Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek elnyerheti-e az örök életet az, aki így él?

Figyelt kérdés
Nem hiszi, hogy van Isten. De az életét az emberek megmentésére és segítésére adta. Mondjuk azon kívül, hogy mentős valóban olyan lelkületű, hogy nem utasítana el egyetlen felé jövő segélykiáltást, magyarán egy rendes, segítőkész ember. Nem lop, stb. Szerintetek?
2016. szept. 9. 19:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
Tehát kedves Kérdező, azt akarod mondani, hogy János, aki még elisragadtatott hazudott volna, na neeee! Szerinted mindenki hazudik? :D János, épp azt mondja, hogy aki tagadja Jézust és/vagy az Atyát, az a hazug. :D Mondtam, de akkor elmondom mégegyszer: Csak azért, mert neked ez nem tetszik vagy nem fekszik, még így van. :)
2016. szept. 10. 20:45
 62/87 anonim ***** válasza:
Helyesbítek, Mindenki hazudik, csak KRisztus nem! És a Szent Szellem, aki az Apostolokban, és szentekben (keresztényekben) van. Mellesleg az Apostoloknak annyit mondott Krisztus, hogy tegyenek mindenkit tanítvánnyá! Ergó Tanítsák a népeket Krisztus Jézus tanításaira! :)
2016. szept. 10. 20:47
 63/87 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint mindenkinek "örök élete van". Bár én nem vagyok keresztény...
2016. szept. 10. 20:53
 64/87 A kérdező kommentje:

35%-os! Valóban én fogalmaztam rosszul, bár János minden további nélkül tévedhetett volna (nem mondtam, hogy hazudott), de helytelen az a tanítás, hogy kiemelsz egy mondatot, és úgy állítod be, mintha megbocsáthatatlan bűn lenne, ha valaki tagadja Jézust. Ilyen nincs a Bibliába, és János sem mondott ilyet! Ha elolvasod János szövegkörnyezetét, látható, hogy azokhoz szólt, akik bizonyságot szereztek arról, hogy mi az igazság. Aki tagadja a bizonyság után, hogy Jézus a felkent király, az hazudik. De ez közel sem megbocsáthatatlan bűn, mert az hazugság lenne.

Jézus ezt mondta:

„És ha valaki valamit mond az embernek Fia ellen, megbocsáttatik annak; de annak, a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, meg nem bocsáttatik.”

„Bizony mondom néktek, hogy minden bűn megbocsáttatik az emberek fiainak, még a káromlások is mind, a melyekkel káromlanak. De a ki a Szent Lélek ellen szól káromlást, nem nyer bocsánatot soha, hanem örök kárhozatra méltó”

És itt térnék vissza arra, amit írtál: „Ha nem hiszed, egyenes út a pokolba, mivel az írás azt mondja, az egyetlen megbocsáthatatlan bűn az az, hogy ha valaki nem hiszi Krisztust!”

Ez hülyeség, és ilyen nincs is benne a Bibliában. Ugyanis éppen az van benne, hogy aki a szent szellemet káromolja, az nem nyer bocsánatot. És a szövegkörnyezet alapján ez azt takarja, hogy ha valaki látja, hogy a szent szellem munkálkodik, és a sátánnak tudja azt be, az jelenti a káromlást. De én ezt a kijelentést is kicsit félve kezelném, hiszen ezt azoknak a zsidóknak mondta, akik pontosan tisztába voltak azzal, hogy miképpen jelenik meg a messiás a nép között. Keresztelő Jánosnak is ezt mondta:

“János pedig, mikor meghallotta a fogságban a Krisztus cselekedeteit, elküldvén kettőt az ő tanítványai közül,

Monda néki: Te vagy-é az, a ki eljövendő, vagy mást várjunk?

És felelvén Jézus, monda nékik: Menjetek el és jelentsétek Jánosnak, a miket hallotok és láttok:

A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a siketek hallanak; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangyéliom hirdettetik;

És boldog, a ki én bennem meg nem botránkozik.”

Pilátussal szemben Kajafásnak nagyobb volt a bűne, pedig Pilátus ítélte el.

