Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak hívő, keresztyének! Mi a...

Csak hívő, keresztyének! Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

Keresztyén vagyok, azonban egy-két dologgal nagyon nem tudok egyetérteni.

Egyrészt kétlem, hogy így ki lehetne jelenteni, hogy nem azért vagyunk itt, most, testi alakban a Földön, hogy itt érezzük jól magunkat. (Szerencsére nem mindenki mondja ezt...)

Szerintem pedig: Istennek nem volt terve az, hogy meg kell haljunk és fel kell támadnunk. Nem volt terve a Föld elpusztítása se (apokalipszis). Csak megtörtént az eredendő bűn, innentől keserű a földi élet, és Isten második esélye lesz majd a feltámadás. Ez felfoghatatlan kegyelem Tőle, nagy szeretetének ajándéka.

Minden percben vigasszal kell, hogy eltöltsön minket a tudat, hogy szenvedéseink végesek.

Ettől függetlenül hiszem, hogy célunk és küldetésünk, amíg itt vagyunk a Földön, hogy minden örömöt megtaláljunk, mindenben a jót keressük, legyen hobbink, ami által örömöket szerzünk akár másnak, akár magunknak. Törekedjünk a boldogságra, még ha nem is érjük el.. Báár nekem erről az a véleményem, hogy ki tudja.

Szóval szerintem már itt, a Földön is azért vagyunk, hogy jól érezzük magunkat, az inkább vigasz legyen egy-egy keserűségben, hogy lesz jobb is, sokkal jobb is.

Másrészt szerintem igenis fontosak a földi célok és igenis jó, ha küzdünk ezért-azért. Valahol egy felelősséglerázásnak érzem azt, ha valaki állandóan az üdvösségre lyukad ki, amihez ugye NEM a tetteink vezetnek el, hanem Kegyelemből van.

Igen ám, de józan paraszti ésszel végiggondolva még kedves is Istennek, ha amíg élünk, hobbink van, lelkiismeretesen dolgozunk, sportolunk és ezekben célokat tűzünk ki.

Én igenis még itt, "lent" élni szeretnék egyelőre, igenis tűztem ki célokat és igenis, itt is keresem az örömöket.

De ez csak egy vélemény...

2013. nov. 13. 20:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Olyan jó, hogy ti jobban ismeritek a mi életünket, mint mi. Kár, hogy sz..t sem tudtok.
2013. nov. 13. 20:53
 12/28 anonim ***** válasza:
77%
Hát ez az... elég ciki nekted hogy a legtöbb ateista többet tud a vallásról és ti, a hivők. Dehát végülis ez a hit egyik alapja. A tudatlanság.
2013. nov. 13. 21:11
 13/28 anonim ***** válasza:
milyen büntetés? nekem nincs mitől félni, én nem bántottam soha senkit, nem pedofilkodtam mint egyes papok
2013. nov. 13. 21:16
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
Tehát ha valaki nem keresztény akkor alapból bűnös, megy a pokolba? Akkor a buddhisták is? AZok között több jó arc van mint köztetek, legalább jobb lesz a társaság.
2013. nov. 13. 21:17
 15/28 anonim ***** válasza:
54%
Majd hozok sütit.
2013. nov. 13. 21:20
 16/28 anonim ***** válasza:
39%
A kérdés továbbra sem nektek szólt, de beismerem. Nehéz felfogni.
2013. nov. 13. 21:21
 17/28 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=7L7VTdzuY7Y

úristen ő keményen fogja kapni a büntit, a mennyország nagy aranykapuja előtt csak úgy le lesz pöckölve a pokolba :DDDDDDDDDDDDD

2013. nov. 13. 21:22
 18/28 anonim ***** válasza:
52%
fizika, matek, épp elméjű gondolkodás minek? itt a hit! hittel mindent lehetséges, nem kellenek orvosok, mérnökök! gyógyítsunk meg mindenkit hittel!!!!!:DDDDDDDDDDD
2013. nov. 13. 21:23
 19/28 anonim ***** válasza:
59%

A Biblia szerint nem csak simán a pokolra kerülnek, de le is kell mészárolni őket. Nőket, gyerekeket és öregeket. Ez az ő Istenük parancsa:

"És ha valaki nem keresné az Urat, az Izráel Istenét, megölettessék kicsinytõl fogva nagyig, úgy a férfi, mint az asszony"

2 Krónika 15:13

2013. nov. 13. 21:24
 20/28 anonim ***** válasza:

# 26 szánalmas

# 23 tudom, de mindig jó szívatni az elvetemült ezósokat meg vallásosokat

2013. nov. 13. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!