Tisztelt Jehova Tanui! Van valami amit nem értek meg, tájékoztatnátok, hogy megértsem?
A kérdés nem provokáció hanem inkább személyes érdeklődés, mert őszintén megmondva eddig szimpatizáltam a tanokkal,de most valami elgondolkodtatótt.
Ugye a Vezető Testület azt tartja magáról, hogy ő Jehova közvetlen közvetítő csatornája. A kérdésem tehát az lenne,hogy ha így van akkor Jehova milyen formában érintkezik a Vezetö Testülettel? Ihletés által,álmok,látomások által,vagy hogyan? Akartam olvasni erről de sehol nem találtam a könyvtárban bővebb információt. Előre is köszönöm a válaszokat!
U.I
Kérjék ne p.w ben írjátok meg válaszaitokat.
Mégegyszer köszönöm!
De legalább ha nem értünk egyet, akkor is emberhez méltón reagáljuk le a felebarátainkat.
ahogy a 11-es közelítette meg a dolgot.
Utolsó: Visszaolvastam a válaszokat és szerintem senki nem beszélt rólad személy szerint "nem emberhez méltó" módon. Az más kérdés, hogy nekünk, mint kívülálló, gondolkodó embereknek igen furcsán jön le, hogy egy csoport férfi önkényesen azt mondja magáról, hogy őket Isten vezeti, miközben tévedhetnek. A bibliaírókat például valóban Isten vezette, meg is lett az eredménye, kezünkben van a Szentírás, ami a mai napig nem változott (2000 év!)... A ti ún. Vezető Testületetek ugyanúgy azt állítja, hogy őket Isten vezeti, ehhez képest mégis folyton változtatja a véleményüket és tanításaikat. És mindezt úgy kell elfogadnotok, hogy nem lehet ellene szót emelni, megkérdőjelezni, stb. és ez a nonszensz! Mert ha külső szemlélőként belegondolsz (nem valószínű, hogy sikerülni fog, mert automatikusan hitetlen és sátántól jövő dolognak fogod gondolni, amit írok), ez egy az egyben a diktatórikus hatalmak leképződése, csak egy vallási szervezet formájában.
Felebaráti és keresztyéni üdvözlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!