Kedves Jehova tanúi, mért vagytok emberi életellenesek?
"Hallod...ki hordott el minek? Mi a bajod ember?
Sem tanu nem vagyok, sem nem hortalak el semminek. Valami nem stimmel veled már ne is haragudj."
Na jó való igaz, nem igazán tudhatom ki vagy, hiszen nincs kint a neved és nem tudlak beazonosítani, de egy picit fura nekem, hogy annó egy majdnem olyan stílusú vagy hasonló hangvételű tanú hordott el engem ezeknek. Igazán a volt kérdés alatt a Katolikusokat, te is igen jól elhordtad. Innen feltételeztem, de ezúton is bocsánatot kérek HA mégsem te voltál. A lényeg az, hogy ott annál a kérdésnél ahol ez elhangzott, amit kiírtam, ott nem engem szidtál hordtál ez igaz, hanem a Kérdezőt, hogy: Mért tesz fel ilyen kérdéseket?" és igazán a szövegedből az jött le nekem, hogy te nem is veszed komolyan a dolgot. Az nekem igen magas, hogy te állítólag nem vagy tanú, de mégis odáig vagy a tanúkért. idézem: "Azt élik amit tanítanak" valamilyen szinten igazad van, ahogy egy másik válaszoló írta, az ő tanjuk olyan, mint egy penészes sz@r, amivel én teljesen egyetértek, és valóban egy penészes sza@r is adnak tovább. Tehát, mint mondottam valamilyen szinten még igazad is van. Az, hogy neked épp nem tetszik a stílusom ez sem az én problémám, nem ilyen szoktam lenni ez igaz, mivel sokkal higgattabb és fegyelmezettebb vagyok általában. De most ezzel, az ember ellenes dologgal, a Tanúk (mint mondtam, lehet nem vagy az... de nagyon JÓ úton haladsz afelé, hogy az légy. Ostoba vagy és még hazudsz is.) nagyon kihúzták nálam gyufát, sajnálom ember vagyok én is kijöhetek a sodromból. De az, hogy valaki még hülyének is néz azért, mert kijövök egy szerintem elég fontos dolog miatt a sodromból, az nem azt jelenti, hogy én hülye lennék. Te felfogtad egyáltalán, hogy mért néztél/nézel hülyének? Azért mert kiállok, egy haldokló ember mellett, aki valószínüleg már sokkal jobban lenne, ha a tanúk nem lennének körülötte. Te érted ezt? Fel fogod azt, hogy egy EMBERI ÉLETRŐL van szó? Ez nem olyan, ha a macskád halmeg, ez egy EMBER! Emiatt is jöttem ki a sodromból, mert látszólag se te se Opendoor nem fogta ezt fel... Helyette, engem a Kérdezőt, a Kérdező rokonát, és magát az EMBERI ÉLETET ócsárolod. Mondod, hogy van szabad döntése az embernek, ezzel NEM szeretnék vitázni, mert ez ÍGY VAN. DE! Az nem szabad döntés hozatal, ha valakinek telebeszélem a fejét, és utána ugyan azt mondja az illető amit én mondtam neki folyamatosan, és még a kocsiját is nekem adja, köszönet gyanánt, hogy hagyom meghalni. Ez neharagudj, de nonszensz. Ez egy beteg szekta tanítása. Az, hogy ez neked tetszik és még ugyan ezt is adod tovább, na látod ez a szomorú. :\
"Kedves Barátom.
Te nem voltál ott, Én sem.
Nem tudjuk, hogy mi történt. Messziről jött ember pedig azt mond amit akar.
S ahogy az előttem szóló is írta, fejezd be, mert ez az ami túl megy a határon.
Nyilván az ember félti a rokonait, főleg ha valóban szereti, és nem csak arra fáj a foga, hogy az örökséget megkaparintsa. Persze hogy egy rokon felháborodik, hogy "idegenek" örökölnek, ha valóban erről van szó, de ezt sem tudjuk.
Az elmondása szerint nem látogatták rendszeresen,s most hogy meg tudták,hogy beteg, hirtelen milyen fontos lett.
Elmondom, hogy itt is volt ahol Én lakom egy ilyen eset.
annyi különbséggel, hogy ott felnőtt"gyermekek" voltak.
Az Anya parkinson kórós lett,a gyermekei hosszú évekig, rá sem nyitották az ajtót.
Egyszer amikor eljöttek mégis, megtudták, hogy milyen beteg. Tudták, hogy anyuka Tanú, és amikor meglátogatták, közölték vele, hogy nem tudnak neki segíteni, mert sok dolguk van, nekik is van család,és különben is segítsen rajta Jehova, majd az fel porszívózik és kitakarít neki.
