Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi, mit...

Kedves Jehova tanúi, mit gondoltok a hatalmakról?

Figyelt kérdés
Kedves Jehova tanúi, TITEKET KÉRDEZNÉLEK EFELŐL, MIVEL TUDOM, HOGY AZ ŐRTORONY FOLYÓIRATOTOKBÓL MÁSOLJÁTOK SOKAN A VÁLASZOKAT! EZÚTON SZERETNÉLEK TITEKET MEGKÉRNI, HOGY TI MAGATOK ÍRJÁTOK MEG, HOGY TI MIT GONDOLTOK ERRŐL. A MÁSOLT, KOMOLYTALAN ÉS KÖTEKEDŐ VÁLASZOKAT,AZ ÉN ÉS A TI IDŐTÖK MEGSPÓROLÁSA VÉGETT, HA LEHETSÉGES, MELLŐZZÉTEK, MERT NEM FOGOK RÁJUK REAGÁLNI! A KÉRDÉS KOMOLY ÚGY IS KEZELJÉTEK! KÖSZÖNÖM.

2016. dec. 10. 19:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Oh, hát újra találkozunk. Minek írsz akármelyik kérdésemről is legyen szó? Tehát elmondom, hogy minden lényeges dolog a kérdésemben van, de jól tudom, hogy nem nagyon olvasol és nem nagyon fogod fel a kérdést, illetve azt, amit írnak neked. Tehát, csak annyit teszek, hogy bólogatok a gép előtt integetek a monitoromnak, és reménykedem benne, hogy ezt az eseményt fel tudod dolgozni. A lényegre pedig azóta sem kaptam választ, ami itt a kérdés volt...Mármint tőled, mástól ha jól emlékszem már megkaptam, de ha nem akkor sincs semmigond, hiszen nem nagyon érdekel már a kérdésem, lassan két éve készült. :) Az pedig, hogy mi hogyan van leírva (mert bele-bele olvastam a másik kérdésemnél lévő bejegyzésedbe, de csak az egyikbe, ami arról szólt, hogy te mit válaszoltál) a Máté evangéliuma 23:37-ben, tökéletesen leírtad nekem, hogy Jézus a válasz adója a kérdésemnek. Ez tökéletes mert akkor egyet beszélünk Jézus az Úr Isten. :) Mert az Ószövetségben az Isten beszél a népéhez, úgyhogy köszönöm! Ja, és írj nyugodtan NEM fogom itt se elolvasni. :) Feltudod dolgozni, NEM fogom elolvasni! Remélem a "NEM" szó fogalma azért megvan. :)
2017. dec. 14. 13:12
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező:Neked hány Istened van?

Egy vagy több?

Nekem csak egy van az Atya, kinek neve Jehova.

1Kor.8:5,6."Mert ha vannak is úgynevezett Istenek akár az égben,akár a Földön,mint ahogy van sok isten és sok úr,nekünk egyetlen Istenünk van az Atya,akiktől van a mindenség,mi is őérte és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus,aki által van a mindenség mi is Őáltala"

Itt az Atyát Istennek nevezi,és Jézust Urunknak.

Hogy Jézus mint Isten fia(Urunk) joggal mondta,hogy "Hányszor akartam összegyüjteni Izraelt?)

Ézs.43:10.Jehova ezt mondja!"Előttem nem lett isten,és utánam sem lesz"

Itt Isten Szerinted hazudik?

Nem!

Te hazudsz.

83.Zsoltár:18,19."Kinek megtudjátok,hogy a neved Jehova,egymagad vagy felséges Isten az egész Földön"

Itt hány Isten van?

És ki az.

Miért hzudsz a 11.bejegyzésedben?

Miért vezeted félre az oldalt?

Miért tagadod Isten szavát?

Nem pedig hiába hazudsz,mert nem veszlek komolyan.

2017. dec. 14. 15:21
 13/19 A kérdező kommentje:
Figyelj 9%-os, mivel nem olvastam el azt, amit írtál és nem vagy képes fel fogni azt, amit leírok neked és még sok minden más is emelett szól. Én azt javaslom térj meg, mert nagyon látszik rajtad, hogy beteg vagy. És értsd jól, most CSAK jó szándékból írok neked! Te beteg vagy, nem egy helyen olvasom én és a feleségem, hogy bácsizol embereket a "bátyád" (aki teljesen jól láthatólag ugyan úgy te vagy) 60 kor körüli. Ezt teszi veled a jehova tanúság, nem csak ez persze, de java részt ez is. Térj meg minnél hamarabb. Még nem késő még van időd rá, hogy elfogadd Jézust a testben megjelent Krisztust, hogy meghalt érted a kereszten és életét adta érted, hogy az Atyával lehess a mennyben a Szent Szellem által. :) Kérlek fogadd meg.
2017. dec. 14. 19:51
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

13.Betegesen berágtál az igazságra.

Én szeretem,ha valaki a bibliárol beszél,az tiszteletben tartsa a benne megirtakat.

Neked az Isten szava kenyér kereset?

Vagy talán anyagi halmazt jelent?

Te valoban azért olvastad a bibliát,hogy legyen amin vitatkozz?

