Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérdés sorozat 1: Kedves...

Kérdés sorozat 1: Kedves Jehova tanúi, mért mondjátok azt (többek közületek, ha nem is mindenki, de a vallásotok ki mondja), hogy NEM szabad másokért imádkozni, vagy CSAK magatokért imádkozzatok?

Figyelt kérdés
Több JEhova Tanújától hallottam már, hogy CSAK magukért SZABAD imádkozniuk, holott a Biblia több helyen is írja, hogy pl.: Csak másokért való imádsággal tudnak kiűzni démonokat. Szóval arra volnék kíváncsi, hogy mért mondják azt, hogy a Biblia szerint tanítanak, mikor láthatólag TELJESEN MÁST tanítanak, mint a Biblia? Komoly kérdés, szeretném, ha így is kezelnétek. :)

2016. okt. 2. 13:12
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

"Csak magukért szabad imádkozni"

Ha egy Jehova tanúja ilyet mond,akkor szégyellje el magát.

Mindenkiért kell imádkozni!

Azokért is akik üldöznek. Jézus is imádkozott, az ellenségeiért,sőt azt mondta:

(Lukács 23:34) 34 [[Jézus pedig ezt mondta: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek.”]]. . .

(Cselekedetek 7:60) 60 (István)Aztán térdre ereszkedett, és erős hangon felkiáltott: „Jehova, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!” És ezt mondva, halálalvásba merült.

(Máté 5:43, 44) . . .« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,"

Ez mind szép és jó kedves Opendoor, de magad írod egymásik kérdés alatt, hogy: a Testvéreitekért imádkoztok, akik a világ más tájain lévő börtönökben sinylődnek. Szóval, ha úgy is van, ahogyan mondod (márpedig így kéne lennie, de a látszat, amit TI mutattok, nem ezt mutatja be) akkor is inkább a Jehova Tanúiért imádkoztok nem pedig Isten Dicsőségére teljesen más emberekért, akik valószínüleg épp kárhozatra vannak ítélve. Illetve, hogy a "királyokért" NE szóljanak bele a dolgainkba, ami részben rendben is van, de kérdem én, nem azért kéne INKÁBB imádkozni, hogy ezek a "nagyhatalmak" megtérjenek? Te azt mondod, azért kell imádkozni, hogy ezek csendben legyenek, és hogy ne szóljanak bele semmibe, és tudjunk élni békességben. Na de, nem lenne nagyobb a békesség, ha azért imádkoznátok inkább, hogy ŐK is térjenek meg? :)

2016. okt. 2. 14:54
 12/39 A kérdező kommentje:

"Kedves Balinhun, természetesen jogod és lehetőséged van azt kérdezni, amire személy szerint kíváncsi vagy. Az is igaz, hogy nem te szoktad a JT-s kérdésekkel terhelni a fórumot.

Ennek ellenére azonban mégis Dantéval értek egyet. Ha ezer kérdés a Jt-ről szól, fölösleges föltenni az ezeregyedik kérdést is a JT-nek. Főleg úgy, hogy az ezerből kilencszáz kérdés sok másik felekezetnek is szólhatna, de valahogy mindig a JT-re hegyezik ki a témát.

Amit te kérdezel a másokért való imádságról, azt szintúgy teljesen jogos lenne megkérdezni adventistáktól, baptistáktól, hitgyülisektől, mormonoktól (konkrét személyes ismerőseimről beszélek) meg még ki tudja kiktől, de te is pont a JT-re fekteted a hangsúlyt. Minek???

(andrás)"

Mint ahogyan mondtam is, ebben a kérdés sorozatomban lesz olyan, amit másoktól, más felekezetekről fogok kérdezni. De EZ, még nem az, lesz olyan is, és ahogyan kedves Danténak is javasoltam, ha türelmetlen vagy vagy inkább erről hallanál jobban választ tedd fel magad, vagy légy türelemmel és amikor eljön annak az ideje akkor én felteszem. Én mindenképpen felfogom tenni, csak NEM most. :)

2016. okt. 2. 15:01
 13/39 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy kedves andrás, értem, hogy mit akartok Dantéval, viszont azt nem, hogy ha nem tetszik maga a kérdés mért írtok ide mégis? Nem rossz indulatból kérdeztem, tehát félre ne érts, csak a békesség legyen meg, ha nem tetszik, tedd fel magad a szád ízednek megfelelő kérdéseket, és megkapod rá a választ ezen a fórumon. :) VAGY várj türelemmel és megkapod a kérdésedet, mert sok felekezettől fogok kérdezni amire én és talán SOKAK kíváncsiak. Csak türelem kérdése az egész. :)
2016. okt. 2. 15:05
 14/39 anonim ***** válasza:
50%

Az ima több dologról szólhat.

