Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova Tanui! Van...

Tisztelt Jehova Tanui! Van valami amit nem értek meg, tájékoztatnátok, hogy megértsem?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció hanem inkább személyes érdeklődés, mert őszintén megmondva eddig szimpatizáltam a tanokkal,de most valami elgondolkodtatótt.

Ugye a Vezető Testület azt tartja magáról, hogy ő Jehova közvetlen közvetítő csatornája. A kérdésem tehát az lenne,hogy ha így van akkor Jehova milyen formában érintkezik a Vezetö Testülettel? Ihletés által,álmok,látomások által,vagy hogyan? Akartam olvasni erről de sehol nem találtam a könyvtárban bővebb információt. Előre is köszönöm a válaszokat!

U.I

Kérjék ne p.w ben írjátok meg válaszaitokat.

Mégegyszer köszönöm!

2015. nov. 16. 13:38
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
"Kérlek".- elnézést a tévedésért!
2015. nov. 16. 13:44
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Isten szellemének vezetésével

Az első században egy kis csoport, a vezetőtestület döntött a felkent keresztények egészét érintő, nagy horderejű kérdésekben. A vezetőtestület Jeruzsálemben működött, az apostolok és vének alkották (Cselekedetek 15:2). Mikor felmerült egy kérdés, megvizsgálták a Szentírást, és Isten szellemének a vezetését követték, így egyhangúlag tudtak döntést hozni (Cselekedetek 15:25). Ez napjainkban sincs másképp.

. Azok a felkent testvérek, akik a vezetőtestületben szolgálnak, mélységesen tisztelik Isten Szavát. Nagy tapasztalatuk van a gyakorlati és szellemi jellegű kérdések megoldásában. Hetente összeülnek, hogy a világszerte élő testvérek szükségleteiről beszéljenek. Ahogy az első században, úgy ma is leveleken, az utazófelvigyázókon vagy másokon keresztül nyújtanak Biblián alapuló vezetést. Ez hozzájárul, hogy Isten népe egységesen gondolkodjon és cselekedjen (Cselekedetek 16:4, 5). A vezetőtestület felvigyázza a szellemi eledel előállítását, és buzdít minket, hogy biztosítsunk elsőbbséget a prédikálómunkának. Továbbá felügyeli a felelősséget viselő személyek kinevezését.

Elfogadja Isten szellemének a vezetését. A vezetőtestület a világmindenség szuverén urának, Jehovának és a gyülekezet fejének, Jézusnak az irányítását követi (1Korintusz 11:3; Efézus 5:23). Tagjai nem tekintik magukat Isten népe vezetőinek. Az összes felkent kereszténnyel együtt „követik a Bárányt [Jézust], bárhová megy is” (Jelenések 14:4).

2015. nov. 16. 14:34
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Az előző hablattyal csak annyi a gond, hogy az apostolok tudták ki a Szent Lèlek a Tanuk pedig tagadják szemėly voltát. Igy tōlük a válasznak nincs ērtelme !!!
2015. nov. 16. 14:57
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

"szent lélek"

A lélek szót, emberekre használjuk, az égiek, köztük a Teremtő is szellem.

persze már számtalanszor leírtuk, miért nem lehet személy Isten ereje, de sajnos az évszázadok óta beledöngölt tanítások mélyen gyökereznek, ahogy a Farizeusok is a hagyományokra, és nem Isten szavára építettek. Jézus csak azokban tudta ki irtani, akik használták az írásokat, és azokat vették alapul.

2015. nov. 16. 17:40
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
Engedjétek meg nekünk, hogy a nem-ihletett vezető testület helyett hadd higgyünk a Bibliának, amiben nyilvánvaló, hogy a Szentlélek személy. Hogy ti kiben hisztek, az a ti dolgotok, ha el akartok kárhozni, akkor nem állok utatokba, de legalább ne hazudnátok állandóan, mert ettől felfordul a gyomrom.
2015. nov. 16. 20:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

korábban én is érdeklődtem jehova tanúi iránt, azt figyeltem meg, hogy itt egy kettős félig meddig kitérő válazt adnak "isten vezeti őket, de nem tévedhetetlenek" tehát mindig minden körülmények között igazuk van, megkérdőjelezni az aktuális véleményüket szigorúan tilos, vagy kiközösítenek

nem úgy mint pl a pápai tévedhetetlenség, hogy amennyiben ők előre szólnak és csak bizonyos szűk keretek között tévedhetetlenek, hanem minden amit az őrtorony folyóiratban olvasol vagy levelekben tesznek közzé az úgy van és kész

viszont aki figyel az felfigyel arra, hogy ezek a vezetők néha korrupciós botrányokba, erőszakos cselekményekbe, pedofil cselekményekbe keverednek ,esetleg úgy ahogy van az ellenkezőjét állítják mint mondjuk 1 vagy 10 vagy 10 éve, erre mondják jehova tanúi "ők is csak emberek, nem tévedhetetlenek"

így alakul ki hogy "vezetett de nem tévedhetetlen" tehát senki nem kérdőjelezheti meg őket, viszont ha később mást tanítanak vagy kiderül hogy korruptak akkor bocsássunk meg hisz nem isten vezeti őket :D ha olvastad az 1984-et talán ismerős ez a gondolkodásmód, ott úgy hívják "duplagondol"

2015. nov. 16. 20:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
én még azt a kérdést is feltettem nekik, hogy ha a szervezetük mintegy 100 éves, akkor mi jogon állítják, hogy ők az Istentől ihletett közösség, hisz ezt bárki állíthatja magáról, a katolikusok vagy az orthodoxok hivatkozhatnak rá, hogy bizonyíthatóan az apostolok egyenesági "jogi leszármazottai", tehát amennyiben valakire ezt lehet mondani akkor az ebből a kettőből kell kikerüljön, de az őrtorony társaság egyszer csak kijelentette magáról ,hogy ők az Istentől ihletett vezetők, akik soha semmiben nem tévednek, ilyen igénnyel még a pápa sem lép fel!
2015. nov. 16. 21:01
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

megbántam,hogy válaszoltam.

azt hiszem Én is távozom innen

2015. nov. 16. 21:04
 9/13 anonim ***** válasza:
"Nagy tapasztalatuk van a gyakorlati és szellemi jellegü kérdések megoldásában" Talán az emberek félrevezetésében van nagy gyakorlatuk,ha meg valami nem ugy sül el ahogyan mondják,akkor meg hivatkoznak arra,hogy ők se tévedhetetlenek.
2015. nov. 17. 06:14
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

csak úgy burjánzik a "kedvesség, és a jóindulat"

az emberekben itt.

a terrorizmust nem szapulják, és mocskolják ennyire, mint a békében élő embereket

" a kérdés nem provokáció"

Minden ilyen kérdés alapból az, mert nem tilthatod meg hogy ne provokálj vele másokat, ha minket nem is, sőt, a nem tanúk nagyon örülnek az ilyen kérdéseknek, mert szabadon engedhetik "keresztény" mivoltjukat...

2015. nov. 17. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!