Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a homoszexualitás?

Bűn a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Szóval....hol is kezdhetném? Kezdjük az elején, én egy 17 éves srác vagyok és meleg vagyok (sokak szerinte ilyen fiatal korban még nem nagyon lehet eldönteni de...én tudom hogy az vagyok) és a kérdésem a következő: bűn a homoszexualitás? Mert a Biblia szerint igen, állítólag a Biblia szerint ez bűn mert az Isten nem ilyennek teremtette az embert, sokan is ezt állítják hogy ez a fejben dől el, mások azt mondják ''TÉGED ÍGY NEVELTEK'' de ez nem igaz, nem így neveltek engem, és azt is tudom hogy én igen is így születtem, ezt nem én döntötöm el, mert ha így lenne, nem lennék meleg mert már próbáltam tényleg ezerrel próbáltam heteró lenni és nem sikerült ami szintén bizonyítja hogy ezt nem én döntöm el de ez a kérdés nem arról szól hogy most el kezdjük itt veszekedni hogy honnan ered a homosszexualitás. Én egy vallásos családban nőttem fel ezért kérem ne Isten létezését kérdőjelezzük meg, csak annyit kérek hogy mindenki írja le amit gondol...Köszönöm előre is.

2016. okt. 16. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Nem bűn.

Egyébként a Biblia sem egységes ebben. A despota Mózes és Pál szerint fertelmes, míg Jézus Krisztus szóba sem hozza.

2016. okt. 17. 06:32
 32/61 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Balinhun,

ime itt az egesz iras. Mivel kell hozza nemi humorerzek es intelligenica, lehet nem fogod megerteni, de ne bankodj akkor sem.

[link]

2016. okt. 17. 07:29
 33/61 anonim ***** válasza:
Nos, nem bánkódnék, ha lett volna az előző hozzászólásodban egy picike humor is, vagy nem tudom, hogy honnan vetted te le, hogy nincs humorérzékem. Ennyire ismersz egy nick nevekkel teli oldalon? Tudsz valamit. :D
2016. okt. 17. 07:48
 34/61 anonim ***** válasza:
A másik dolog pedig az, hogy valószínű egy olyan emberrel vitázom erről, aki ateista, és bármilyen "bizonyítás"-t is hoznék fel neki, azt is kisujjból nem hinnél el. Szóval, felmerűl bennem a kérdés, mért írtál nekem? Tudtommal (nem 100%) veled már beszéltem, a "valláskritika" rovatban a "valóban gonosz-e a Biblia Istene" hasonló hangzású kérdésnél is, ott sem igazán akartam bele menni végeláthatatlan vitákba és itt se fogok. :) Az, hogy egy humor oldalon mivan fent, és ezt te még lényegében el is hiszed, ami humor ( kb. 5% esélye van, hogy komoly legyen) akkor nem hiszem, hogy itt velem lenne a baj. :) Elnézést, ha megsértettelek volna bármiben is, csak egyáltalán nem értem. :D
2016. okt. 17. 08:40
 35/61 anonim ***** válasza:

Hat sajnalom, elegge tevedtel. Sem ateista nem vagyok, sem Isten gonoszsagarol nem vitaztal velem. Különösen azert nem, mert en hidzem, hogy Isten jo. Nem sok dolog van amit ki nem allhatok, de ezek közül az egyik a kirekesztes. Masokat olyan dolgok alapjan itelni meg, amit nem ök valasztottak. Pl. nem, szexualis iranyultsag, börszin, vallas es hasonlok.

Mondtam, en hiszek abban, hogy Isten mindenkit egyforman szeret, függeltenül attol, hogy ö az agyat ferfivel vagy növel osztja meg. Ez nem olyan dolog, mint hogy hirtelen haragu es igy bant masokat, vagy ettöl bünözö lenne.

De valoszinüleg tenyleg nem jutunk közös nevezöre, mert szerinted bün, szerintem nem es egyikpnk sem hajlando valtoztatni az allaspontjan.

( Amugy latom tenyleg nem ertetted meg az ironiat az irasban)

2016. okt. 17. 11:08
 36/61 anonim ***** válasza:
Köszönöm harminckettes. Az a történet nagyon jó :) És pont ehhez a kérdéshez illik.
2016. okt. 17. 14:52
 37/61 anonim ***** válasza:

"Hat sajnalom, elegge tevedtel. Sem ateista nem vagyok, sem Isten gonoszsagarol nem vitaztal velem. Különösen azert nem, mert en hidzem, hogy Isten jo. Nem sok dolog van amit ki nem allhatok, de ezek közül az egyik a kirekesztes. Masokat olyan dolgok alapjan itelni meg, amit nem ök valasztottak. Pl. nem, szexualis iranyultsag, börszin, vallas es hasonlok.