Egyénként,a férjemmel is meg gyülekezeti szinten szoktuk kérni, hogy Segítsen azoknak a tiszta szívű embereknek, akik még sóhajtoznak a gonoszságok láttán, hogy begyűjtésre kerüljenek.

Ebbe személy szerint benne lehet egy politikus is.

Egyébként pedig,ha megfigyeled, az imán ellenére vannak országok,ahol betiltás alatt vannak a Tanúk,illetve börtönökben sínylődnek, Fizikai bántalmazásokat élnek át,Családokat szakítanak szét, vagy az életüket elveszik.

Ha jól emlékszem évekkel ezelőtt, egy Finn országi politikus lett Jehova Tanúja.

Ezért az ima ami elhangzik,több konkrét dolgot foglal magában.

2016. okt. 2. 15:09
 15/39 A kérdező kommentje:

"Az ima több dologról szólhat.

Egyénként,a férjemmel is meg gyülekezeti szinten szoktuk kérni, hogy Segítsen azoknak a tiszta szívű embereknek, akik még sóhajtoznak a gonoszságok láttán, hogy begyűjtésre kerüljenek.

Ebbe személy szerint benne lehet egy politikus is.

Egyébként pedig,ha megfigyeled, az imán ellenére vannak országok,ahol betiltás alatt vannak a Tanúk,illetve börtönökben sínylődnek, Fizikai bántalmazásokat élnek át,Családokat szakítanak szét, vagy az életüket elveszik.

Ha jól emlékszem évekkel ezelőtt, egy Finn országi politikus lett Jehova Tanúja.

Ezért az ima ami elhangzik,több konkrét dolgot foglal magában."

Nos, igen, tehát pont erről beszélek, hogy NEM csak azokért kéne akik talán megtérnek, hanem azokért is akikkel beszéltél, de nem fogadták el, kéne azért is. A Biblia írja, hogy Jézus mindenkiért imádkozott a kereszten és ezt is tanította, hogy MINDENKIÉRT imádkozzunk, nem csak azokért, akik megtérhetnek. NEM! Azokért is, akik elutasították, az evangéliumot, még az Ateistákért is. Te most azt írtad, hogy azokért imádkoztok gyülekezeti szinten, akik megtérnek vagy megfognak térni, de még mindig elvannak a bűneikkel foglalva, nos nagyon jól teszitek, hogy imádkoztok értük, DE! NEM csak értük kéne, inkább azokért kéne, akik elutasítottak, érted? :) A másik dolog: Kínában az Összes létező IGAZ keresztényt megölik, vagy ha nem is ölik meg, kizárják kínából. Nos, én úgy vélem a Sátán azokat akarja inkább elhallgatatni, akik igazat szólnak, biztos van Jehova tanúja is aki már nem az és Jézusról beszél az embereknek és az Ő áldozatáról, akiket vagy ott a helyszínen agyon is vernek. :\ Igen, valóban sok mindenről szólhat egy ima. DE! Isten arra tanít/tanított mikor a földön járt, hogy SZERESSÜK felebarátainkat, EZ a LEGFONTOSABB parancsolat az ÚR szerint. Szóval, ezt tanítja a Biblia, Ti a saját elmondásod szerint azt, hogy azokért imádkozzunk/imádkozzatok, akik jó úton járnak a megtéréshez! érted? :)

2016. okt. 2. 15:21
 16/39 A kérdező kommentje:
Gondolj csak Jézusra, mikor MAGA az ÚR űlt le a bűnösökkel és evett ivott, mit mondott az Őt átkozó farizeusnak? Azt, hogy: "Igazad van, már megyek is innen" vagy pedig azt, hogy: "Nem az egészségeseknek van szükségük a gyógyszerre, hanem a betegeknek"? Én úgy tudom, hogy a második. Nos, ha maga az ÚR tette ezt, akkor mi, mért ne tegyük? Gondolom ismered a gonosz szolga példabeszédet, A király elengedte a hatalmas adosságát a szólgájának, de az a szolga a kis adósságot az ő szolgatársának NEM engedte el. Így a király megítélte a gonosz szolgát és felelősségre is vonta ezután.
2016. okt. 2. 15:28
 17/39 anonim ***** válasza:

" opendoor nevű felhasználó válasza:

Az ima több dologról szólhat.

