Kérdés sorozat 1: Kedves Jehova tanúi, mért mondjátok azt (többek közületek, ha nem is mindenki, de a vallásotok ki mondja), hogy NEM szabad másokért imádkozni, vagy CSAK magatokért imádkozzatok?
"Nem vagyok türelmetlen, annál is inkább mert őszintén szólva ez az egész téma nem igazán érdekel. Amennyit pedig muszáj tudnom róla, azzal viszont naponta szembesít az élet. :)
Pusztán csak empatikusan szeretném megérteni, hogy személy szerint mi motivált téged abban, hogy pont a JT-nek teszed fel ezt a kérdést, és nem a hitgyülinek vagy a hetednapi adventistáknak vagy akárki másnak, akiknek betű szerint ugyanez a kérdés teljesen jogosan feltehető lenne.
Ha erre válaszolsz, azt előre is köszönöm, mert érdekel.
Nem minősítés vagy véleményalkotás céljából, hanem tényleg csak puszta kíváncsiságból, de tényleg nagyon érdekelne, hogy nálad személy szerint miért pont ők vannak az érdeklődésed célkeresztjében. "
Kedves András, természetesen válaszolok a kérdésedre, miszerint, mi motivált arra, hogy nekik szegezzem a kérdésemet. Nos, maga az, hogy ha nem is naponta de 2-3 naponta szembesülök azzal, hogy a JEhova tanúi mennyire, alapúl veszik az eredeti Görög Bibliát, holott ez NEM így van. Sokakat tévesztenek meg a Jehova tanúi, szerintem ez nem is vitás. Nos, azért találtam ki ezt a "kérdés sorozatot", hogy ha valakinek vagy fentartása van a Jehova tanúival szebben, és kérdése, hogy mégis mit is tanítanak vagy mondanak bizonyos Bibliai tényekről, akkor (természetesen, nem egy magam akarom ezt megválaszolni, minden feltett kérdésnél, hogy feltudjam tenni, vagy hogy válaszolni tudjak, mindig imádkozom, ez lehet hülyén hangzik, de én máshogy nem szeretek se választ adni, se kérdést feltenni :) ) legyen alapjuk, hogy a Szent Szellem mit is tanít nekem erről, és TALÁN ez segít nekik elindúlni a helyes úton. Természetesen, nem én vagyok a Mérce és nem hozzám kell igazodni (attól metsen meg MINDENKIT az ÚR Krisztus :D ), de lehet valakinek pont ez segítene. :) Remélem kielégítően válaszoltam a kérdésedre kedves András. :)
"A JT kérdések többsége ugyanolyan álkérdés, mint amiket a JT-k tesznek fel térítési céllal. Nyilvánvaló, hogy az esetek többségében a kérdést feltevő sem ért egyet az Őrtoronnyal, ebben az esetben a kérdésnek sincs értelme. Ezek a kérdések csak arra jók, hogy vitát indítsanak a JT-ivel.
Másrészt meg elég zavaró már, hogy akárhányszor feljövök erre az oldalra szinte nincs olyan nap, hogy ne látnék egy JT kérdést kiírva. Egyértelmű, hogy ez az eretnekszervezet senkit nem érdekel, viszont ugranak a kritikára, így azt el tudják érni a kérdést feltevők, hogy vitát indítsanak velük.
Most komolyan: mi értelme ennek? Egy olyan JT, aki elkötelezte magát a szervezet mellett, teljesen figyelmen kívül hagyja azt, amit írsz. Esetleg bemásolja, vagy elmondja az előre legyártott válaszait.
Jó ez neked? Akkor további vitát kívánok a JT-ivel neked is, meg az összes többi értelmetlen JT kérdést feltevő egyénnek."
