Hogyan tudom Istenhitre nevelni a kisfiamat ha az édesapja ateista?
Az édesapa ugyanúgy el fogja mondani a véleményét, hogy szerinte nincs Isten.
Légyszi adjatok tippeket.
Sehogy. Elvégre az apjának ugyanannyi joga van a saját nézetét megosztani vele, mint neked a magadét. Ez pedig tényleg nem olyasmi (mármint a vallás), ami nélkül ne lehetne meglenni az életben, mert bárki bármit is mond, az erkölcs NEM a vallásból fakad, hanem színtisztán az emberi nevelésetekből.
Szóval egyáltalán nincs miért aggódnod, hit nélkül is jobb ember lehet a fiad, mint sok hívő, és hittel is lehet egy utolsó, aljas gazember (pl. Hitler is hívő volt). Ez tényleg olyasmi, ami az ő választása kell legyen.
Igen, én is azt támogatom, hogy majd eldönti akar e hinni vagy nem
Anno a nagyanyám azt mondta, hogy úgy nőttem fel mint a dudva, mert nem jártam templomba...stb....
semmivel nem érzem magam kevesebbnek, mint az aki állandóan ott van. Sőt....beszélhetnék még erről...
Figyelj, én 16 éves múltam és magam döntöttem el, hogy hiszek Istenben. Magam mentem egyházi iskolába is.
Anyáék nem hívők, de ez nem befolyásol, téríteni nem próbálom őket, hiszen minek? Ő dolguk.
Szerintem majd a fiad is el fogja tudni dönteni , hogy igazi hívő lesz e, vagy csak olyan mint nagyon sokan, hogy csak úgy nevelték őket.
Azt is olvastam valahol (már nem emlékszem, de lehet a hittan tanárom mondta),hogy Isten ad hitet, és ha Ő úgy dönt, hogy nem ad, akkor neki nem lesz úgysem.
Szerintem el nem lehet rontani a gyermeket, ha hívőnek neveled, te ezzel minden tőled telhető dolgot megtettél! A későbbiekben úgyis ő fog dönteni, hogy hívő lesz e, vagy sem...
Kedves kérdező!
Itt egy könyv, erről íródott, letöltheted:
Michael & Debi Pearl: Gyermeket Nevelni Isten Felelmeben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!