Tisztelt Jehova Tanúi, hisztek a Szent Lélek/Szellem erejében?
Nagyon megkérlek, hogy figyelmesen olvassátok el ezt az egyszerű kérdést és csak erre válaszoljatok.
Remélem számíthatok az együttműködésetekre.
Köszönöm!
Kérdésre kérdéssel :D ez igazán jól kezdődik!
Gondolkozz tisztelt Lucifer..gondolkozz és ne kérdezz hanem válaszolj.
De van egy tippem a számodra, írd ki kérdésbe a következőket;
"Tisztelt hívők(vagy akármi rád bízom)milyen ereje van a Szent Léleknek/Szellemnek?"
Így legalább mindketten kapunk választ a kérdéseinkre.
Megkérlek ne vedd gúnyolódásnak a fentieket de most pont jó kedvem van.
Üdv!
Örülök, hogy jó kedved van kedves kérdező. Remélem nem lehet lerombolni semmivel.:)
A kérésedre pedig kiírom a kérdést.
Én csak kérdezni vagy zenét küldeni tudok.
https://www.youtube.com/watch?v=lFanHcbrciE
A kérdések titeket árulnak csak el. És bővítik az ismeretanyagot. Volt már, aki berakta a kulcsszavakhoz poénból, hogy ne válaszoljak :D
Jaj de jó! :D
A zenét én is szeretem, és kösz a linket!
Ami meg a kérdést illeti...szorítok neked ;-)
Köszönöm, hogy nem mentél el a kérdés mellet tisztelt Tanú barátom.
De tényleg ne lenne ereje Léleknek/Szellemnek?
Akkor légyszíves magyarázd meg a következőket;
"Jézus pedig visszatért Galileába a szellem erejével.."
(Luk.4:14 UVF)
"Jézus pedig megtére a Léleknek erejével Galileába: és híre méne néki az egész környéken."
(Kár.Luk.4:14)
"A reménységet adó Isten töltsön be titeket minden örömmel és békével azáltal, hogy hisztek, hogy bővelkedjetek a reménységben szent szellemnek erejével.+"
(Róm.15:13 UVF)
(Róm 15:13 Kár.)
"A reménységnek Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hivésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Lélek ereje által."
Akkor mégiscsak lenne ereje egy személytelen tevékeny erőnek?
Mennyire logikus ez szerinted?-de most őszintén..
Kedves kérdez!
Kérlek ne ragadj ki igéket a helyükből, hiszen pontosan tudjuk, hogy a szent szellem az az Atya-Isten szelleme, mely egy hatalmas, láthatatlan, megfoghatatlan, és örökké működésben lévő erő, mely az Istené, azaz az Ővé, tehát eltulajdonítani Tőle istenkáromlás, Isten meglopása.
Az általad beidézett helyeken a szellem (tévesen Lélek) az Isten szelleme, tehát a szellem ereje az az Isten ereje, mert a szellem az Ővé, Őhozzá tartozik! Nincs Isten szelleme nélkül, és a szellem sincs az Isten nélkül, mert általa cselekszik!
És igen, hiszünk a szent szellem erejében, mert kérjük, ahogy Jézus mondta (Luk 11:13), hiszünk a szellem gyümölcseiben (Gal 5:22,23), hisszük, hogy elvezet az igazságra, a jobb megértésre (Ján 16:13) és abban is, hogy képessé tesz minket Jézus Urunk és Atyja Tanúivá válnunk a föld végéig (Csel 1:8)
Tisztelt Tantételbeli mond csak kérlek, hogy miféle igéket ragadtam én ki a helyükből és mást magyaráztam volna bele mint amit az igében olvashatunk?
"A reménységet adó Isten töltsön be titeket minden örömmel és békével azáltal, hogy hisztek, hogy bővelkedjetek a reménységben szent szellemnek erejével.+"
(Róm.15:13 UVF)
"SZENT SZELLEMNEK EREJÉVEL"! Ezt nem én mondom, sőt nem is az általam olvasott Bibliából idézem, hanem pontosan abból a bibliából amit Te tartasz hitelesnek, kedves Tantételbeli.
A SZENT SZELLEMNEK EREJÉVEL, vagyis, hogy a Te értelmezésed szerint írjam "ISTEN TEVÉKENY EREJÉNEK AZ EREJÉVEL".
És akkor most újra megkérdem, hogy szerinted logikus ez a felállás?
De engedelmeddel hadd hozzak fel egy másik igét ami talán más szemszögből nézve segítségedre lesz;
"én pedig kérni fogom az Atyát, és másik segítőt ad nektek, hogy az örökre veletek legyen,+"
(Ján.14:16 UVF)
Gondolom te sem tagadod azt, hogy Jézus egy személy,így van?