“Semmi hatalmad sem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna néked: nagyobb bűne van azért annak, a ki a te kezedbe adott engem.”

Mivel ő volt a főpap, és neki látnia kellett volna a messiást, szemben Pilátussal.

Ebből is látszik, hogy Jézus nem a szerint ítél, ahogy a paragrafus kimondja, hanem igaz ítélettel. Pálnak paragrafus szerinti ítélete van, Jézusnak szívek és vesék vizsgálójának szerinti ítélete.

2016. szept. 10. 21:18
 65/87 anonim ***** válasza:

"Ez hülyeség, és ilyen nincs is benne a Bibliában. Ugyanis éppen az van benne, hogy aki a szent szellemet káromolja, az nem nyer bocsánatot. És a szövegkörnyezet alapján ez azt takarja, hogy ha valaki látja, hogy a szent szellem munkálkodik, és a sátánnak tudja azt be, az jelenti a káromlást. De én ezt a kijelentést is kicsit félve kezelném, hiszen ezt azoknak a zsidóknak mondta, akik pontosan tisztába voltak azzal, hogy miképpen jelenik meg a messiás a nép között."

Valószínüleg, elhibáztam elnézést Halálos Bűnt akartam írni. Ugyanis, aki nem hiszi Krisztust Istennek, az a Pokolra kerül. :) Valóban, ez az egyetlen megbocsáthatatlan bűn. :) Én lehet leállok a vitával, mert gyűmölcstelen. :) Te nem fogod sosem megérteni azt amit írok, és azt sem, hogy mi volt a válaszom, a kérdésedre. Pálról beszélünk lassan 3 napja, és nem érted, hogy ha rossz is volt az, amit tett, Isten mégsem szólt rá, holott Isten mindenkit fenyít! :) Tehát amíg, nem szól rá, hogy ezt ne tegye az a bizonyos illető, akkor addig Istentől beszél és Istent Dícsőíti, ez "sajnos" a nagy helyzet és valóban, ha tetszik neked ha nem. :)

2016. szept. 11. 10:37
 66/87 A kérdező kommentje:

“Ugyanis, aki nem hiszi Krisztust Istennek, az a Pokolra kerül. :)”

Ahogy említettem már, ilyet nem tartalmaz a Biblia, ez egyszerűen hazugság.

“Én lehet leállok a vitával, mert gyűmölcstelen. :)”

Igen, mert ontod értelmetlnük a betanult frázisaidat, nem hallasz és nem érvelsz, csak szakjózod ugyan azokat a mondatokat, holott mindegyiket a Bibliából megcáfoltam.

“Pálról beszélünk lassan 3 napja, és nem érted, hogy ha rossz is volt az, amit tett, Isten mégsem szólt rá, holott Isten mindenkit fenyít! :)”

Tényleg? Ezt látod a világban? És hol van Isten hosszútűrése, amivel saját magát jellemezte? Ritkán olvasok ekkora bolondságot.

Sajnos, ha tetszik neked, ha nem, Péter éppen úgy bűnbe került megtérése és a szent szellem betöltekezése után, mint bárki más.

Sajnos ezzel a hozzáállásoddal hazugnak nevezed Jézust, aki részletesen elmondta, hogy miképpen fogja megítélni az embert, és ezt Te magad is elolvashatod a Máté 25;31-46-ban.

2016. szept. 11. 21:17
 67/87 anonim ***** válasza:

"“Ugyanis, aki nem hiszi Krisztust Istennek, az a Pokolra kerül. :)"

Ahogy említettem már, ilyet nem tartalmaz a Biblia, ez egyszerűen hazugság."

Akkor mégegyszer megpróbálom elmagyarázni neked. :) Krisztus azt mondta, János evangéliuma 14:6-ban, hogy: "SENKI nem mehet az atyához csakis ÉN általam." :) Senki nem mehet a mennyek országába, aki nincs újászületve! És Újászületve csak Krisztus által lehet (János evangéliuma 3:3). Szóval, de ír ilyet a Biblia. :)

"“Én lehet leállok a vitával, mert gyűmölcstelen. :)”

Igen, mert ontod értelmetlnük a betanult frázisaidat, nem hallasz és nem érvelsz, csak szakjózod ugyan azokat a mondatokat, holott mindegyiket a Bibliából megcáfoltam."

