A fenyegetésen kívül, a Jehova tanúi tudnak más egyebet is?
Nem akarok senkit untatni, de ma már másodjára meg voltam fenyegetve egy év alatt.
Saját kapumban azzal fenyegettek meg,idézem;
"Nemsokára nem lesz kapum amit bezárjak, sőt még házam sem mert Armageddonkor Jehova mindenemet elveszi az életemmel együtt!"
És ez már másodjára történt meg ebben az évben.
Boldog Karácsonyt kedves tanúk!
Én megbocsátok, de vajon az Úr meg fog bocsátani nektek ezekért?
Milyen bajotok van azzal ha elmondom, hogy Református vagyok és nem akarok sehova más egyházhoz tartozni?
Velem van a bajotok, vagy inkább az egyházammal?
Kedves kérdező.
Ha valóban így gondolod és érzed, ahogy leírtad, :
"majd az Úr megoldja ezt is" "Én megbocsátok"
akkor ezt a kérdésedet és észrevételedet, nem tetted volna fel itt a nyilvánosság előtt.
Ezzel nem bíztad az Úrra, és nem bocsájtottál meg.
a nyilvánosságot bevonva, egy valamit értél el:
újabb megvetést gyűlöletkeltést, ellenszenvet támasztottál,
A valódi megbocsátás Isten szerint, hogy úgy veszed mint ha meg sem történt volna. Isten így bocsát meg.
Nem bíztad az Úrra. Kezedbe vetted az ügyet.
A kérdésedre visszatérve pedig, soha nem fenyegetőztem, ebben az ügyben, de másban sem.
Én valóban az Úrra bízom, mindenki tegyen belátása szerint.
Legyen szép napod.
Kedves kérdező
Nem vagyok se tanu se református de nagyon sok református barátom van aki ugy hiszi és gondolja hhogy armageddonkor vége lessz mindennek mert a bibliában sok helyen figyelmeztet erre a biblia.
A nagy kérdés hogy hogy érinti az a nap az emberiséget.
Jézus elmondta világosan mert tudja.
"Sir a földnek minden nemzetsége"
Persze nem ugy fog történni ahogy a tanuk beállitják vagy mondják,ők fenyegetőzve mondják és félremagyarázva.
A biblia viszont tényként mondja és felhivja a figyelmet a készenlétre!
Az egyszerű Tanúknak az Úr meg fog bocsátani, mert nem tudják, mit cselekszenek. Olyanokká teszi őket a szekta, mint a biorobotok, kritika nélkül követik vezetőiket, mert túszként visszatartják tőlük a családjukat, hogy visszatérjenek Jehovához.
Hanem az elnökség tagjainak csak akkor lesz kegyelem, ha kilépnek.
"a nyilvánosságot bevonva, egy valamit értél el:
újabb megvetést gyűlöletkeltést, ellenszenvet támasztottál,"
Tipikusan az "Úgy kezdődött a balhé, hogy a Feri visszaütött" esete.
Te tényleg nem veszed észre, hogy ti gerjesztitek az ellenszenvet ezzel a mások életterébe való beerőszakoskodással, amit házalásnak neveztek?
Ahhoz, hogy egy új hívet szerezzetek, 99 másik embert meg magatokra haragítotok. Aztán meg jön a siránkozás hogy "Jajj szegény Tanúkat mindenhol csak üldözik..."
Képzeld csak el, hová fajulna ez a világ, ha mindenki elkezdene tökidegenekhez becsengetni és a világlátását tukmálni másokra. Ti miért érzitek úgy, hogy ez egy teljesen természetes dolog, hogy nektek ehhez jogotok van? Mi alapon gondolod azt, hogy másoknak szó nélkül kell tűrnie a zaklatásaitokat?
Kedves #18! :)
"Mármint honnan tudod, hogy nem voltál-e már nála te is? Hiszen névtelenül írt ide a kérdező, tehát nem tudhatod, hogy ismered-e (vagyis hogy csengettél-e már nála valamikor).
Remélem így már látod a szabadkozásod visszásságát..."
Jogos! :)
Kedves Vidiripi! :)
"Megtudlak érteni engem is próbáltak megfenyegetni csak sokkal burkoltabban mint téged. Majd megírom a történetemet!"
Ezt meg is köszönném mert már nagyon úgy éreztem, hogy lehet bennem van a hiba.
Kedves #20!
"Lehet, hogy az lenne a legjobb válasz az ilyen kijelentésre, hogy megmutatod mi áll valójában a Bibliában."
