Szerinted ki (volt) Krisztus?
Szia!
Az Úr Jézus Krisztus az Isten Fia, az én életem ura, barátom és mentorom, példaképem, és megváltóm, aki megmutatja a boldogság egyetlen igaz útját itt a Földön és reménységet ad, arra nézve, hogy az Ő országának az állampolgára lehetek, ahol nincsen többé fájdalom, sem gyász, sem halál.
Üdv. Péter
"Szerintem tenyleg nem szamit."
Akkor mégis miért kérdezed?
Lehet, hogy ellentmondasba keveredtem onmagammal. Nekem (majdnem) mindegy, hogy Isten fia volt, vagy csak annak hitte, vallotta magat. A legfontosabb, hogy tetteivel (nem a csodaival) , szavaival peldat mutatott mindannyiunknak.
Szia!
A mindenkiben élő világosság. Nem volt, hanem van.
Kérdezőnek 13-ra:
Oké, így már értem. (12-es vagyok). Nos a tied az nem a vallásos megközelítés, de teljes mértékben akceptálható álláspont.
Én viszont a keresztény állásponttal azonosulok, amit a Nikai-Konstantinápolyi Hitvallás foglal össze tömören:
"...és [hiszek] az egy Úr Jézus Krisztusban, Istennek egyszülött Fiában, aki az Atyától minden időknek előtte született; a Világosságtól való Világosságban, igaz Istentől való igaz Istenben, aki született és nem teremtetett, aki egylényegű az Atyával, és aki által mindenek lettek;
aki miérettünk, emberekért és a mi üdvösségünkért leszállt a mennyekből és megtestesült a Szent Lélektől és Szűz Máriától és emberré lett;
aki keresztre feszíttetett miérettünk Poncius Pilátus idejében, és szenvedett és eltemettetett,
és feltámadott a harmadik napon az Írások szerint;
és felment a mennyekbe és ül az Atyának jobbján;
és újból eljő dicsőséggel, ítélni élőket és holtakat, és az Ő Országának nem lesz vége..."
Ehhez képest Jézus evilági tanítói munkája már csak hab a tortán, ahogy mondani szokták, a lényeg ennél sokkal összetettebb.
Krisztus Jézus volt, ezt Biblia nélkül is tudtam, mióta eszemet tudom.
Indító kérdés szerintem nem túl logikus, hacsak direkt nem az igazságot keresi. Mivel Jézus kb. 2000 éve élt csak a forrásokból, írásokból tudom megítélni, ki volt Krisztus. Mivel a Bibliát kizárta a kérdező, nyilván más források gondolatait várja vissza. Sanda gyanúm, hogy az ateista oldalakét. De majd megcáfol vagy megerősít a kérdező, de a kérdés így kissé értelmetlen, pontosítani kellene.
Válaszom: a Bibliát és minden véleményt összevetve szerintem Krisztus Jézus volt, a teremtő Istenünk megtestesülése.
Kérdező: Isten Igéje hitet támaszt annak a szívében, aki Istenhez tartozik, ezt egy materialista soha nem fogja megérteni, hacsak meg nem tér. Addig viszont bolondság neki (ahogy meg van írva)
Megemelem a kalapom elotted! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!