Bűn a homoszexualitás?

Nem bűn a homoszexualitás. Nincs olyan a BTK-ban, hogy aki azonos neműekhez vonzódik, vagy azonos neműekkel közösül, bűncselekményt követ el. Szóval nem az.
Bár ha a vallásos válasz érdekel, akkor igen, bűn. A Biblia is ír róla, az előző válaszadók ezek szerint nem olvasták a saját szent könyvüket.
Tessék, ezeket keresd ki:
1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9
Két választ adtam, a saját, nem vallásos nézőpontomból, és egy vallásos ember nézőpontjából.
Döntsd el te, hogy melyik vagy a kettő közül!

"Nem természetes ez csak egy emberi betegség a természetben ilyen sehol máshol nincs."
Nagyon el vagy tévedve. Sok fajnál jelen van.

No hát akkor kérem tessék a Biblia válasza :
"“És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.” (III. Móz. 20,13.)'
“Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: útálatosság az. És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertőztessed, és asszony se álljon meg barom előtt, hogy meghágja őt; fertelmesség az. Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magokat, kiket én kiűzök ti előletek. És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait. Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez útálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a benszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.” (III. Móz. 18,22-28.)

1Kor 6:9, 1 Tim 1:8-10, Róma 1:27, 3 Mózes 20:13, 3 Mózes 18:22, 1 Mózes 19:5-11
A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.
Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy műs bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.
Ámen

Azt hiszem olvastunk érveket pro és kontra, a megfelelő bibliai versekkel együtt. De az igazság nem ilyen egyszerű:
Először is a homoszexualitás önmagában nem bűn. Senki nem fog elkárhozni azért, mert vonzódik az azonos nemű embertársához.
A bűn a homoszexuális aktus. Egyrészt az idézett versek eléggé egyértelműek, azokon nincs mit félremaarázni. Másodszor a Bibliában a szexualitás gyakorlásának egyetlen elfogadott kerete a házasság -márpedig homoszexuális aktust házasságon belül elég nehéz lenne kivitelezni...

Bűn-e az, ha én hirtelen haragú és agresszivitásra hajlamos ember vagyok?
Nem.
Az már viszont bűn, ha nem tartom magamat kordában és kiélem a a haragomat!
Ugyan ez a helyzet a homoszexuálisokkal is.
A hajlam még önmagában nem bűn.
Ha most vagy a későbbiekben Krisztust akarod követni, akkor a homoszexualitásod lesz az, amivel küzdened kell majd egész életedben.
Én a dühkitöréseimmel küzdöm, ami egy gyermekkori traumára vezethető vissza.
Az Úrnak hála az elmúlt pár évben sokat javultam és jobban kordában tartom a dühömet.
Üdvözletem és áldás békesség, Istennek dicsőség!

nem az de valaki szerint igen te hogy gondolod ?
5 ből egy gyerek tuti öngyi lesz az miatt nézd meg az imák bobbyért
a gyere meg hal és akkor ébred rá h mi a pálya de nem az az ember az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!