Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn a homoszexualitás?

Bűn a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Szóval....hol is kezdhetném? Kezdjük az elején, én egy 17 éves srác vagyok és meleg vagyok (sokak szerinte ilyen fiatal korban még nem nagyon lehet eldönteni de...én tudom hogy az vagyok) és a kérdésem a következő: bűn a homoszexualitás? Mert a Biblia szerint igen, állítólag a Biblia szerint ez bűn mert az Isten nem ilyennek teremtette az embert, sokan is ezt állítják hogy ez a fejben dől el, mások azt mondják ''TÉGED ÍGY NEVELTEK'' de ez nem igaz, nem így neveltek engem, és azt is tudom hogy én igen is így születtem, ezt nem én döntötöm el, mert ha így lenne, nem lennék meleg mert már próbáltam tényleg ezerrel próbáltam heteró lenni és nem sikerült ami szintén bizonyítja hogy ezt nem én döntöm el de ez a kérdés nem arról szól hogy most el kezdjük itt veszekedni hogy honnan ered a homosszexualitás. Én egy vallásos családban nőttem fel ezért kérem ne Isten létezését kérdőjelezzük meg, csak annyit kérek hogy mindenki írja le amit gondol...Köszönöm előre is.

2016. okt. 16. 15:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
9%

"A hajlam még önmagában nem bűn."

a hajlam nem, de ha kiéli akkor a pokolra jut

Fiam, próbálj helyes életet élni és lányokkal tervezz életet és jövőt.

2016. okt. 16. 20:17
 22/61 anonim ***** válasza:
46%
A Homoszexualitást a Biblia, mint "fertelmesség" vagy "fajtalankodás" nevezi meg Pál, a Római levélben: "Ugyanígy a férfiak is elhagyták az aszonnyal való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfia férfiakkal fajtalnkodtak, de el is veszik tévelygésuk méltó jutalmát önmagukban" (Római levél 1:27) Itt a Biblia arról beszél, hogy a férfiak nem tudták mit csinálnak jó létükben, és egymásra gerjedtek. Mint ahogyan azt láthatod, hogy a természetes élés az az Asszony és Férfi közti kapcsolat, nem az embert gyűlöli itt sem Isten! Erre figyelj oda! NEM téged gyűlől azt írja az írás, Isten mindenki egyformán szeret, erről ír Péter is a 2Péter 3:9-ben, vagy János evangéliuma 3:16; 1János 2:2; Római levél 5:8 vagy pedig 1János 4:8-9-ben :) Ezekben a Versekben írja le igazán az Írás, hogy Isten mennyire is szereti valójában az embert, hisz nem akarja, hogy a pokolra kerülj, és ezért az életét is oda adta a kereszten. :) A BŰN-t viszont, GYŰLŐLI az Úr! Ezt olvashatod pl.: Malakiás 1:3-ban ahol azt mondja az Úr, hogy Ézaut gyűlölte, DE! Itt sem az embert, hanem a bűnt magát ami miatt azt cselekedte, amit. :) Ugyanis Ézsaú legnagyobb baja az volt, hogy szerette a Bűnt. Isten ezért Gyűlölte. A Bűn gonosz, és csak a halálodat akarja, a Bűn a Sátántól van, ő maga a BŰN! A Paráznaság, ami magában foglalja, hogy a férfiak férfiakkal hálnak, és az asszonyok asszonyokkal. Isten ezt a Bűnt is gyűlöli, de nem az embert! Érted?
2016. okt. 16. 20:22
 23/61 anonim ***** válasza:
23%

"...de el is veszik tévelygésuk méltó jutalmát önmagukban..."

Ehhez a részhez még annyit, hogy itt szerintem, az AIDS betegségéről beszél, amiről senki nem tudja mi is az csak van és leginkább a Melegek közt terjed el.

2016. okt. 16. 20:28
 24/61 anonim ***** válasza:
6%
Mi előtt elhordana mindenki mindennek, elmondanám, hogy Isten az AIDS-et, NEM, mint bűntetés adja, ez csak következmény! Isten adott az embernek SZABADAKARATOT és ebben nem is fog SOHA bele szólni, de a következménye ott lesz mindig, ha az ember TESTE nem a TERMÉSZETES élést követi vagy kapja meg. Ez nem az Isten hibája. Cseppet sem! Ez kizárólag annak az egyénnek a felelőssége! :)
2016. okt. 16. 20:32
 25/61 anonim ***** válasza:
31%

ki szerint?

