Van itt olyan anyuka, aki ebben az évben veszített el közeli hozzátartozót? Ti hogy készültök az ünnepekre?
Anyukámat, 2 hónapja veszítettem el. Akkor voltam 36 hetes terhes a kisebbik fiammal, a nagy 4 éves.
Egyszerűen örülök, ha a depresszióból ki bírom magam rángatni, de egyáltalán nem tudok örülni az ünnepeknek. Pedig a nagy fiam miatt kellene. Nem tudom magam rávenni,hogy készüljek, díszítsek stb. A Mikulás-ajándék összeválogatása is nyűg volt, de kész lett.
Hogy csináljak magamnak nagyobb kedvet ehhez az egészhez?
Szia! Én 1,5 hónapja veszítettel el édesapámat, 3 évesem születésnapja előtt 5 nappal tragikus hirtelenséggel 61 évesen...17.hetet kezdem a kicsivel. Éppen lemaradt apu, hogy elmondhassam jön az új unoka..
Eddig mindennap sírtam, most mintha kicsit jobb lenne. Ki tudtam tenni a képét is már, eddig fájdalmas volt látni. Készítettem adventi naptárt, készülök a karácsonyra, engem a feladat elfoglal.
A minap épp a hátam mögött egy velem korú lány szólt az apjának "héj apu szerinted ez milye?", na ilyenkor azonnal sírnék vagy sírok is..
Mi történt nálatok?
92 éves, szellemileg teljesen ép nagyapámat veszítettem el a vetélésem utáni 2. hónapban, amikor már ismét terhes voltam. a temetés előtti nap láttuk az embrió dobogó szívét először.
neki már el kellett mennie, ezt tudom, a temetés mégis megható volt, és borzalmasan fájó.
ha az édesanyám halt volna meg, nem tudom, merre futottam volna. nem gondolom, hogy az ünnep nem szólhat arról, hogy emlékezel és hiányolod édesanyádat. a férjed remélem, melletted van mindenben! mesélj a gyerekeidnek a nagyiról, akkor is, ha nem nevezed meg őt, csak mesélj történeteket, nem baj, ha nem értik, neked viszont jót tesz majd lelkileg. jusson eszedbe sok gyerekkori sztori, mikor itt ott voltatok, ezt azt csináltátok, és mondd el a kicsiknek, hiába nem értik.
ha már ünnep, meséld el, ahogyan apukád behozta a fenyőt gyerekkorodban, anyukád bejglit sütött (nyilván ami tényleg szokás volt, azt), és ha készen állsz rá, próbáljatok díszítgetni, ünnepelni, csak kis lépéseket tégy előre. végülis a december arra van, hogy felkészítsük a lelkünket a karácsonyra.
az én anyukám anyukája 17 éve halt meg, anya minden karácsonykor sír a temetőben és "elmeséli" neki, hogy melyik unoka abban az évben éppen mit ért el.
28N
11 hetes terhes voltam áprilisban, amikor váratlanul meghalt apum, pont 1 héttel az előtt, hogy elmondtuk volna, hogy nagyapa lesz :-( ez fáj a legjobban, hogy el sem tudtam neki mondani. Veszélyeztetett terhes voltam, azért vártunk ilyen sokáig. Nekem kellett megszervezni az egész temetési procedurát, a szivem szakast meg, miközben agyon aggódtam magam, hogy nehogy baj legyen a babámmal.
Nagyon fájó érzés, de egy barátnőm azt mondta, hogy egy lélek távozott, aki helyett jött az új.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én érzem a közelségét, érzem hogy mellettrm van és vigyáz ránk.
Annyira hiányzik :-( de a családom miatt és magam miatt is, erőt veszek és mosolygok, mert őt nem hozhatom vissza, de az emlékét széppé teszem :-)
Köszönöm!
Az az igazság,hogy egyszerre derült ki,hogy várandós vagyok a második gyermekkel és hogy anyu rákos. Úgy csináltuk végig 8 hónapot,hogy én terhes voltam, anyu meg rákos. Szörnyen nehéz volt. Aztán két és fél héttel a császár előtt elment. Akkor erősnek hittem magam, de a szülés óta rámszakadt az egész. Megyek, megyünk orvoshoz, mert most úgy érzem, egyedül nem tudom megoldani.
De ezek az Ünnepek...! Ami eddig imádott volt, most rémálom. Pedig tudom,hogy muszáj a fiaim miatt.
A nagyfiam keresi anyut, imádta! Elmondtuk,hogy elvitték az angyalok, de most azt várja,hogy Karácsonykor visszahozzák.
Nem tudom, hogy tudnék valóban ünnepi hangulatot varázsolni...
3-as vagyok.
Nekem papám mindig azt mondta, ha valaki távozik, az felkerül a menyországba, onnan figyeln és vigyáz ránk. Ott fent mindenki fiatal, egészséged és boldog, és újra együtt lehetnek a saját szeretteikkel stóval az ő apukájuk, anyukájukkal, testvérükkel stb.
Annyiszor mondta ezt nekem, hogy elhittem és még talán mindig igy gondolok arra aki távozik.
Próbálj te is pozitívan beszélni erről a kisfiaddal, még ha neked nehéz is, talán segíthetsz neki, hogy könnyebben dolgozza fel az ilyen tragikus eseményeket a jövőben.
Különben szülés óta nekem is sokkal jobban hiányzik apu.
Őszinte részvétem neked is!
Júj 3-as ugyanígy történt velem;-(
Én 10 hetes voltam és 6 nappal az elmondás előtt halt meg váratlanul..
Ráborultam a mellkasára és zokogtam akkor mondtam el hogy "apa terhes vagyok" ( álmában halt meg szívelégtelenség).
Én örülök a karácsonynak nagyon aktív vagyok de elmondhatatlan semmihez nem hasonlítható fájdalom hogy nincs többé..úgy érzem magam
Mint egy összezsugorodott kisgyerek aki sír a szülője után.
4-en vagyunk testvérek egyébként. A telefonjában láttam hogy engem hívott utoljára..
Lányok őszinte részvétem mindannyiótoknak;-(
1-es voltam.
Nagyon sajnálom kérdező ez borzalmas lehetett, főleg h akkor ment el mielőtt szültél, jaj Istenem..annyira fájó ez!
Az én kis 3 évesem is ha látja h sírok azt mondja ne sírjak fel tudunkmenni Sanyi papához repülővel;-(
Nekem az is nagyon fáj h úgy érzem nem értik meg az emberek nem érzik át...
Te hova valósi vagy?
Kedves 1-es, hihetetlen hogy mennyire hasonlóan jártunk.
Mi Nemetországban élünk, este délután kaptam a telefont, hogy kint sütögettek, letette a cigijét az asztalra, majd összeesett és meghlat :-( valószínű infarktus. Ő 60 éves volt.
Ugyan azt érzem amit te is.
Bocsánat az off-ért!
Az enyém 61, hihetetlen. Szívelégtelenség amit feltételezhetőleg infarktus előzött meg este mert érdekes tüneteket produkált (leverte a víz, melege volt, hányingere lett, gyengének érezte magát, majd este mondta, hogy jól van "meggyógyult". Aznap bevásárolt a piacon hétvégén székelykáposztát szeretett volna (nekem is az a kedvencem). Este 11-kor elkoszont a parjatol: aludjunk. jo ejszakat. Es reggel mar halott volt. Éjfél körül halt meg...
Vajon valaha ez más lesz? Hogy nem fog fájni?:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!