Igen ezt szerettem volna én is csak az volt a gond, hogy meg se akarták hallani amit beszélek, és ekkor jött a kapu zárás és ez váltotta ki belőlük aztán a fenyegetést.
De köszönöm a tippet!
Kedves Living Witness!
"Ha valóban így gondolod és érzed, ahogy leírtad, :
"majd az Úr megoldja ezt is" "Én megbocsátok"
akkor ezt a kérdésedet és észrevételedet, nem tetted volna fel itt a nyilvánosság előtt."
:) szóval te el tudod dönteni, hogy én mit érzek és mit nem érzek, igaz?
Ez jó ,nagyon jó csak az a gond, hogy észre sem veszed, hogy miről van szó.
Tudod ma szakítottam egy kis időt és olvasgattam ezt azt rólatok meg a szervezetről, és tudod mi fogott meg leginkább?-azok az írások amelyek a kiközősítésről szólnak.
És többek között ezt találtam;
"A rágalmazás egyik formája a szidalmazás. Ha valaki ezt a szokást gyakorolja, kiközösíthetik a keresztény gyülekezetből, hiszen a Szentírás szerint a szidalmazók nem méltók az életre (1Ko 5:11; 6:9, 10)."
És ezzel tudod mi a gond?
Eszembe jutott a te első válaszod amelyben ezt írtad;
"ellenben ha netalán ilyet merészelt volna amit nem hiszek el, ki kell vizsgálni az ügyet, mert ezzel szégyent hozott a Teremtőre, Jézusra, és a többiekre."
Tehát te itt arra ösztökélsz, hogy jelentsem fel azokat a testvéreidet akik így szidalmaztak engem, miközben az utóbbi válaszodban már teljesen a feje tetejére fordítasz mindent és megpróbálsz lelkiismeret furdalást okozni nekem.
Mond el kedves Living witness, hogy tulajdonképpen mit akarsz te?
"Ezzel nem bíztad az Úrra, és nem bocsájtottál meg.
a nyilvánosságot bevonva, egy valamit értél el:
újabb megvetést gyűlöletkeltést, ellenszenvet támasztottál,
A valódi megbocsátás Isten szerint, hogy úgy veszed mint ha meg sem történt volna. Isten így bocsát meg.
Nem bíztad az Úrra. Kezedbe vetted az ügyet."
Ez a része az üzenetednek nagyon tetszik bevallom! :)
Erre csak annyit mondanék, hogy bárcsak te is megfogadnád ezt a tanácsot amikor valaki a testvéreid közül netán egy kicsit "félre" lép! :)
Remélem megérted, hogy mit jelent az amit az imént írtam, és megérted annak a fontosságát is amit te írtál!
"A kérdésedre visszatérve pedig, soha nem fenyegetőztem, ebben az ügyben, de másban sem.
Én valóban az Úrra bízom, mindenki tegyen belátása szerint."
Azt mondod, hogy soha nem fenyegettél! :)
Kedves Living Witnes kérlek ne hazudj mert én magam is többször olvastam tőled elég fenyegető válaszokat.
Egyet ki is emelnék.
Pl mikor azt írod, hogy a "nagy egyházak" mind megsemmisülnek szerinted mit teszel?
Gondolj csak bele, hogy a nagy egyházakat kik alkotják? Hmmm? :)
Emberek milliói vannak a nagy egyházak mögött akik mind egy szálig meg fognak semmisülni szerinted.
Nem gondoltál esetleg arra, hogy mikor ezeket a kijelentéseket teszed embereket sértesz meg, hogy emberek lelkébe taposol bele?
Tudod az én öregapám egy mélyen hívő ember volt, paraszt ember volt de hit Istenben olyannyira, hogy amikor kint volt a mezőn és délben húzták a harangokat levette kalapját és imádkozott, minden nap ezt tette bárhol is volt. És láss csodát nem Jehova tanúja volt hanem csak egy egyszerű Református parasztember aki "szerencsétlenségére" az egyik nagy egyház őszinte híve volt.
Erre fel jössz te és azt mondod, hogy ő már elveszett mert nagy Babilonhoz tartózott.
Az a testvéred aki engem megfenyegetett, csak engem fenyegetett meg, de te kedves Living Witness mindent lábbal tiporsz, az emlékeinket a szeretteinket és a hitünket.
Még egyszer megkérdem kedves Living Witness; mit tegyek? :)
Semmit nem teszek! Kiírtam egy kérdést ez az én bűnöm!
