A Jehova tanúi miért mindig a Prédikátor könyvéből érvelnek amikor a pokol és a lélek halhatatlanságát akarják meg cáfolni?
Észre vettem, hogy ilyenkor bármilyen igét idézne be valaki a pokol létezéséről, ők ezt figyelembe sem veszik és rögtön jön a Prédikátor könyve.
Nem is törődnek Jézus szavaival, nem is törődnek szinte semmi mással csak azzal a pár igével amit a prédikátor mond.
Én ezt egy kicsit elég együgyűnek tartom.
Rengeteg ige van az Újszövetségben ami biztosan alá támasztja a lélek halhatatlanságát és a pokol létezését, de a tanúkat ez egy csöppet sem izgatja.
Ami azért elég gáz, nem?
Tévedsz Zitus én csak a véleményemet írtam le, mert nekem veled ellentétben igen is LEHET saját véleményem!
Az, hogy ez az én véleményem még nem biztos, hogy jó! :)
Érted a különbséget Zitus?
Én leírtam valamit amit látok és szerintem ezt nem csak én látom hanem más is látja, csak engem érdekel ez a téma és rákérdeztem, mert nekem veled ellentétben SZABAD kérdezni! :)
Érted a különbséget Zitus?
Na szóval ha már így rámtörtél és a kérdésre kérdéssel válaszoltál akkor légyszíves magyarázd meg, hogy mi a gondod? :)
A lélek halhatatlansága a teremtés gyakorlatát illetően sem létezik.
Ugyan is az ember Földi rendeltetésű, és az életét ide a fizikai környezetbe hozta létre, magát a Földet azért teremtette így meg, hogy az ide életre keltet élőlények jól érezzék magukat.
Az embernek az élete Isten életerejétől függ, csak úgy mint a más rendeltetésű élőlények élete is, mint az angyaloké. Nekik az égi környezethez viszonyulva hozta létre a "testüket", de ugyan az az élet erő élteti őket mint a Földi élőlényekét.
Isten nem halhatatlan életre teremtette meg, hanem örök életre. A kettő nem ugyan az.
Az örök élet az emberek életében addig tart, amíg engedelmesen élnek Isten erkölcsi törvényeivel összhangban. az ember élete megszűnik ha ezt a célt elvéti, és vissza tér oda ahonnan jött, a föld alkotó elemeibe, mert az életető erőt, ami éltette, megvonja az embertől.
Így az emberi lélek vagy is maga az ember, örök életű lehet, de halhatatlan nem.Az életet pedig a földre szól más hová nem.
(1Mózes 3:19) 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
(Jób 34:15) 15 Minden test egyaránt kimúlik, És a földi ember visszatér a porba.
Vegyük Pl:(Ézsaiás 26:19) 19 „Élni fognak halottaid. Holttesteink feltámadnak. Ébredjetek és örömmel kiáltsatok, ti porban lakozók! Mert harmatod olyan, mint a mályva harmatja, és a föld világra hozza a tehetetlen halottakat.
Az embernek ide lesz feltámadása, és nem az égbe.
A Földön fognak élni, ahogy a vers írja, mert innen valók, és itt is fognak újra élni.
(János 3:13) 13 Továbbá e g y ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből szállt le: az Emberfia. . .
Egyetlen egy valaki mehet emberi élete után vissza az égbe, ahogy Jézus mondta is, csak az az ember aki onnan született ide a Földre.
Vagy is senki más ember fia nem az égből való, így nem is mehet oda.
(János 8:22, 23) . . .” 23 Így hát ezt mondta még nekik: „Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Jézus volt az egyetlen, aki engedéllyel elhagyva az égi életét, emberként született meg ide, és mehet vissza oda.
(János 18:36) . . .„Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”
Jézus királysága nem Földi eredetű, hanem égi, az atyjától kapta királyi hatalmát, és ezt onnan is fogja gyakorolni.
Sajnos a lélek és a szellem fogalmát összekeverve a fordítás megtette a hatását, és azt a benyomást kelti így hogy az embernek a lelke halhatatlan, vagy is a testben van egy másik test.
De kezdetben sem volt így és ezután sem lesz így.
az ember maga a lélek, és az ember attól lett élő lélek, hogy Isten elindította az élet funkciókat, vagy is az emberi szervek elkezdtek működni, és így a tehetetlen halott lélekből élő lett.
Őrtorony?
Biblia verseket írtam, amikhez magam írtam gondolatokat, amit a Biblia versek tartalmaznak.