Tehát akkor Jézus (mint személy) kéri majd az Atyát, hogy MÁSIK SEGÍTŐT(ugye beszélhetünk személyről ebben az esetben is? Hisz egy erőt nem nevezhetünk még nyelvtanilag sem "MÁSIK"nak ha már csak EGY van belőle)küldjön a HELYÉBE aki folytatja munkáját.
"De a segítő, a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, az mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
(Ján.14:26 UVF)
de A segítő, A szent szellem nem, hogy csak megtanítja hanem "eszetekbe juttatja" is mindazt amit már egyszer Jézus el mondott nekik.
Tisztelt Tantételbeli vedd már légyszíves észre, hogy az a biblia amit Te minden nap a kezedbe veszel úgy kezeli Isten "tevékeny erejét" mint egy személyt.
És ezt nem én mondom, nem én találtam ki hanem ott van fehéren feketén leírva a saját bibliádban is.
És mégvalami; ha én képes vagyok tőled elfogadni, hogy "Isten tevékeny erejének nevezd vagy szent szellemnek", akkor engedd meg nekem is, hogy Szent Lélek-nek nevezzem, így elkerülhetjük a vitát és egy békés beszélgetést folytathatunk.
Próbáld meg tehát egy kicsit logikusan megközelíteni a témát,és tedd fel magadnak a kérdést, hogy "LEHET E EGY SZEMÉLYTELEN ERŐNEK SAJÁT ÖNÁLLÓ EREJE"?
Ha rendet teszel önmagadban ezzel kapcsolatban akkor a többit már meg fogod érteni mindenféle komolyabb nehézség nélkül.
Kedves 8-as hozzászóló!
A szent szellem ereje az a mindenható Istennek ereje (hatalma - gr.'dünamisz' - ha úgy jobb, melyet működtet/írányít) , tehát a bibliaírók nyugodtan fogalmazhatnak így, mívelhogy a szellem az Istené, az Ővé, az Ő része, ha tetszik, Ő rendelkezik vele, ez világosan kitűnik az Írásokból. Ahogy Gábriel angyal mondta Máriának: "Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje [dünamisz] árnyékol be téged"
A Szentírás sok helyen feltárja, hogy szoros összefüggés van Isten ereje és a szent szellem között, mely nem véletlen, hiszen a szellem az Istené, tehát a szellem ereje az az Istenünk ereje, melyet Ő mozgat, írányít, ad vagy küld az akaratának megfelelően.
Az általad idézett Ján 14:16,26-ban sincs szó személyről A görögben a ’szellem’ szó semlegesnemű, és bár sok fordítás magyarban személyes névmást alkalmaz itt, a legtöbb görög MSS (kézirat) a semlegesnemű ’az’ szót használja, és ezt tökéletesen tükrözi az ÚVF fordítása, ahol szintén "az" áll (és nem "ő" - mint sok bibliaordításban- helytelenül, mert itt nem szemályről van szó)
Bármit is mond, hall vagy tesz a szellem, azt Istenünk teszi a szelleme által - mely az Ővé - , a szellem múkődése mögött mindig az Atya akarata/szándéka áll, Ő mozgatja/használja fel mindig a céljaira, az akarata bevégzésére.
"És mégvalami; ha én képes vagyok tőled elfogadni, hogy "Isten tevékeny erejének nevezd vagy szent szellemnek", akkor engedd meg nekem is, hogy Szent Lélek-nek nevezzem, így elkerülhetjük a vitát és egy békés beszélgetést folytathatunk."
A világért sem akarlak téged megbántani kedves vitázó társam, felőlem lehet neked a szellem Lélek, de az nem helyes. A görögben 'pneuma' áll a szellem megnevezésére és nem 'pszükhé' (lélek) A szellem szó a magyar nyelvújítás korabeli szó (19. század), korábban mindent léleknek fordítottak, erről sokat lehetne írni , és a maradi bibliafordítások még ma is követik a régi trendet és a 'pneumát" léleknek fordítják, jóllehet az egyértelműen téves.
Még egy pici apróság: "nem is az általam olvasott Bibliából idézem, hanem pontosan abból a bibliából amit Te tartasz hitelesnek, kedves Tantételbeli."
Minden Bibliát elfogadok, a polcomon jelenleg 14 magyar bibliafordítás van, más nyelveken is van jónéhány, a számítógepemen meg a Septuaginta, a Vulgata, a héber Tóra és a görög szöveg (Westcott&Hort) is megvan. Nem vagyok elfogult az ÚVF-el, a hibáit is elismerem, de ez egy kitűnő fordítás. Mindazonáltal nekem a szívem csücske a Károli, mert azt olvastam picike korom óta, mióta ismerem a betűket, abból ismertem meg Istenem, a Teremtőmet, és Jézus Krisztust, a drága Fiát, a megváltómat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!