Esetleg a gúnyos felsőbbrendűségedet szeretnéd kiélni rajta,és ezért nem veszed észre mit olvasol?

Ennyire elemista lehetsz?

Hát ez mégis mit jelent.

1.Timotius.2:5"Mert egy Isten van ,és egy közvetítő Isten és ember között:Jézus Krisztu".

Hát erre is azt mondod hazugság?

Erre is azt mondod több isten van,mint egy?

Százzával tele van a biblia,hogy egy Isten van.Te pedig éngemet piszkálsz azzal,hogy több isten van.

Ezzel a mentalitással a Bibliát el vetted magadtol,mint egy csökönyös.

2017. dec. 14. 21:04
 15/19 A kérdező kommentje:
Erről beszélek... Sajnos...
2017. dec. 14. 21:16
 16/19 anonim ***** válasza:

15. Én pedig erről kérdezek.

. Hol irja a biblia kérlek idézd,hogy 2-3 vagy esetleg még több isten van.Mert,hogy ilyet nem kapsz,csak belemagyarázással.

Minthogy a Máté.28:19"Menjetek hát,és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket,kereszteljétek meg őket az Atyának,a Funak és a szent szellemnek nevében".

És te erre azt mondod,hogy három istenről beszél Jézus.

Itt a keresztelésről beszél és nem istenekről.

De te itt egy láthatatlan szalmaszálba kapaszkodol,ami egy háromságos körmönfont hazugság.

Sem utalás,sem szövegkörnyezet de még szövegösszefüggés sincs.

Én szégyelenék egy ilyen vérszegény de hazug magyarázattal előállni.

Amikor ott van a konkrét bizonyíték,hogy."Az pedig az örök élet,hogy megismerjük az egyedüli igaz Istent és akit élküldtél a Jézus Krisztust".(János.17:3).

2017. dec. 14. 21:46
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 9%-os, 24%-os és egyéb százalékos, a kilencedik válaszodban írtad, hogy én bizonyára csak kizösített jehova tanuja vagyok, vagy katolikus. Ez valóban egy nagy öngól de csak részedről. SOHA nem voltam és szándékomban sem áll jehova tanuival egy léktérben lenni katolikus sem vagy és még templomba sem járok! A gyülekezet ahova én járok, egy keresztény gyülekezet, de se adventista, se katolikus, se baptista, se református, sem pedig evangélikus gyülekezet! (A jehova tanuit, csupán azért nem soroltam ide, mert semmi köze a kereszténységhez) Amibe én és a feleségem is jár az egy keresztény gyülekezet, ahol a Bibliát szószerint vesszük és Jézust a testben megjelent Krisztusnak valljuk. A szentháromságot úgy hisszük ahogyan azt a biblia leírja: 1 Isten és annak 3 megnyílvánulása! Tehát, ennél messzebb nem is lehetnél az igazságtól. :)
2017. dec. 16. 11:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Apropopó, a ti törvényeitek szerint már te magad is kiközösített lennél, hiszen hiszen állításod szerinti “kiközösítettel” beszélgetsz elég sok ideje már, így ha ezt meglátja egy igazi jehova tanuja te magad is kiközösített leszel. Ezzel vigyáznék a helyedben, ha még jehova tanuja akarnék lenni. :)
2017. dec. 16. 11:53
 19/19 anonim ***** válasza:

17,18.Tudhatnád,hogy 56 ezer megnevezett vallás van a Földön.

Éppen ezért nem az a fontos,hogy milyen vallásod nincs,mert akkor a vallások nevéből,ha felsorolod,egy egész könyv lenne beírva.

De fontos,hogy milyen vallásod van?

Remélhetőleg egy van és ha azt Irod le ,nem telne meg egy könyv vele ugy,hogy még mindig még a családod sem tudja a vallásodat.

Erre most azt fogod mondani,hogy igaz keresztény:de mindenki ezt nyillatkozza.

De még a vallásod nevének kijelentését is,ugy magyarázod mint a háromságot,egy Isten van de mégis három,három isten van de mégis egy.

Egy Isten van:Atya,Fiú és Szentlélek ezt el nevezed Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten.Ez három.És ha kérdezlek egy Isten van.

Ezt ugy képzelem,amikor egy részeg ember ,egy dolgot háromféle képpen mesél egymásután.

Akár "itt a piros,de hol a piros"

A vallásod titlolásával kapcsolatban olvasd el a:János.8:12."Jézus azért ismét szolt hozzájuk,és ezt mondta:"Én vagyok a világ világossága .Aki engem követ,semmiképpen nem fog a sötétségben járni,hanem övé a világ világossága".

Miért tartod a vallásodat sötétségben?

Szégyeled?

Sötétségben tartod?

Ha nem mondod,ki vagy ,ki követ tégedet és miben.

Szégyen amikor valaki a sajátját szégyeli.

Én nem vagyok megkeresztelt Tanu de Örülök,hogy annak hivsz,mert őszintén támogatom hosszu ideje,é nem szégyellem,büszke vagyok rá.

Mert igazat beszélek,hogy egy Isten van.János.17:3.

2017. dec. 16. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!