Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak hívő, keresztyének! Mi a...

Csak hívő, keresztyének! Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

Keresztyén vagyok, azonban egy-két dologgal nagyon nem tudok egyetérteni.

Egyrészt kétlem, hogy így ki lehetne jelenteni, hogy nem azért vagyunk itt, most, testi alakban a Földön, hogy itt érezzük jól magunkat. (Szerencsére nem mindenki mondja ezt...)

Szerintem pedig: Istennek nem volt terve az, hogy meg kell haljunk és fel kell támadnunk. Nem volt terve a Föld elpusztítása se (apokalipszis). Csak megtörtént az eredendő bűn, innentől keserű a földi élet, és Isten második esélye lesz majd a feltámadás. Ez felfoghatatlan kegyelem Tőle, nagy szeretetének ajándéka.

Minden percben vigasszal kell, hogy eltöltsön minket a tudat, hogy szenvedéseink végesek.

Ettől függetlenül hiszem, hogy célunk és küldetésünk, amíg itt vagyunk a Földön, hogy minden örömöt megtaláljunk, mindenben a jót keressük, legyen hobbink, ami által örömöket szerzünk akár másnak, akár magunknak. Törekedjünk a boldogságra, még ha nem is érjük el.. Báár nekem erről az a véleményem, hogy ki tudja.

Szóval szerintem már itt, a Földön is azért vagyunk, hogy jól érezzük magunkat, az inkább vigasz legyen egy-egy keserűségben, hogy lesz jobb is, sokkal jobb is.

Másrészt szerintem igenis fontosak a földi célok és igenis jó, ha küzdünk ezért-azért. Valahol egy felelősséglerázásnak érzem azt, ha valaki állandóan az üdvösségre lyukad ki, amihez ugye NEM a tetteink vezetnek el, hanem Kegyelemből van.

Igen ám, de józan paraszti ésszel végiggondolva még kedves is Istennek, ha amíg élünk, hobbink van, lelkiismeretesen dolgozunk, sportolunk és ezekben célokat tűzünk ki.

Én igenis még itt, "lent" élni szeretnék egyelőre, igenis tűztem ki célokat és igenis, itt is keresem az örömöket.

De ez csak egy vélemény...

2013. nov. 13. 20:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
61%

Á igen az eredendő bűn... :) Majd ha lesz gyermeked, mond a kis csöppség arcába, amikor még csak pár órás: te fiam nem vagy ártatlan. Bűnös vagy! Igaz hogy még csak pár órás vagy, de akkoris!

Keresztények... :D

2013. nov. 13. 20:19
 2/28 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagyok hívő, nagyon szkeptikus vagyok és pont az ilyen logikátlan fa>zságok miatt nem érdemes vallásosnak lenni. Legyél jó ember, élvezd az életet de ne más kárán, szerintem ennyi bőven elég. A keresztény isten másik "kedvenc" cselekedete (nem mintha igaz lenne vagy hinnék benne de akkor is...)amikor minden elsőszülött fiúgyermeket megölt, ezt inkább egy sátántól várnám el, de még sok hülyeség van.
2013. nov. 13. 20:27
 3/28 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de semmi értelme egy ateistának beírnia.

Komoly kérdés, komoly válaszokat várok és nem vitát.

Ha vita alakulna, mindenkit jelentek, nem érdekel, hogy a kérdésem eltűnik-e.

2013. nov. 13. 20:28
 4/28 A kérdező kommentje:

Ez elsőnek szólt.

Második legalább érvelt :) Úgyhogy azt még köszönöm is

2013. nov. 13. 20:29
 5/28 anonim ***** válasza:
83%

kedves a kérdező kommentje!

önkéntes rendőrök leszünk ma este?

a szenvedésid addig végesek, amíg élsz.

egy anyagelvű világban élsz, ahol légből kapott dolgoknak nincs helye.

2013. nov. 13. 20:31
 6/28 anonim ***** válasza:
82%
Pontosan! Többek között ezért veszélyes a hit. Valaki egész életében szenved, de nem tesz ellen semmit mert készül a "túlvilágra", ahol majd boldog lesz. Nem veszi észre, hogy teljesen elpazarolja azt az egyetlen életét amit ajándékba kapott.
2013. nov. 13. 20:34
 7/28 anonim ***** válasza:
30%
Régen egy kérdésnél veszekedtek és 10 percen belül vagy 20 kommentet kicsináltattam. Régi szép idők.
2013. nov. 13. 20:47
 8/28 anonim ***** válasza:
4%
Egésznap csak puszilgatnánk.
2013. nov. 13. 20:48
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos egyet értek Dexter # 7-be írt dolgaival. Persze a keresztények meg csak az mondják, hogy majd úgy is úgy lesz ahogy ők mondják, és senki se tudja bizonyítani az ellenkezőjét....
2013. nov. 13. 20:50
 10/28 anonim ***** válasza:
Meg agresszíven bizonygatják az igazukat vagy "10 percen belül vagy 20 kommentet kicsinálnak"
2013. nov. 13. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!