Ebbe személy szerint benne lehet egy politikus is. "

Na látod opendoor,erről van szó,hogy miért a tiszta szívűért imádkoztok? Ha orvos lennél,kivel foglalkoznál előbb? Egy autóbalesetet szenvedett embernek,aki perceken belül meghalhat,vagy egy másik ember kezén kötözgetnéd a macskakarmolásokat,mert ő úgyis túléli? Szerinted melyiküknek van nagyobb szükségük orvosra?

2016. okt. 2. 15:29
 18/39 A kérdező kommentje:

"Az Apcsel 7.60 nem is így szól eredetileg, mivel István nem ismertette még akkor a jehova szót. És az eredeti szövegben Bubcabolyab, hogy halálalvás. Sosem fogom megérteni, hogy miért kell a Bibliát átírni."

Kedves -Alias-, valóban jogos a felháborodásod, mivel magam is sok helyen látom, sokakkal vitázom, akik Jehova tanú tagok, (neveket nem említenék) akik váltig állítják, hogy az eredeti Görög vagy Héber szószedetet veszik alapúl vagy a Károli Bibliát. Nos, ezek a Jehova tanúi tagok, abba nem gondolnak bele, hogy akik ismerik valóban, a Görög illetve Héber szószedetet, azok azt is tudják, hogy nincs vessző vagy kis és nagy betü. Szóval, ahol Isten van írva, ott egy adott Istenről beszél az eredeti Biblia, vagy ahol számukra pont van (példának okáért: Római levél 9:5) ott az eredeti Ógörögben nincs semmi az Új Görögben viszont Vessző található. Sajnos, a Jehova Tanúi semmiképp nem az eredetit veszik figyelembe, hanem az Őrtorony mesefüzetet. :\

2016. okt. 2. 15:37
 19/39 anonim ***** válasza:

"ha türelmetlen vagy vagy inkább erről hallanál jobban választ tedd fel magad, vagy légy türelemmel és amikor eljön annak az ideje akkor én felteszem"

Nem vagyok türelmetlen, annál is inkább mert őszintén szólva ez az egész téma nem igazán érdekel. Amennyit pedig muszáj tudnom róla, azzal viszont naponta szembesít az élet. :)

Pusztán csak empatikusan szeretném megérteni, hogy személy szerint mi motivált téged abban, hogy pont a JT-nek teszed fel ezt a kérdést, és nem a hitgyülinek vagy a hetednapi adventistáknak vagy akárki másnak, akiknek betű szerint ugyanez a kérdés teljesen jogosan feltehető lenne.

Ha erre válaszolsz, azt előre is köszönöm, mert érdekel.

Nem minősítés vagy véleményalkotás céljából, hanem tényleg csak puszta kíváncsiságból, de tényleg nagyon érdekelne, hogy nálad személy szerint miért pont ők vannak az érdeklődésed célkeresztjében.

(andrás)

2016. okt. 2. 15:53
 20/39 anonim ***** válasza:
82%

"Még annyi, hogy kedves andrás, értem, hogy mit akartok Dantéval, viszont azt nem, hogy ha nem tetszik maga a kérdés mért írtok ide mégis?"

A JT kérdések többsége ugyanolyan álkérdés, mint amiket a JT-k tesznek fel térítési céllal. Nyilvánvaló, hogy az esetek többségében a kérdést feltevő sem ért egyet az Őrtoronnyal, ebben az esetben a kérdésnek sincs értelme. Ezek a kérdések csak arra jók, hogy vitát indítsanak a JT-ivel.

Másrészt meg elég zavaró már, hogy akárhányszor feljövök erre az oldalra szinte nincs olyan nap, hogy ne látnék egy JT kérdést kiírva. Egyértelmű, hogy ez az eretnekszervezet senkit nem érdekel, viszont ugranak a kritikára, így azt el tudják érni a kérdést feltevők, hogy vitát indítsanak velük.

Most komolyan: mi értelme ennek? Egy olyan JT, aki elkötelezte magát a szervezet mellett, teljesen figyelmen kívül hagyja azt, amit írsz. Esetleg bemásolja, vagy elmondja az előre legyártott válaszait.

Jó ez neked? Akkor további vitát kívánok a JT-ivel neked is, meg az összes többi értelmetlen JT kérdést feltevő egyénnek.

Dante

2016. okt. 2. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!