a szüleid szerint? lehet nem tetszik nekik hogy nem leszek nagyszülők de ez van

a társadalom szerint? ez elég vegyes van aki elfogad majd van aki meg meglincselne

a vallások szerint? pokolra jutsz

döntsd el neked kinem/minek a véleménye számít a többit meg xard le

2016. okt. 16. 20:45
 26/61 anonim ***** válasza:
Ha a Bibliát emberek írták, akkor nem bűn. Én azonban ennek az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve. Térjünk vissza száz év múlva a kérdésre, mert addig minden jelenlevő számára ki is derül.
2016. okt. 16. 20:46
 27/61 anonim ***** válasza:
10-es vagyok és megkérdezhetem ,hogy mégis miért pontoztak le ,hogy ha konkrétumokat írtam?
2016. okt. 16. 21:35
 28/61 anonim ***** válasza:

Nahát, köszönöm a sok bibliai idézetet, most tudtam meg belölük, hogy a férfi homoszexualitás fertelmesség és hasonlók, de ezek szerint a leszbikusság tök. ok, arról nem esik szó. No, minden nap tanul valamit az ember.

Kedves bigott homofóbok, lehet lepontozni, de továbbra sem értem, hogy ha két ember szereti egymást és szeretetben él, azzal miért követnek el bünt, hiszen ezzel nem ártanak másnak. Van erröl egy szenzációs írás is, hogy mi minden áll még a Bibliában ( pl. hogy a lányodat eladhatod rabszolgának, meg hogy a kagyló vagy a homár fogyasztása bün). Akkor hogy is van ez?

2016. okt. 16. 23:24
 29/61 anonim ***** válasza:
5%

"Nahát, köszönöm a sok bibliai idézetet, most tudtam meg belölük, hogy a férfi homoszexualitás fertelmesség és hasonlók, de ezek szerint a leszbikusság tök. ok, arról nem esik szó. No, minden nap tanul valamit az ember.

Kedves bigott homofóbok, lehet lepontozni, de továbbra sem értem, hogy ha két ember szereti egymást és szeretetben él, azzal miért követnek el bünt, hiszen ezzel nem ártanak másnak. Van erröl egy szenzációs írás is, hogy mi minden áll még a Bibliában ( pl. hogy a lányodat eladhatod rabszolgának, meg hogy a kagyló vagy a homár fogyasztása bün). Akkor hogy is van ez?"

Akkor megpróbálom mégegyszer elmondani. Tehát, a homoszexualitás NEM csak a Férfiakra vonatkozik, kedves Válaszoló! :) A Biblia az asszony asszonnyal való élést is épp úgy ellenzi, mint a férfi a férfival valót. :) 2, nem vagyok homofób mert nem FÓBIÁM nekem a homoszexualitás, a fóbia ugyanis egy megmagyarázhatatlan félés vagy úgymond "undor", amit nem tudni mi vált ki bennünk. :) Nem félek megmagyarázhatatlanúl a melegektől! 3, Én a Bibliát veszem alapúl a Kérdező a Bibliából kérdezett, hogy lehet-e így jó keresztény ÉN erre merészeltem választ adni, ha ez neked nem tetszik, nem kell elolvasni azt amit ÉN a KÉRDEZŐNEK írtam. :) Végül, de nem utolsó sorban, Mint írtam, NEM a homoszexuális EMBEREKKEL van bajom, hanem a homszexualitással, mint fogalom/ige volna baj. :)

2016. okt. 16. 23:34
 30/61 anonim ***** válasza:
Azt meg, hogy eladhatja-e valaki a lányát rabszolgának részt nem nagyon értem, tehát ha te arra gondolsz amire sokan gondolnak, hogy Lót felajánlotta a parázna népnek szodománál és Gomoránál, az mégcsak véletlenűl sem egyenlő a rabszolga adással. :) Butaság volt Lóttól ez TÉNY és VALÓ, de nem tudta mit tesz, mivel angyalok voltak nála és maga Lót vendégelte meg ezeket a férfiakat (mivel fel is ismerte a két férfit, hogy angyalok) látva az embereket és nem ismerve az angyalokat, cselekedett. Rosszúl! DE! Cselekedett. Aztán a lányok meg lefeküdtek az apjukkal, és mint kiderült a lányai sem voltak NORMÁLISAK. :) de ha nem erre, akkor ha lehet ilyen kérésem, ad meg a helyét ennek versnek, hogy picit utána nézhessek. :)
2016. okt. 16. 23:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!