Hogyan tudom Istenhitre nevelni a kisfiamat ha az édesapja ateista?
Az édesapa ugyanúgy el fogja mondani a véleményét, hogy szerinte nincs Isten.
Légyszi adjatok tippeket.
Aki azt mondta ne erőltesd, lepontoztad...
Pedig akárhogy is fáj, csak megismertetni tudod az Istenhitre, de ez nem jelenti azt, hogy el is fogja hinni. Elég sok példa volt itt felsorolva, hogy ez így van, van akit arra neveltek és ateista lett és van akinek nem is meséltek róla és mégis hisz. Bár őket is lepontoztad :DP de ez akkor is saját akarata mindenkinek és ez így van jól. Apja is elmondja majd mit gondol erről és te is, hogy miben hisz vagy nem hisz az a saját dolga. Tetszik, nem tetszik? Akkor is ez van. Törődj bele! És nyugodtan lepontozhatsz :DP no had lám! :DDD
19:38 - Ott a pont.
Bár az is igaz, hogy a kérdés nem az volt, hogy nevelje-e egyáltalán Istenhitre, hanem az, hogy HOGYAN, annak ellenére is, hogy az apa ateista. Tehát szigorúan fogalmazási értelemben azok tényleg nem a kérdésre válaszoltak, akik azt mondták (köztük én is), hogy a gyereknek magának kell majd eldöntenie (emberi szempontból persze valóban ez a helyzet).
helló
kérdés : Mit tanít a hit? a hit teljes mértékben erkölcsösséget tanít, tehát neked 100%ig erkölcsösen kell viselkedj a kisgyermekkel(gondolom nem kell leírni, ezt hogy kell :)), és mikor az elméje önállóvá válik, akkor lehet előjönni Isten és Jézus nevével, de addig csak a jó példát szabad neki mutatni, viselkedésről és gondolkodásmódról.
Ha valami kérdésed van ezzel kapcsolatban nyugodtan tedd fel, ha nem értenéd a mögöttes részét.
üdv
25/F
Köszönöm mindenkinek a választ!
Megjegyezném, hogy senkinek nem adtam még pontot. Valaki más pontozgat.
Erőltetni semmiképpen nem szeretném, mint már írtam is, nem tudom hogyan jutottatok ilyen következtetésre. Egy kis jóindulatot légyszi...
És külön köszönöm annak, aki emailben írt!
Hopppppppá, hogy írhattad te a kommentet, amikor az válaszként jelenik meg???
És, hogy miből gondoljuk, hogy erőltetni akarod? --->
"A majd eldönti elméletben nem hiszek" ---> ezt te írtad, nincs min csodálkozni...
"Erőltetni semmiképpen nem szeretném, mint már írtam is, nem tudom hogyan jutottatok ilyen következtetésre."
- Én konkrétan ebből: "Hogyan tudom Istenhitre nevelni a kisfiamat ha az édesapja ateista?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!