Szegény sokat sírt, de mi ott voltunk, mint a "családja", és kitakarítottunk bevásároltunk, pedig se kocsija, se semmije nem volt. A lakás pedig amibe lakott, az unokája volt bejelentve, aki soha nem tartózkodott egy percet sem ott. Így a lakás sem lett a Tanuké.
A haláláig ápoltuk, levágtuk a haját,rendbe tettük,pelenkáztuk.
Szomorú volt elvesztenünk, mert nagyon kedves Testvérünk volt.:((((((
A Temetést is mi intéztük, s csak az egyik fia jött el arra is.
S ez csak egy."
Valóban, mondhat bármit csak itt az a baj kedves Opendoor, hogy ha ezzel a Kérdező csak hazudott, akkor hála Istennek, legalább nincs senkinek sem semmi baja... Nade, ha mégsem hazugság és nem egy komisz gyerek találta ki, akkor igenis van baj, akkor igen nagy baj van! Akkor egy EMBER élete forog kockán és valószínüleg a haláláról is ahogy a Kérdező mondta, a Jehova tanúi tehetnek. Ezen is elkéne gondolkodni, nem csak azon, hogy bárki bármit mondhat, a Kérdező véleményt és segítséget is kért a felhasználóktól, valamennyi felhasználó még segített is. Ez a baj veletek, nálatok NINCS "b" lehetőség csak "a" lehetőség létezik, vagy TI vagy senki más. :\ Ez valóban baj. Isten szeret titeket is, és az a baj, hogy ti Őt nem... A Bibliát is átmásítjátok, és nem azt olvassátok, hanem az Őrtorony mesekönyvet, amiben amint látom, emberi életellenesség is található, más hazugságokon kívül. :\ Mint ahogy mondtad, és számomra te is egy "messziről jött ember" vagy, így nem kéne rá válaszolnom, a TE gondolat meneted szerint. De válaszolok erre is, ha Igaz az amit itt elmondtál, akkor halleluja Jézus Krisztus Dicsősége legyen meg! És áldjuk a nevét mindörökké. Viszont, ha nem igaz, az amit mondasz, akkor az a válaszom, hogy ennyire mocskosak vagytok, hogy egy történettel, is próbáljátok az embereket eltéríteni a helyes úttól. Ez is gonosz dolog. Nem egy ilyenről hallottam már, azért kételkedem csupán. :)
Figyelj én nem vagyok híve a vitáknak. Ragaszkodsz hozzá hogy a te véleményed a mérvadó. Tedd!
Mégis esetleg próbáld tiszteletben tartani azt, hogy nem mindenki ért veled egyet,és attól még értékelheti az életet ,és lehet saját véleménye a saját( más)tapasztalata alapján.Érted?
Ez alapvető tisztelet. Ha sértegetsz másokat, és nem bírod megérteni hogy esetleg tévedhetsz is ,akkor nehéz neked higgadtan érvelni.
Sajnálom hogy ez ennyire szíven ütött téged, azt is ha nem a megfelelő módon sikerült kifejeznem a véleményemet, viszont továbbra sem változtatom meg a véleményem a tanukról.
Egyszerűen nem ilyen tapasztalatom volt velük. Nem vagyok olyan ember aki nem tudná felfogni hogy mennyire súlyos problémának érzékeled ezt a témát. Értem.
Viszont nem értek vele egyet.Nem vagy jobb ember mert annak hiszed magad,ez nem így működik.
Tiszteletben tartom a véleményed.
Szerintem tedd te is ugyanazt, hiszem emberek vagyunk, más más élettel,tapasztalattal. Nem kell egyetértenünk.
#5: "Te nem voltál ott, Én sem.
Nem tudjuk, hogy mi történt. Messziről jött ember pedig azt mond amit akar. "
Ha valaki, akkor Jézus aztán tényleg igazán messziről jött, nemdebár? Ráadásul ott sem volt ott egyikünk sem.
"Elmondom, hogy itt is volt ahol Én lakom egy ilyen eset.
annyi különbséggel, hogy ott felnőtt"gyermekek" voltak.
Az Anya parkinson kórós lett,a gyermekei hosszú évekig, rá sem nyitották az ajtót.
Egyszer amikor eljöttek mégis, megtudták, hogy milyen beteg. Tudták, hogy anyuka Tanú, és amikor meglátogatták, közölték vele, hogy nem tudnak neki segíteni, mert sok dolguk van, nekik is van család,és különben is segítsen rajta Jehova, majd az fel porszívózik és kitakarít neki.