Kedves Dante, ahogy leírtam és egyuttal, András kérdésére is megadtam a választ, így abban a hiszemben mondom el erre is a válaszomat, hogy megérted, mint ahogy a másik válaszoló is megértette azt, amit leírtam neki válaszként. Nos, szerénységemnek, nem JÓ az, ha vitát kezdeményezek, Őszintén szólván, nem is kezdeményezek semmit. Véleményekre vagyok kíváncsi, illetve arra, hogy mit mondanak az adott kérdésemre. Ahogy Andrásnak is mondtam, mindezt nem magamnak csinálom! Ha vitába keveredek, ÉN a Bibliát fogom alapúl venni, és nem mást. :) Jézusra építek, és nem viszájt akarok szítani, hanem hogy mindenkinek tiszta legyen, hogy melyik a helyes út. Egy kezdő löketet adhatot egy adott embernek. Sajnálom továbbá, hogy ennyire nem tetszik a kérdés és, hogy ennyire neheztelsz emiatt. Természtesen, TUDOM, hogy a Jehova Tanúi nem fognak nekem rendes saját maguk által kitalált választ adni. Ezt én talán jobban tudom mint itt bárkimás (heh, természetesen ez így nem hiszem, hogy igaz lenne :D ). Istennek mindenkivel terve van, nem tudom, hogy az, hogy én feltettem sokadikra ezt a kérdést a Jehova Tanúinak mért bánt téged ennyire. De ha ennyire bánt, kérlek, semmi bántás nincs bennem, menj el, és ne nézz erre a kérdésre, ha jól tudom van módja annak, hogy eltüntesd a követését. Foglalkozz a magad szájízének megfelelő kérdésekkel! :) Abban pedig 100%-ig biztos lehetsz, hogy NEM provokatív a kérdésem, valóban kíváncsi vagyok ezekre, amiket felteszek, mint kérdés vagy vélemény kérés. Azt már nem tudom biztosítani, hogy ez mindenkinek tetszeni is fog. :)
Eredeti: "Egy kezdő löketet adhatot egy adott embernek."
Javított verzió: "Egy kezdő löketet adhatok egy adott embernek."
Kedves kérdező!
A Jehova Tanúinak meg van szabva,hogy kiért imádkozhatnak és kiért nem.
Egyszer én is megkérdeztem,hogy pl imádkozhatnak a kiközösítettekért?
És a válasz az volt,hogy nem.
Természetesen itt a gyülekezeten belüli imára gondolok.
Ugye mi imádkozunk az eltévelygett testvéreinkért együtesen,de a Jehova tanúi ezt nem teszik meg.
És nyugodt lehetsz,hogy ez a kérdésed után te érted sem fognak imádkozni! :D
Te már menthetetlen vagy az itt levő tanúk szemében.
A bibliájukbol hiányzik a kegyelem, és az irgalom. :)
Ők ezeket a szavakat nem ismerik,hanem valami müszavakkal potolják.
Engem érdekel a kérdés,de nem hiszem,hogy már lesz válaszod a részükről. :)
Köszönöm, Balinhun, a válaszodat!
Így oké, a motivációdat már értem, viszont a másik kérdés az továbbra is kérdés számomra, hogy miért pont ők?
A kereszténységnek van kb. 60-70 főbb irányzata, melyek elég jelentős hittételekben térnek el egymástól. Értelemszerűen ebből a 60-70-ből csak egyetlen egy lehet teljes mértékben igaz. A többi, amelyik ettől az egyetlen egytől eltér, az téves, ha nem is mindenben, de egyes részleteiben az.
Szóval még mindig nem értem, hogy az 59-69 téves irányzatból, miért pont egyetlen egyet, a JT-t tartod a figyelmedre érdemesnek? És a többit pedig miért nem?
Oké, a JT Biblia-FERDÍTÉSE botrányos, ez tény, de például az adventisták a szöveget ugyan nem ferdítik, de az értelmét igen. Szerintük például pokol nincs is, csak önálló jelentés nélkül szerepel maga a szó a Bibliában; a bor pedig, amivel Krisztus az Eucharisztiát megalapította, nem is bor volt, hanem erjedetlen must. Persze ez de facto nem így volt.
Hitgyülisek és más karizmatikusok meg azzal szórakoztatnak minek itt is, meg más fórumokon is, hogy egy holdév az 360 nap, ami csillagászatilag természetesen nem igaz. Ennek ellenére győzködnek, hogy de igen. Ha a Napot nem is, de a Holdat elhazudják az égről :)
És itt most nem a teológiai különbségekről beszélek, hanem történelmi és természettudományos tényekről, amiket egész egyszerűen meghamisítanak. Most csak két irányzatot emeltem ki a kereszténységen belül, de a sort még hosszasan lehetne folytatni az említett 59-69-ből, de felesleges.
Szóval továbbra sem értem, hogy a sok hazugság-gyár közül miért pont a JT-t tekinted polémiára érdemesnek?
(andrás)
"Kedves kérdező!
A Jehova Tanúinak meg van szabva,hogy kiért imádkozhatnak és kiért nem.
Egyszer én is megkérdeztem,hogy pl imádkozhatnak a kiközösítettekért?
És a válasz az volt,hogy nem.
Természetesen itt a gyülekezeten belüli imára gondolok.
Ugye mi imádkozunk az eltévelygett testvéreinkért együtesen,de a Jehova tanúi ezt nem teszik meg.
