Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hisz Jehova istenben és ki...

Ki hisz Jehova istenben és ki nem?

Figyelt kérdés

kort és nemet is ha nem kérek túl sokat.

Persze nem kötelező és ha valaki titokban szeretné tartani ezt akkor én megértem és tiszteletben is tartom akaratát.

köszönöm szépen!

2016. dec. 4. 23:35
 1/10 anonim válasza:
Üdvözölek! Kedves kérdező. Én hiszek benne.
2016. dec. 5. 00:22
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Ha Jehova isten alatt a keresztény Istenre célzol, akkor őszintén igen (de ez esetben szerencsésebb a Jahve, vagy egyszerűen az Isten, Úr, Teremtő, stb megnevezések). Ha a Jehova Tanúi féle kitekert Biblia értelmezésre, akkor határozott nem!

26/f

2016. dec. 5. 02:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Anya 50. Hiszek benne.
2016. dec. 5. 09:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek benne.
2016. dec. 5. 09:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jehova istenben nem. Nincs olyan. Ellenben a megtestesült igében igen. Az Atya, a Fiú, a Szentlélekben igen. Bizonyságon alapuló hittel.
2016. dec. 5. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek Istenben de nem jehovában, ez a név egy kitaláció, és rosszul vagyok amikor csöngetnek hozzánk Jehova Tanúi, nem értem mit erőszakoskodnak hiszen azt mondja Jézus "Ne járjatok házról házra" ( 16 fiú)
2016. dec. 5. 16:44
 7/10 KZitus ***** válasza:
18%

Szia

Vajon a Biblia Istenének a nevéről kérdeztél? Ő jelentette ki: „Én vagyok a’ Jehova, az, az én nevem, és az én ditsösségemet másnak nem adom, és az én ditséretemet a’ faragott képeknek” Ézsaiás 42:8 Komáromi-fordítás

Új világ fordítás

Ézsaiás 42:8

Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.

Csak ebben az Istenben hiszek :-)

2016. dec. 5. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
JHVH-ban hiszek. Épp nemrég végeztem az imádkozással. De közel sem biztos, hogy úgy kell kiolvasni a nevét, miképpen te teszed. Ez a Tanúk-féle Bibliahamisitas pedig elkepeszto
2016. dec. 5. 21:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Isten sosem mondta, hogy az ő neve jehova. Jézus sosem mondta ki a jehova szót. Egyetlen egy fordítás a 15. század előtt, sem az eredeti nem tartalmazza a jehova szót. Kár olyan, pár száz éves fordításokkal érvelni, amik az után keletkeztek, hogy ki lett találva ez a szó.
2016. dec. 6. 06:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nem, én sem hiszek Jehova nevezetü istenben mert olyan nincs.

Én a Teremtőben hiszek aki azt mondta magáról,hogy "VAGYOK AKI VAGYOK".

Nagyot tévednek azok akik egy nevet imádnak, főleg egy olyan nevet amit Isten soha nem mondott ki.

Dehát felnőtt emberek vagyunk és mindenki el tudja dönteni, hogy miben akar hinni.

2016. dec. 7. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!