Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a homoszexualitás?

Bűn a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Szóval....hol is kezdhetném? Kezdjük az elején, én egy 17 éves srác vagyok és meleg vagyok (sokak szerinte ilyen fiatal korban még nem nagyon lehet eldönteni de...én tudom hogy az vagyok) és a kérdésem a következő: bűn a homoszexualitás? Mert a Biblia szerint igen, állítólag a Biblia szerint ez bűn mert az Isten nem ilyennek teremtette az embert, sokan is ezt állítják hogy ez a fejben dől el, mások azt mondják ''TÉGED ÍGY NEVELTEK'' de ez nem igaz, nem így neveltek engem, és azt is tudom hogy én igen is így születtem, ezt nem én döntötöm el, mert ha így lenne, nem lennék meleg mert már próbáltam tényleg ezerrel próbáltam heteró lenni és nem sikerült ami szintén bizonyítja hogy ezt nem én döntöm el de ez a kérdés nem arról szól hogy most el kezdjük itt veszekedni hogy honnan ered a homosszexualitás. Én egy vallásos családban nőttem fel ezért kérem ne Isten létezését kérdőjelezzük meg, csak annyit kérek hogy mindenki írja le amit gondol...Köszönöm előre is.

2016. okt. 16. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
2%
Nem természetes ez csak egy emberi betegség a természetben ilyen sehol máshol nincs.Az hogy bűn nem érdekel nem vagyok keresztény de egy vallást se ismerek ami elfogadja.
2016. okt. 16. 16:42
 12/61 anonim ***** válasza:
45%

Nem bűn a homoszexualitás. Nincs olyan a BTK-ban, hogy aki azonos neműekhez vonzódik, vagy azonos neműekkel közösül, bűncselekményt követ el. Szóval nem az.

Bár ha a vallásos válasz érdekel, akkor igen, bűn. A Biblia is ír róla, az előző válaszadók ezek szerint nem olvasták a saját szent könyvüket.

Tessék, ezeket keresd ki:

1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9

Két választ adtam, a saját, nem vallásos nézőpontomból, és egy vallásos ember nézőpontjából.

Döntsd el te, hogy melyik vagy a kettő közül!

2016. okt. 16. 16:44
 13/61 anonim ***** válasza:
89%

"Nem természetes ez csak egy emberi betegség a természetben ilyen sehol máshol nincs."

Nagyon el vagy tévedve. Sok fajnál jelen van.

2016. okt. 16. 16:45
 14/61 anonim ***** válasza:
100%

A 11-esnek:

[link]

2016. okt. 16. 16:47
 15/61 anonim ***** válasza:
14%
A bűn erkölcsi kategória. A biológia nem erkölcsi kérdésekkel foglalkozik.
2016. okt. 16. 16:49
 16/61 anonim ***** válasza:
66%

No hát akkor kérem tessék a Biblia válasza :

"“És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.” (III. Móz. 20,13.)'

“Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: útálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magokat, kiket én kiűzök ti előletek. És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait. Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez útálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a benszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.” (III. Móz. 18,22-28.)

[link]

[link]

2016. okt. 16. 17:52
 17/61 anonim ***** válasza:
31%

1Kor 6:9, 1 Tim 1:8-10, Róma 1:27, 3 Mózes 20:13, 3 Mózes 18:22, 1 Mózes 19:5-11

A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.

Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.

Ámen

2016. okt. 16. 17:56
 18/61 Alex Fly ***** válasza:
47%

Azt hiszem olvastunk érveket pro és kontra, a megfelelő bibliai versekkel együtt. De az igazság nem ilyen egyszerű:

Először is a homoszexualitás önmagában nem bűn. Senki nem fog elkárhozni azért, mert vonzódik az azonos nemű embertársához.

A bűn a homoszexuális aktus. Egyrészt az idézett versek eléggé egyértelműek, azokon nincs mit félremaarázni. Másodszor a Bibliában a szexualitás gyakorlásának egyetlen elfogadott kerete a házasság -márpedig homoszexuális aktust házasságon belül elég nehéz lenne kivitelezni...

2016. okt. 16. 19:37
 19/61 anonim ***** válasza:
43%

Bűn-e az, ha én hirtelen haragú és agresszivitásra hajlamos ember vagyok?

Nem.

Az már viszont bűn, ha nem tartom magamat kordában és kiélem a a haragomat!

Ugyan ez a helyzet a homoszexuálisokkal is.

A hajlam még önmagában nem bűn.

Ha most vagy a későbbiekben Krisztust akarod követni, akkor a homoszexualitásod lesz az, amivel küzdened kell majd egész életedben.

Én a dühkitöréseimmel küzdöm, ami egy gyermekkori traumára vezethető vissza.

Az Úrnak hála az elmúlt pár évben sokat javultam és jobban kordában tartom a dühömet.

Üdvözletem és áldás békesség, Istennek dicsőség!

2016. okt. 16. 19:42
 20/61 anonim ***** válasza:

nem az de valaki szerint igen te hogy gondolod ?

5 ből egy gyerek tuti öngyi lesz az miatt nézd meg az imák bobbyért

a gyere meg hal és akkor ébred rá h mi a pálya de nem az az ember az ember

2016. okt. 16. 19:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!