Mondtam, en hiszek abban, hogy Isten mindenkit egyforman szeret, függeltenül attol, hogy ö az agyat ferfivel vagy növel osztja meg. Ez nem olyan dolog, mint hogy hirtelen haragu es igy bant masokat, vagy ettöl bünözö lenne.

De valoszinüleg tenyleg nem jutunk közös nevezöre, mert szerinted bün, szerintem nem es egyikpnk sem hajlando valtoztatni az allaspontjan.

( Amugy latom tenyleg nem ertetted meg az ironiat az irasban)"

Mint mondtam, nem értem, minek írtad be vagy, hogy hogyan jött most ehhez. De ezt írtam is. A másik az, hogy az nem azt jelenti, hogy Isten gonosz kedves Válaszoló, a homoszexualitást illetőleg. Ha támadja a paráznaságot az még nem azt jelenti, hogy Isten elítéli az embert. :D Valóban nem fogunk egyetérteni soha ebben, mert nem a Bibliát veszed alapúl, ez az egyik, a másik az, hogy mint mondtam, Isten ezzel nem azt jelentette ki, hogy hulljon minden homoszexuális EMBER. NEM! Azt, mondja az írás, hogy a BŰN-t utálja, az EMBERT nem! érted? A harmadik dolog pedig az, hogy Mint mondtam, és ahogyan te is mondod, Isten mindenkit egyformán szeret, ez így van a Biblában is. Isten nem ember, hogy megváltozzon és nem embernek fia, hogy hazudjon. Isten, végestelenűl és feltétel nélkül szeret MINDEN embert. :) Összegezve: 1, nem tudtam 100%-ig ki vagy, de ezt leisírtam, és nem kellett volna magadra venned, ha nem rád vonatkozik. Nem vagyok hülye, ha nem válaszolsz rá, és normálisan írsz tovább, akkor azt mondom, hogy: "Ok, ez nem az a srác!" :) 2, Isten, engem is, téged is és egy meleg EMBERT is egyformán szeret, mert az Ő teremtményei vagyunk ők is egy ember az Úr szemében, ennyi. Az, hogy valaki választja-e ezt az utat vagy sem, erre csak az a válaszom, hogy a Világ BETEG, az emberek BETEGEK és meghalnak emiatt. Nem ő választotta ezt, az lehet, de ez egy betegség. A kedves Kérdezőnek, azt kell belátnia, hogy Isten gyűlöli a BŰN-t (és a Paráznaság egy bűn) és, amit tesz az bizony paráznaság. Isten, nem fogja vissza magát, Ő kimondja azt ami az embernek nagyon rosszúl eshet, de ez az IGAZSÁG, a nagybetűs IGAZSÁG, az, hogy ez egyeseknek nem tetszik, az még nem azt jelenti kedves Válaszoló Barátom, hogy az nem igaz. :) Végül, Ha szerinted is Isten egy szerető Isten, akkor mért kötöttél belém? Tehát, ugyan azt mondjuk mindketten, de mégsem. Mért? Nem egyet kéne akkor értenünk? :)

2016. okt. 17. 15:38
 38/61 anonim ***** válasza:
Mégegy valami, nem szerintem bűn kedves Utolsó Válaszoló, a Biblia szerint az, ami Isten szava. Isten szerint bűn és nem szerintem! Ezt kéne belátni neked is. :)
2016. okt. 17. 15:43
 39/61 anonim ***** válasza:
Tudod ott a hiba, hogy a papok azt írtak a bibliába amit akartak. Nekem senki ne magyarázza be hogy nem alakították úgy ahogy az érdekeik megkívánták.
2016. okt. 17. 15:53
 40/61 anonim ***** válasza:
Mégegyszer elnézést azért, hogy azt mondtam, hogy "valószínű, hogy te ateista vagy" és a másik. De, még mindig azt mondom, hogy nem mondtam 100%-osra azt amit. Szóval, nem érzem magamat rosszúl emiatt, és felelősnek sem. :)
2016. okt. 17. 15:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!