Nem hiszem, hogy betanúlt lenne az, amit kiírok a Bibliából, mivel ilyenkor mindig előveszem vita közben. :) Nem cáfoltál semmit sem, de kár is lenne ebbe belemennem, hisz úgysem lenne értelme. Szóval, a lényeg az, hogy SEMMIT sem tudtál megcáfolni, mivel amiket én ide neked leírtam, mind a Bibliában vannak leírva. Oh, igen, de mivel Pál számodra hazug, és lassan János is, meg Krisztus is, mivel azt mondtad, hogy az hazugság, amit Ő maga mondott ki János evangéliumában. :)

"“Pálról beszélünk lassan 3 napja, és nem érted, hogy ha rossz is volt az, amit tett, Isten mégsem szólt rá, holott Isten mindenkit fenyít! :)”

Tényleg? Ezt látod a világban? És hol van Isten hosszútűrése, amivel saját magát jellemezte? Ritkán olvasok ekkora bolondságot."

Ez a baj, hogy azt mondod ismered az írást. :) Pedig, aki ismeri az írást, nem mond ellent annak! Ugyanis, Zsidókhoz írt levél 12:5-6 versekben leírja a Biblia, hogy, akit szeret az Úr azt megfenyíti. Ezért írtam, hogy az érti a Bibliát, akit tanít a Szent Szellem, más félre fogja értelmezni. :)

"Sajnos, ha tetszik neked, ha nem, Péter éppen úgy bűnbe került megtérése és a szent szellem betöltekezése után, mint bárki más.

Sajnos ezzel a hozzáállásoddal hazugnak nevezed Jézust, aki részletesen elmondta, hogy miképpen fogja megítélni az embert, és ezt Te magad is elolvashatod a Máté 25;31-46-ban."

A másik gond az, hogy számodra, azok akiket Isten elhívott mind hazudnak, és bolondságokat írnak. Nos, Péter, Máté, Lukács, Pál, János és még sorolhatnám, mind elhívott "pásztor" volt, akiknek tanítaniuk KELLETT a népeket Isten tanításaira. Ők tanítottak, és tették, valóban emberek voltak, és hibázhattak is, de az ige nem hazudik! Mert Isten nem ember, hogy hazudjon. Amit mondtak Pál-ék Mind Isten igéje volt, nem bálványozás az, ha Isten szavát fogadom el. Az a baj, hogy úgy akarsz meghazuttólni, hogy a Bibliát nem hiszem, hogy magadhoz veszed ilyenkor. Nem biztos, hogy ez így van, de ez az, ami látszik jelenleg! :)

2016. szept. 12. 17:49
 68/87 A kérdező kommentje:

„Akkor mégegyszer megpróbálom elmagyarázni neked. :) Krisztus azt mondta, János evangéliuma 14:6-ban, hogy: "SENKI nem mehet az atyához csakis ÉN általam." :) Senki nem mehet a mennyek országába, aki nincs újászületve! És Újászületve csak Krisztus által lehet (János evangéliuma 3:3). Szóval, de ír ilyet a Biblia. :)”

Természetes, hogy Jézus nélkül nem lehet menni az Atyához! Jézus előtt kell állni, és ő ítél meg mindenkit. Máté 25;18, Máté 25;31-46, Ez nem azt jelenti, hogy Jézusba vetett hit által lehet csak, hanem azt, hogy ő fog odaengedni. És ennek a feltételeit közölte is a Máté 25; 31-46 szerint. De ha csak Jézus egyetlen és nagyon megrázó feltételét, ne ítélj, hogy ne ítéltess, illetve az ehhez fűződő bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek szavait említsem. Nem én nevezem hazugnak Jézust, ahogy már lassan rám veted anélkül, hogy erre okot adtam volna, hanem az emberek megítélése által Te nevezed hazugnak. Hogyan magyaráznád Jézus azon kijelentését, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltessetek. Ha megbocsátás van a szívedbe, és nem ítéled az embereket, de nincs vallási hited, akkor elítélhet Jézus a feltámadáskor? Hiszen azt ígérte, hogy ha nem ítélsz, és megbocsátasz, akkor neked is meg vannak bocsátva a bűneid. De Te ennek ellenére azt állítod, hogy a pokolra kerül. Akkor szerinted én nevezem hazugnak Jézust, vagy Te? Csak ezt már leírtam, biblikusan válaszolva ugyan erre a felvetésedre, és Te újra előhozva kántálod, ezért mondtam, hogy a betanult szöveget mondod újra meg újra.

