Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Csakis tanúk...

Jehova tanúi! Csakis tanúk igazulhatnak meg és üdvözülhetnek? Csak a tanúk kerülhetnek a mennybe? Valamint egy tanúnak több esélye van a mennybe kerülni, mint egy Bibliában, Istenben és Jézusban hívő, átlagos kereszténynek?

Figyelt kérdés
Őszintén, félrebeszélés nélkül ha lehet, köszönöm.

2013. nov. 18. 16:32
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
8%
Csak 133 ezer kiválasztott üdvözülhet közülük.
2013. nov. 18. 16:44
 2/31 anonim ***** válasza:
84%
Eddig 144000 volt?Szűkül a kör?
2013. nov. 18. 16:54
 3/31 KZitus ***** válasza:
11%

Szervusz

A három kérdésed összefüggéstelen, és ezért nem lehet érdemben válaszolni rá.

Talán fogalmazd másként, vagy tedd föl külön-külön.

Például: JT-i csakis a Bibliában, Istenben és Jézusban hisznek. Semmi másban.

2013. nov. 18. 17:44
 4/31 anonim ***** válasza:
89%
Megy a terelés...
2013. nov. 18. 17:51
 5/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ezt a kérdést hogy nem lehetett érteni.
2013. nov. 18. 18:07
 6/31 anonim ***** válasza:
6%

Kedves kérdezö!

Istennek mindigis voltak tanúi akik biztak benne, igyekeztek az ö alapelvei szerint élni, és mindigis azon voltak, hogy megismertessék Isten szándékát azokkal amik még nem ismerték!

Ilyen emberek voltak kezdve Ábellel, Énók, Nóé, Ábrahám, és még sokan mások a Bibliai idöböl, de ide lehet sorolni a hüséges Bibliafórditókat, akik sokat kockáztattak, és néhányuk az életét is elveszitette közülük. Hozzuk hasonlóasonlóan mindenki, aki ki mer állni az igaz Isten mellett, és nem szégyeli az Ö tanújának nevezni magát, azt biztosan nem fogja figyelmez kivül hagyni Isten!

De természetesen Ö fogja megitélni az embereket a viselkedésük alapján. Mi nem mondhatunk senkiröl semmit.

A lényeg hogy tehetünk azért hogy részesüljünk az igéretei beteljesedéséböl!

És ha a "Bibliában, Istenben és Jézusban hívő, átlagos keresztényekröl" beszélünk, ezt a Bibliai részt tudom mondani rájuk:

(Jakab 2:14-26) 14 Mi haszna annak, testvéreim, ha valaki azt mondja, hogy neki van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon megmentheti-e őt az ilyen hit? 15 Ha egy testvér vagy egy testvérnő mezítelen, és nincs meg a napi eledele, 16 valamelyikőtök pedig azt mondja nekik: „Menjetek békével, melegedjetek, és lakjatok jól”, de nem adjátok meg nekik, amikre a testnek szüksége van, mi haszna annak? 17 Ugyanígy a hit is, ha nincsenek cselekedetei, halott önmagában. 18 De valaki majd azt mondja: „Neked hited van, nekem meg cselekedeteim. Mutasd meg nekem a hitedet a cselekedetek nélkül, én pedig megmutatom neked hitemet a cselekedeteim által.” 19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen? 21 Ábrahámot, a mi atyánkat vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután felajánlotta fiát, Izsákot az oltáron? 22 Látod, hogy a hite együtt munkálkodott a cselekedeteivel, és a cselekedetei által lett tökéletes a hite, 23 és beteljesedett az írás, amely ezt mondja: „Ábrahám hitt Jehovában, és ezt igazságosságul számították be neki”, és „Jehova barátjának” hívták. 24 Látjátok, hogy az embert cselekedetek által, és nem csupán hit által fogják igazságossá nyilvánítani. 25 Ugyanígy Ráhábot, a szajhát is, vajon nem cselekedetek által nyilvánították igazságossá, miután vendégszeretően fogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? 26 Bizony, ahogy a test halott szellem nélkül, úgy a hit is halott cselekedetek nélkül.

Tudod, a démonok is hisznek Istenben és Jézusban, tudják, hogy léteznek ök, de ök nem az Isten akaratát teszik, hanem inkább rettegnek! A két tevékenységnek azért eléggé különbözö kimenetele lesz!

2013. nov. 18. 18:12
 7/31 A kérdező kommentje:
Kérném szépen kedveseim elég lenne nekem egy sima igen/nem a kérdéseimre.
2013. nov. 18. 18:14
 8/31 A kérdező kommentje:

Nos? Melyik tanú kockáztatná meg a kedvemért azt, hogy őszintén válaszolna a kérdéseimre egyszerű igen/nem-el?

De nekem ne hazudjatok!

2013. nov. 18. 18:16
 9/31 anonim ***** válasza:
6%

Szeretnék ugy válaszolni, ahogy kéred, de lehetetlen, hogy ne kommentáljam meg!

"Csakis tanúk igazulhatnak meg és üdvözülhetnek?"

Nem, más is üdvözölheti a Tanúkat! Röviden a válasz: Nem

"Csak a tanúk kerülhetnek a mennybe?"

Nem, a Tanúk a földön szeretnének örökké boldogan élni!

És azért is NEM, mert a keresztény papok mind a mennybe küldik a halottakat! :))) Vagyis a válasz: Nem

"egy tanúnak több esélye van a mennybe kerülni, mint egy Bibliában, Istenben és Jézusban hívő, átlagos kereszténynek?"

A válasz nem, mert mint már mondtam, minden pap a mennybe küldi a halottakat, és a tanúk földi reménységüek, nagyon kevés, aki égi reménységü! A válasz erre is: Nem

2013. nov. 18. 18:54
 10/31 anonim ***** válasza:
9%
De azért kedves kérdezö, ha nem kötekedésböl tetted fel a kérdést, akkor jo lesz ha a 6. dik választ ujra elolvasnád, és elgondolkoznál rajta, mert akkor sokmindenre rájössz magadtol is!
2013. nov. 18. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!