Anyukák - akik Karácsonyra várják a következő babájukat (nem az elsőt) - ti hogyan készültök az Ünnepre?
A fiamat december 22-én szültem, a második gyermekekkel pedig most december 8-ra vagyok kiírva, tehát nem teljesen az vagyok, akit keresel, de hátha tudok jó ötleteket adni.
A fiam születésekor és most is a sógorom készíti a karácsonyi ételeket (töltött káposzta, halászlé), a bejglit pedig anyukám süti, így az ételre nem lesz gondom (a fiamnak úgyis külön kell sütni pár halrudacskát, mert ő a hagyományos karácsonyi ételeket, köszöni szépen, de nem eszi meg - ezt apa gond nélkül kivitelezi). A karácsonyi ajándékokat, úgy ahogy te is tetted, már megrendeltem, csak csomagolásra várnak. A lakásdíszek előkeresve, apának megmutatva, majd a nagyfiammal közösen ügyködhetnek (van egy kis listájuk, mit kell csinálni, pl. madáretető feltöltéséről nem elfelejtkezni), a nagytakarítás meg állandó jelleggel folyamatban. Apának kinyomtatva a karácsonyi és télapó dalok, hogy énekelni is tudjanak (ő ráadásul még hajlandó is rá :-)). Ünneplőruha (nálunk ugye a télapó ünnepségek a neccesek) kivasalva, összekészítve. Szenteste mindig itthon ünnepelünk, első nap tesóméknál (ott lesznek a szüleim is), másnap a fiúk szoktak átmenni a másik mamához. Ezt most is így szeretnénk, aztán majd meglátjuk. Szóval vendégsereget nem várunk, de szerintem ez ilyenkor érthető is.
A túlhordás miatt pedig ne aggódj. Esetleg a saját orvosodnál kérdezz rá, hogy ha mégiscsak még maradna bent a babád, legalább a szentestét otthon tölthesd. Anno nálunk 26-án reggel mindenkit hazaküldtek a 22-én, 23-án született babákkal. Szóval karácsonykor a kórházban is szeretnek lazítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!