel fogja ismerni, sőt egyesek menekülni fognak a "Bárány haragja elől":
"Az ég összehúzódott, mint egy felgöngyölt könyvtekercs. Minden hegy és sziget elmozdult a helyéről. A föld királyai, nagyjai és vezérei, a gazdagok és a hatalmasok, mindenki, rabszolga és szabad elrejtőzött a barlangokban és a sziklák közt. 16És így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: „Szakadjatok ránk, s rejtsetek el bennünket a trónon ülő és a Bárány haragja elől! Eljött haragjuk nagy napja, ugyan ki állhat meg előttük?”" (Jel 6,14-17).
Dante
Szervusz
Nos Én már nem várom, mert megtörtént, a Bibliában leírtak szerint.
S ahogy az előttem szólók írták, nem olyan volt az eljövetele, mint az első, hiszen nem meghalni jött.
Isten a szavában leíratta, miből lehet tudni.
Jézus királyságát azzal kezdte egyenlőre csak az égben, hogy Sátántól és a démonaitól megtisztította az eget.
Ez a Földnek hatalmas jajjokat indított el. Miközben Jézus támogatja azt a begyűjtő munkát szerte a világon, amivel megbízta a követőit.
ez az "ige hirdetés bolondsága" és a tanítványképző munka egységes eszköze által megy végbe amit az emberek vagy gyűlölettel kezelik, vagy nevetségesnek, vagy zaklatásnak veszik.
Szia
Pál apostol azt írta, hogy „A Törvény . . . Krisztushoz vezető nevelőnk lett” (Galácia 3:24).
A Törvény az egész zsidó népé volt annak idején. Hányan ismerték fel közülük a Messiást? Csak kevesen, a többség meg is ölte Őt.
Krisztus, a Máté 24 és a Lukács 21 fejezeteiben mident elmond, amiről fel lehet ismerni a második eljövetelét. Akik várják, mint az első században is, azok felismerik. De a többség most sem ismerik fel - csak kevesen.
Ezt sem én találtam ki, maga Krisztus is beszélt erről.
Szia!
Dacára annak, hogy kétezer éve tart az öntudatlan messiáa várás: "Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el..."
A #1 és Dante tökéletes választ adott.
Máté 24:23 Ha valaki ezt mondja akkor nektek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek.
Máté 24:24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
Máté 24:25 Íme eleve megmondottam nektek.
Máté 24:26 Azért ha azt mondják majd nektek: Íme a pusztában van; ne menjetek ki. Íme a belső szobákban; ne higgyétek.
Máté 24:27 Mert amiképpen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.
# 7
Hamarabb mint gondolnád meg fogod látni, kit tart szektának Isten :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!