Ki hisz Jehova istenben és ki nem?
kort és nemet is ha nem kérek túl sokat.
Persze nem kötelező és ha valaki titokban szeretné tartani ezt akkor én megértem és tiszteletben is tartom akaratát.
köszönöm szépen!
Ha Jehova isten alatt a keresztény Istenre célzol, akkor őszintén igen (de ez esetben szerencsésebb a Jahve, vagy egyszerűen az Isten, Úr, Teremtő, stb megnevezések). Ha a Jehova Tanúi féle kitekert Biblia értelmezésre, akkor határozott nem!
26/f
Szia
Vajon a Biblia Istenének a nevéről kérdeztél? Ő jelentette ki: „Én vagyok a’ Jehova, az, az én nevem, és az én ditsösségemet másnak nem adom, és az én ditséretemet a’ faragott képeknek” Ézsaiás 42:8 Komáromi-fordítás
Új világ fordítás
Ézsaiás 42:8
Én vagyok Jehova. Ez a nevem, és senki másnak nem adom dicsőségemet, sem dicséretemet a faragott képmásoknak.
Csak ebben az Istenben hiszek :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem, én sem hiszek Jehova nevezetü istenben mert olyan nincs.
Én a Teremtőben hiszek aki azt mondta magáról,hogy "VAGYOK AKI VAGYOK".
Nagyot tévednek azok akik egy nevet imádnak, főleg egy olyan nevet amit Isten soha nem mondott ki.
Dehát felnőtt emberek vagyunk és mindenki el tudja dönteni, hogy miben akar hinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!