Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák - akik Karácsonyra...

Anyukák - akik Karácsonyra várják a következő babájukat (nem az elsőt) - ti hogyan készültök az Ünnepre?

Figyelt kérdés
Én Dec. 23ra vagyok kiírva a harmadik gyermekemmel. A nagylányom 4,5 éves, a kicsi 2,5. Mivel az első kettőt túlhordtam, így nem hiszem, hogy most hamarabb fog jönni. Nem tudom, hogy az ünnepet így hogyan fogjuk megoldani. A rémálmom, hogy túlhordással fekszek bent Karácsonykor :-(. Az ajándékokat már megvettük, becsomagoltuk, a bejgliket megsütöttem, lefagyasztottam. De hogyan tovább? Ti hogyan oldjátok meg?

2012. nov. 15. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én január 7-re voltam kiírva 2 éve lányommal, december 13-án született. 20-án már otthon voltunk, de nem így készültünk az ünnepekre. Persze nem gondoltam egy percig se, hogy pontban január 7, de azért azt hittem a karácsonyt még kihúzom. Ne bánkódj, nagyobb lesz az öröm, ne gondolj annyit erre. Talán majd már betehetitek a fa alá. Nem törvényszerű, hogy mindegyik tovább legyen bent. :)
2012. nov. 15. 11:52
 2/4 anonim ***** válasza:

A fiamat december 22-én szültem, a második gyermekekkel pedig most december 8-ra vagyok kiírva, tehát nem teljesen az vagyok, akit keresel, de hátha tudok jó ötleteket adni.

A fiam születésekor és most is a sógorom készíti a karácsonyi ételeket (töltött káposzta, halászlé), a bejglit pedig anyukám süti, így az ételre nem lesz gondom (a fiamnak úgyis külön kell sütni pár halrudacskát, mert ő a hagyományos karácsonyi ételeket, köszöni szépen, de nem eszi meg - ezt apa gond nélkül kivitelezi). A karácsonyi ajándékokat, úgy ahogy te is tetted, már megrendeltem, csak csomagolásra várnak. A lakásdíszek előkeresve, apának megmutatva, majd a nagyfiammal közösen ügyködhetnek (van egy kis listájuk, mit kell csinálni, pl. madáretető feltöltéséről nem elfelejtkezni), a nagytakarítás meg állandó jelleggel folyamatban. Apának kinyomtatva a karácsonyi és télapó dalok, hogy énekelni is tudjanak (ő ráadásul még hajlandó is rá :-)). Ünneplőruha (nálunk ugye a télapó ünnepségek a neccesek) kivasalva, összekészítve. Szenteste mindig itthon ünnepelünk, első nap tesóméknál (ott lesznek a szüleim is), másnap a fiúk szoktak átmenni a másik mamához. Ezt most is így szeretnénk, aztán majd meglátjuk. Szóval vendégsereget nem várunk, de szerintem ez ilyenkor érthető is.

A túlhordás miatt pedig ne aggódj. Esetleg a saját orvosodnál kérdezz rá, hogy ha mégiscsak még maradna bent a babád, legalább a szentestét otthon tölthesd. Anno nálunk 26-án reggel mindenkit hazaküldtek a 22-én, 23-án született babákkal. Szóval karácsonykor a kórházban is szeretnek lazítani.

2012. nov. 15. 12:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2012. nov. 15. 13:17
 4/4 Jégtánc ***** válasza:
Off: Nem biztos hogy túlhordod most is:)) Két fiam túlhordtam,kislányom 4 nappal a kiírt időpont előtt született.Mindhárom téli baba.Szerintem ne nagyon görcsölj rá.Csináld ahogy eddig is.Gondolom lebeszélted már hogy a felügyelet hogy legyen.Ne gondolj arra hogy karácsonykor bent fekszel,mert egyáltalán nem biztos.
2012. nov. 15. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!