De mi a te bűnöd?
"Legyen szép napod."
Neked meg legyen szép az estéd! :)
Vidiripi
Kedves kérdező!
Én kb. 1,5 évig jártam Jehova tanúi gyülekezetébe. Láttam és hallottam dolgokat így szem és fültanúja is voltam eseményeknek. Pontosan tudom hogy milyen eljárás módok vannak Jehova tanúinál.
Az eseted nem egyedi egyáltalán. Az egyik munkatársam is elmesélte a saját történetét s bizony amikor én ezt elmeséltem egy férfinak aki Jehova tanúja és állítólag utána járt a dolgoknak hát bizony nem tiltakozott hogy az bizony nem úgy történt vagy tévedés van.
Az ön történetem az rövid. A helyzet az hogy a városban ahol élek megláttam két tanú hölgyet akik kint álldogáltak az utcán egy forgalmas helyen és gondoltam váltok velük néhány szót! Ismerem őket s úgy voltam vele megkérdezem hogy vannak. Ezt is tettem hát kb. 2 mondatban le lett tudva az egész beszélgetés mert egyből a kiadványok irányába mutatott egyikük és mondta hogy nézzem meg. A másikuk meg vette elő a tablettet s mutatni akart valami filmet! Közben megérkezett két férfi is akikre nem számítottam. Azért jöttek hogy segítsenek elszállítani a kis kocsit amin a kiadványok vannak. Őket is ismerem. Na ekkor vette kezdetét a beszélgetés. Repkedettek a igeversek meg a szavak szótári meghatározása én meg csak úgy egyszerű hétköznapi ember módjára válaszoltam. Igen szóba került az egyház is konkrét megnevezés nélkül. Meg finom célzások hogy az idő rövid az utolsó napokat éljük és hogy a Királyságterem nyitva áll előttem. S természetesen célozva arra a beszélgetés folyamán hogy mit is követtek el az egyházak. Megint csak konkrét megnevezés nélkül hogy mely egyházak. Tehát kollektív bűnösséget sugallva.
Többek között szóba került az Ú.V.F. is meg részemről az hogy nem ismerjük azokat akik fordították. Erre a klasszikus válasz az hogy hát nem akarják elvenni a dicsőséget Istentől azért akarnak névtelenek maradni.
A válaszom erre az volt hogy: (keresztnevén szólítva a férfit, aki mellesleg vén) Hogy bizony neki is volt nem egy olyan szolgálata amikor megtapsolták. Hoppá! Erre kicsit zavarba jött. De pl. még a takarítok is aláírják a papírt hogy ott voltak és aláírásukkal igazolják hogy a munka el lett végezve. Akkor egy Bibliafordítás esetében ez nem várható el?
Akkor szóba került természetesen az "isteni név" is, Jehova! Erre elmondtam nekik hogy ismerjük a Bibliában leírt Isten nevet, Jahve! Sőt volt olyan alkalom amikor a szolgálat tevő bizony ki s mondta s ezzel kapcsolatban beszélt! De az nem a jehova volt!
El is mondtam a beszélgetés alkalmával hogy ez a szó hogy jehova a 16. században keletkezett. S ha az összes tanú fejre áll vagy mit tudom én akkor sem fognak olyan történelmi leletet találni ami a 16. századnál régebbi. Mivel akkor keletkezett így nem is lehet régebbi értelemszerűen. Viszont ugyan ez már nem mondható el a Jahve névről. Sőt egész pontosan a 4 betűből álló tetragrammatonról. Ugyan is azt meglehet találni rengeteg helyen. S az nem ugyan az mint a jehova ami egy félrefordítás a héber nyelvtan hiányos ismeretéből fakadóan született.
Természetesen ezeket a dolgokat már living witnessnek is megírtam. Érdemleges választ nem adott sőt az esetek többségében nem is válaszolt! Ugyan is ezekre a tényekre már nincsenek kiképezve a tanúk. Illetve a kiképzésük ilyen esetekben azt a "kapcsolót" aktiválja hogy hagyd figyelmen kívül az információt! Persze lehet hogy titokban elgondolkodik a hallottakon de az Őrtorony hatás az erősebb. Nagyon, nagyon, nagyon kevés kivételtől eltekintve! De még mindig van néhány dolog amivel esetlegesen hatni lehet Jehova tanúira bár kicsi a hatás foka de némelyeknél működhet!
Hát ez nem is lett olyan rövid. :D
Ha esetlegesen kérdésed van, akkor kérdezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!