Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan vígasztalnátok egy...

KZitus kérdése:

Hogyan vígasztalnátok egy gyászolót (hozzátartozót)?

Figyelt kérdés
pl. milyen bibliai idézettel?

2016. nov. 16. 18:03
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Némán, szavak nélkül.
2016. nov. 16. 19:02
 2/44 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek #1 !

Ez olyan kényes téma,hogy az ember nem sokat tud tenni.Maximum támogatni tudjuk úgy,hogy oda figyelünk a gyászolóra.Amiben tudunk segítünk neki.De csak imádkozhatunk érte.Az embernek saját magának kell megemészteni szerintem a gyászt.Nem szabad hagyni azért,hogy a gyász teljesen padlóra tegye.Megkell hallgatni,amit mesél az elhunytról,hagyni kell had beszélje ki magát.

(Szerintem ennyi)

2016. nov. 16. 19:15
 3/44 anonim ***** válasza:
Annyival még had egészítsem ki.Se jót,se rosszat ne mondjunk az elhunytról.Mert nem szabad fájdalmat sem okozni a gyászolónak.Akár mit mond,csak megértően meghallgatni.
2016. nov. 16. 19:17
 4/44 anonim ***** válasza:
0%
Örüljön, hogy ő még él, és nem semmisült meg, mint az elhunyt. Minden napnak örülni kell, mert az idő véges, és nincs élet a halál után.
2016. nov. 16. 20:04
 5/44 anonim ***** válasza:
100%

4

Ennyi empátiával jobb hallgatni.

2016. nov. 16. 22:01
 6/44 anonim ***** válasza:

Sokkal jobban járnál ,ha imádkoznál érte ,hogy Jézus Krisztus vigasztalja meg az ő szívét.

Jövevények vagyunk eben a világban, nincs itt maradásunk, ezért az embernek elrendeltetett, hogy egyszer megszülessen és egyszer meghaljon.

Ezért az Isten az embernek megadta, hogy az ősbűn álapotából megszabaduljon kegyelem által, amely Jézus Krisztus elfogadásával valósulhat meg.

Az isten az Ő Fiában testesült meg, amikor a földi világba megszületett. Az emberek az Ószövetség idején nem láthatták meg Istent, mert Ő emésztő tűz a Teremtő, Mindenható, mindenütt Jelenvaló egy igaz Isten, aki bölcsességével és hatalmas tudásával fent tartja és kormányozza a világmindenséget.

Jób ekkor fölállt, megszaggatta köntösét, és megnyírta a fejét. Azután a földre esve leborult, 21és így szólt: Meztelenül jöttem ki anyám méhéből, meztelenül is megyek el. Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!

22Még ebben a helyzetben sem vétkezett Jób, és nem követett el megbotránkoztató dolgot Isten ellen.

Jézus így szólitja meg az övéit: Jöjjetek énhozzám mindnyájan akik megfáradtatok és megterheltettetek és én megnyugosztallak titeket. (megnyugvást adok néktek). Vegyétek fel magatokra az én igámat és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok és nyugalmat találtok a ti lelketeknek. Mert az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű. ( Máté:11:28-30.)

Jézus Krisztus az evangélium és szelleme által állandóan hivja az emberiséget, hogy térjenek meg Ő hozzá, főleg azok akik az életbe megfáradtak és külömböző földi terhek alatt szenvednek, mert igazi megmenekülés csak nála van.

Őt befogadva az ember megnyugvást talál, mert van bizodalma Istenbe, aki meggyógyitja megerősiti és bizalmat kap az örök élet felől. Ehhez azonban az kell, hogy fölvegyük magunkra az Ő igáját, vagyis elkötelezzük magunkat mellette, hogy úgy élünk és cselekszünk mint ahogy Ő élt és cselekedett földi életébe.

Azért szólit fel benünket, hogy szelid magatartást tanusitsunk embertársaink iránt, ami szeretetünkben nyilvánul meg. Alázatosak legyünk, ne hirtelenkedjünk azokkal szembe, hanem meggondolva minden szavunkat és beszédünket, szellemünk alá helyezve válaszoljunk.

A tiszteletet adjuk meg mindenkinek, hallgassuk meg és adjunk tanácsot a biblia szerint ahogy mesterünk Jézus Krisztus tanította. És ha így járunk el az életünkbe, nyugalmat talál a mi lelkünk, mert Isten szavai szerint válaszoltunk.

Jézus igája az amivel elküldte az atya, hogy szeretetet, hittet és reménységet hirdesse minden embernek és ha mi is ezt cselekedjük akkor a teher az Ő segitségével könnyűvé válik.

A mai világba mikor a hívő emberek ezt cselekszik, más emberekben lássák az ellenkezőjét, akkor aggodalmaskodnak, hogy mért van ez így. Nékem mért nem adja meg az Isten amit másnak megad.

Isten igéje azt mondja: Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kivánságaitokat az Isten előtt. (Filipi:4.:6.)

Isten mint teremtő, alkotó, mindenható és mindenütt jelenvaló, három személyben jelenti ki magát: Atyaként, Fiúként (Jézus Krisztus) és Szent Szellemként, ez az Egy örök és Igaz Isten.

Mikor Istenről beszélünk általába az Atyára gondolunk, de mind a három személyt eggyütt értelmezzük, mert Isten személyében mind a három jelen van.

A biblia azt tanitja, hogy az Atya és a fiú a menybe van a Szent Szellem pedig a földön és végzi a munkáját az emberi szivekbe és mint személy van jelen az életünkbe. Feladata, hogy minél több ember válhasék Isten gyermekévé és örökölje az Ő országát.

A Szent Szellem a világba jelen van mint vigaztaló és mint Istennek ereje. nem csak lakozást vesz az emberi szivekbe és átformálja azt, hanem mint isteni erő gyógyit és csodatevő erejét is megmutassa.

2016. nov. 18. 12:15
 7/44 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm, aki vígasztalni próbált....
2016. nov. 18. 17:29
 8/44 anonim ***** válasza:
A bibliai idézet az elején főleg nagyon visszaüthet. Nekem is azok jelentettek a legtöbbet, akik teljesen némán mellettem maradtak. Voltak, akik elhúzódtak tőlem, mert nem tudtak mit mondani, az rosszul esett. De attól is felállt a szőr a hátamon, mikor mindenféle bibliai üresnek hangzó szavakat mondtak, főleg mikor olyan mondta, akinek feleannyi gyász se jutott egész életében, mint nekem néhány év alatt. Ha majd lesz kérdése, felteszi. Engem a világból ki lehetett kergetni igékkel akkoriban. Pedig hívő voltam.
2016. nov. 18. 22:00
 9/44 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as

ez is arra mutat mennyire másak vagyunk...

Isten Szava hogyan lehet a bosszantásunkra?

Bár eddig még senki sem írt egyetlen vígasztaló idézetet sem... létezik, hogy nincsen? :-)

2016. nov. 21. 10:18
 10/44 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nekünk nincs belelátásunk embertársainak életébe,hogy Isten,hogy is gondolkodott róla.Mert konkrétan személyszerint nem tér ki emberekre.Így azzal tudod vígasztalni a hozzátartozót is,hogy imádkozzon érte Ő is,kérje ,hogy ha valamit tett azt bocsása meg neki,és ezt Te is megteheted.

2016. nov. 21. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!