Szegény sokat sírt, de mi ott voltunk, mint a "családja", és kitakarítottunk bevásároltunk, pedig se kocsija, se semmije nem volt. A lakás pedig amibe lakott, az unokája volt bejelentve, aki soha nem tartózkodott egy percet sem ott. Így a lakás sem lett a Tanuké.
A haláláig ápoltuk, levágtuk a haját,rendbe tettük,pelenkáztuk. "
Hogyan is írtad? Engedd meg hogy idézzelek:
"Messziről jött ember pedig azt mond amit akar."
#13 te lehet,hogy még nem vagy tanú, de minden bizonnyal nemsokára az leszel! :D
Egy ember aki nem tanú de ismeri a tanaikat és mégis szimpatizál velük... :) annak az embernek az elméje már meg van mérgezve.
Mindegy! Érted te ezt?
Mindegy,hogy az orvostudomány mit fedez fel,hogy a vért helyetesítse,de amíg a vérre szükség van,amíg szükség van a VÉREMRE ,hogy egy embert megmentsenek és én ezt vissza útasítom, hát bizony nyugodtan nevezhetem magam "életellenesnek" mert nem támogatom az életet ezzel a cselekedetemmel.
És miért!?
Azért mert tele tömték a fejem mindenféle szektás maszlaggal..
Nézd 16-os válaszoló!
Az hogy az életemben milyen döntéseket hozok, rád egyáltalán nem tartozik.
Mondhatom hogy semmi közöd hozzá.
Nem tervezem hogy tanú leszek. Van egy pozitív tapasztalatom, véleményem a témában, sajnálatos hogy ennyire nem tudod elfogadni hogy nem a te véleményed a világ közepe.
Dolgozd fel, aztán éld az életed.
Ahogy mondtam: Próbáld tiszteletben tartani. Kezdem azt hinni hogy támadó jelleggel írsz, mindegy kibe csak beleköthess te is. Ha ez a célod megadom a nevemet, te is a tiédet.STB. Esetleg elbeszélgethetünk szemtől szembe, szivesen elmagyarázom neked hogy kivel szórakozz meg kinek szólogass be.
Amennyiben ez nem megy, akkor nyugodjál le, tartsd tiszteletben a véleményem, ahogy én is a tiéd. Aztán ennyi.
Engedd meg azért :Mindegy hogy az orvostudomány mit fedez fel"
Pont az a lényeg hogy nem mindegy.
Vagy majd akkor érted meg ha elvérzik egy gyermeked mert nincs vér megfelelő mennyiségben vagy csupán rendelkezésre bocsájtva. A vér" nem csodaszer, rengeteg olyan mellékkövetkezménnyel jár ,amiről talán te keveset tudsz, de attól létezik.
Nem hiába folytatólagosak a kísérletek a vér nélküli kezelések hatékonyságára.
Nem csak a tanukat oltod ezzel, hanem az ilyen munkában fáradozó( miattad is) embereket is, akik sokszor fél életüket arra szentelik hogy legyenek más alternatív megoldások, melyek biztonságosabbak mint a vér.
Félek úgysem akarja a többség mélyében látni ezt a kérdést sem pl, de mondjuk úgy hogy ha egyszer az ellenkezőjét tapasztalom, majd változik a véleményem erről is.
Látom nem érted. Akkor felteszem máshogy a kérdést.
Ha mindenhol bárki számára elérhető univerzális vérpótló kerül az egészségügybe, onnantól majd lehet mondani hogy a Tanúk nem életellenesek, de amíg ez nem mindenhol hozzáférhető vagy nem mindig használható, addig nyugodtan haljon meg bárki aki merészelt balesetet szenvedni?
Semmi ellenvetésem az ellen hogy vér nélküli szereket használjunk, sőt, örülök is neki. De ez nem mentesíti a Tanúkat a gyilkosság vádja alól azokban az időszakokban, amíg ezek az alternatív szerek nem bármikor, bárhol elérhetőek, pláne azokban az időkben, amikor még egyáltalán nem is léteztek. Mert ugye JT régebb óta hirdeti hogy nincs vértranszfúzió, minthogy egyáltalán kísérletezni kezdtek ezekkel a mai szerekkel. Tehát az, hogy mostmár vannak ilyen irányú törekvések, és mostmár erre mutogatnak, hogy lám, nekik mindig is igazuk volt, na ezt konkrétan értelmesebb emberek között nemes egyszerűséggel aljasságnak vagy gerinctelenségnek nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!