Az Isten országát nem forszírozom, mert ha innen nem mozdulunk el, az már nagy falat lenne neked, ha tovább jutunk, megosztom, de addig nincs értelme.

2016. szept. 15. 08:05
 69/87 anonim ***** válasza:

"Természetes, hogy Jézus nélkül nem lehet menni az Atyához! Jézus előtt kell állni, és ő ítél meg mindenkit. Máté 25;18, Máté 25;31-46, Ez nem azt jelenti, hogy Jézusba vetett hit által lehet csak, hanem azt, hogy ő fog odaengedni. És ennek a feltételeit közölte is a Máté 25; 31-46 szerint. De ha csak Jézus egyetlen és nagyon megrázó feltételét, ne ítélj, hogy ne ítéltess, illetve az ehhez fűződő bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek szavait említsem. Nem én nevezem hazugnak Jézust, ahogy már lassan rám veted anélkül, hogy erre okot adtam volna, hanem az emberek megítélése által Te nevezed hazugnak. Hogyan magyaráznád Jézus azon kijelentését, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltessetek. Ha megbocsátás van a szívedbe, és nem ítéled az embereket, de nincs vallási hited, akkor elítélhet Jézus a feltámadáskor? Hiszen azt ígérte, hogy ha nem ítélsz, és megbocsátasz, akkor neked is meg vannak bocsátva a bűneid. De Te ennek ellenére azt állítod, hogy a pokolra kerül. Akkor szerinted én nevezem hazugnak Jézust, vagy Te? Csak ezt már leírtam, biblikusan válaszolva ugyan erre a felvetésedre, és Te újra előhozva kántálod, ezért mondtam, hogy a betanult szöveget mondod újra meg újra.

Az Isten országát nem forszírozom, mert ha innen nem mozdulunk el, az már nagy falat lenne neked, ha tovább jutunk, megosztom, de addig nincs értelme."

Na akkor mégegyszer, de útójára! :) A Biblia ezt írja: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János evagéliuma 5:24) aztán "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8) és "Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Római levél 3:23) Majd megint "Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz." (Római levél 10:9); "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." (Római levél 10:13) És végül "Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába." (Máté evangéliuma 18:3); "az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (Római levél 6:23), Ez itt csak töredéke ugyan, de ez mind az a vers ami arról beszél, hogy Krisztusba való hit által kerül valaki a mennyekórszágába. Ha tetszik ez neked, ha nem tetszik. Könnyű ez, és nincs ebben ellentmondás, de ennek ez a feltétele, úgyhogy ha még nem töltekeztél be a Szent Szellemmel (látszólag nem), akkor el ne mulaszd, mert közel az óra. :) Békesség neked. Az én részemről, többet neked nem írok ide. :) Bocsáss meg, de értelmetlen lenne, míg nem érted az írást. :)

2016. szept. 15. 09:41
 70/87 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy nem válaszoltál arra, hogy Te hogyan értelmezed a ne ítélj, hogy ne ítéltessenek részt, amit Jézus mondott. Az általad beidézett részeket már végigvettük, és egyik sem jelenti azt, hogy kizárólag Jézusba vetett hit által lehetne örök életet "szerezni" abban az értelemben, ahogy te értelmezed. De kíváncsian várom, hogy te hogy értelmezed ezt - ismételten:

Mt 7,1

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

2016. szept. 15. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!