A föld hozza világra a halottakat, nem az ég,
á, nem is írok semmit...
Kedves kérdező!
Pár megjegyzésedre reagálnék:
"Észre vettem, hogy ilyenkor bármilyen igét idézne be valaki a pokol létezéséről, ők ezt figyelembe sem veszik és rögtön jön a Prédikátor könyve."
A hagyományosan értelmezett pokol létezésében nem hiszünk, mert az nincs a Szentírásban, azt nem tudod beidézni az Igéből sehonnan. A bibliai értelenben vett pokol, azaz héber 'seol' és görög 'hadész' létezésében hiszünk, ami a halottak sírja, az enyészet helye, ahonnan lesz majd a feltámadás.
"Nem is törődnek Jézus szavaival, nem is törődnek szinte semmi mással csak azzal a pár igével amit a prédikátor mond."
Jézus nem hitt a pokolban (ahogy azt ma értik a kereszténységben általában), egyetlen szavát sem lehetne idézni a Szentírásból, ami a hagyományos értelmezést támogatná. És igen, az Istentől ihlettt bölcs prédikátor kimondja az igazságot, ám nem csak azon kijelentéssel cáfolható a pokol-tan. A témában a Szentírás összes kijelentése mérvadó, és azok fényében a tan hamisnak bizonyul.
"Rengeteg ige van az Újszövetségben ami biztosan alá támasztja a lélek halhatatlanságát és a pokol létezését"
Melyik az a bizonyos "rengeteg"? Mert szerintem egy sincs.
"Ami azért elég gáz, nem?"
Igen. Annak, aki nem ismeri a Szentírást, gáz - szavaiddal élve. :)
Vidiripi
Kérdező!
"Észre vettem, hogy ilyenkor bármilyen igét idézne be valaki a pokol létezéséről, ők ezt figyelembe sem veszik és rögtön jön a Prédikátor könyve."
Azért kedves kérdező mert Jehova tanúi erre vannak kiképezve! Amennyiben ellátogatsz valaha is Királyság terembe akkor megfogod majd látni hogy miről is van szó. Nem tanításról hanem kiképzésről van szó!
Jehova tanúival nehéz beszélgetni! (nagyon kevés kivételtől eltekintve) Nem csak általános dolgokról de hívő dolgokról is. Arról még nehezebb! :)
S hogy miért is van ez így. Nézzük a tényeket! Az Őrtorony szervezet rengeteg kiadványt nyomtat és azok a tanúk akik mindent úgy csinálnak ahogy a nagykönyvben meg van írva azok ezt mind el is olvassák.
Havi egy Őrtorony és egy Ébredjetek folyóirat. Éves szinten ez 12 az egyikből és 12 a másikból. Régebben 24 volt mindkettőből. De csökkenteni kell a kiadásokat így megfelezték. Aztán ott van még a rengeteg könyv traktátus és egyéb kiadvány. Ezeket ugye elolvassák akkor amikor megjelenik majd később a Királyság teremben újra elolvassák úgynevezett tanulmányozás keretében! S minden összejövetelükön erről hallanak illetve vedd még hozzá az otthoni felkészüléseket és a kongresszusokat ahol szintén ilyesmikről hallanak. Ez a legfőbb oka annak hogy probléma mentesen túllépnek az ilyen megjegyzéseken. Sőt tanítják is nekik hogy hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket! Sőt van hogy el is gyakorolják a hasonló szituációkat és azt is tanítják hogy mit kell mondaniuk vagy mit ne mondjanak!
A tanúk központi tanításának egyik lényege a szervezet. Amit a szervezet mond azt kell csinálni abban kell hinni.
Pl. van egy tanítás évekig azt tanították de úgymond jön egy új világosság és megváltozik az adott tanítás. Igen ám de ugyan azokkal az igékkel van alátámasztva. Csak épp a magyarázat változott meg! De az igék ugyan azok maradtak.
De ez nem lényeg mert a szervezet Isten szervezete és így mindig az a helyes amit a szervezet állít! Sőt nem nyilvános tanításuk az hogy az Őrtorony szervezeten kívül nem lehet megérteni a Bibliát csak és kizárólag a szervezet segítségével.
S mivel a Biblia megértése csak is így lehetséges így minden tanítás innét származik a szervezettől és ha a szervezet azt tanítja hogy valami nincs akkor az nincs. Hogy más mit mond vagy állít az teljesen lényegtelen mert nem hiteles forrásból tájékozódik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!