És nyugodt lehetsz,hogy ez a kérdésed után te érted sem fognak imádkozni! :D
Te már menthetetlen vagy az itt levő tanúk szemében.
A bibliájukbol hiányzik a kegyelem, és az irgalom. :)
Ők ezeket a szavakat nem ismerik,hanem valami müszavakkal potolják.
Engem érdekel a kérdés,de nem hiszem,hogy már lesz válaszod a részükről. :)"
Valószínüleg, igazad van és nem fogok több választ kapni, hisz Opendoor is az után, hogy mit írt és arra én mit reagáltam, nem tud már üzenetet küldeni, ez a baj velük. Illetve ez is a baj velük, vagy kritikával illetnek embereket, vagy semmibe veszik őket. Köszönöm a válaszodat hasznos volt. :)
"Köszönöm, Balinhun, a válaszodat!
Így oké, a motivációdat már értem, viszont a másik kérdés az továbbra is kérdés számomra, hogy miért pont ők?
A kereszténységnek van kb. 60-70 főbb irányzata, melyek elég jelentős hittételekben térnek el egymástól. Értelemszerűen ebből a 60-70-ből csak egyetlen egy lehet teljes mértékben igaz. A többi, amelyik ettől az egyetlen egytől eltér, az téves, ha nem is mindenben, de egyes részleteiben az.
Szóval még mindig nem értem, hogy az 59-69 téves irányzatból, miért pont egyetlen egyet, a JT-t tartod a figyelmedre érdemesnek? És a többit pedig miért nem?
Oké, a JT Biblia-FERDÍTÉSE botrányos, ez tény, de például az adventisták a szöveget ugyan nem ferdítik, de az értelmét igen. Szerintük például pokol nincs is, csak önálló jelentés nélkül szerepel maga a szó a Bibliában; a bor pedig, amivel Krisztus az Eucharisztiát megalapította, nem is bor volt, hanem erjedetlen must. Persze ez de facto nem így volt.
Hitgyülisek és más karizmatikusok meg azzal szórakoztatnak minek itt is, meg más fórumokon is, hogy egy holdév az 360 nap, ami csillagászatilag természetesen nem igaz. Ennek ellenére győzködnek, hogy de igen. Ha a Napot nem is, de a Holdat elhazudják az égről :)
És itt most nem a teológiai különbségekről beszélek, hanem történelmi és természettudományos tényekről, amiket egész egyszerűen meghamisítanak. Most csak két irányzatot emeltem ki a kereszténységen belül, de a sort még hosszasan lehetne folytatni az említett 59-69-ből, de felesleges.
Szóval továbbra sem értem, hogy a sok hazugság-gyár közül miért pont a JT-t tekinted polémiára érdemesnek?"
Kedves András, valóban, erről elfelejtettem neked írni választ, de most bepótlom ezt is. Szóval, azért pont ők, mert a Jehova Tanúiról olvastam eddig annyit, illetve néztem utána, kérdezősködtem volt tanúknál, és maguktól a jelenlegi tanúktól is eleget tudtam meg, hogy tudjam a cáfolatot és azt, hogy ŐK miben hisznek. Emiatt, ők az elsők, mert róluk tudok a legtöbbet, ő nekik néztem utána a legjobban eddig. De folyamatban van az Adventista, és hit gyülekezete, valószínüleg előbb lesz a Hit gyülekezete, mint az Adventista vallás. De ez még egy picit odébb van. :)
Kedves Balinhun,kedves András!
Elnézést,hogy közbeszólók!
Én úgy gondolom,hogy az Őrtorony szervezet egy növekvő veszélyt jelent minden ember számára és szükséges foglalkozni ezzel a kérdéssel.
Már ha csak abból indulunk ki,hogy teljes egészében meghamísították a Bibliát és nem rettentek vissza ettől a tettől akkor nem hiszem,hogy másvalami elrettentené őket.
És itt nem az opendoorhoz hasonló hívekre gondlok hanem azokra akik ennek a szervezetnek a frontvonalában állnak.
Hogy bàrmire képesek ezt már tudjuk,de,hogy mire készülnek azt még nem tudjuk.
Lehet,hogy pár évtízed mulva ha mindannyian közömbösek leszünk velük szemben már egyre kevesebbe fognak emlékezni,hogy mit tettek a Szentírással.
Az én meglátásom szerínt érdemes néha itt is ott is hangot emelni az őrtorony ellen,nem a vita kedvéért hanem azért,hogy figyelmeztessünk.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!