Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek elnyerheti-e az örök életet az, aki így él?

Figyelt kérdés
Nem hiszi, hogy van Isten. De az életét az emberek megmentésére és segítésére adta. Mondjuk azon kívül, hogy mentős valóban olyan lelkületű, hogy nem utasítana el egyetlen felé jövő segélykiáltást, magyarán egy rendes, segítőkész ember. Nem lop, stb. Szerintetek?
2016. szept. 9. 19:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 A kérdező kommentje:

mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak.

Akik élünk, megelelőzzük, akik elaludtak, tehát a meg nem haltak a Palék, szemben az alvókkal. A mondat belemagyarázás mentes, hiába próbálod szépíteni hazugsaggagal a hazugságot, attól nem lesz igazság.

2016. szept. 10. 14:50
 42/87 anonim ***** válasza:
-.-" akkor megpróbálom újra elmagyarázni, Te mondta, hogy senkit nem érdekel, nos Isten-t érdekelte, mert a nevében tette. :) És nem az "URAM! URAM!" résszel egyenrangú Pállal, és a többi apostollal, ő nekik ott volt a szent szellem. :) Akik, meg azt mondják, hogy: "Uram! Uram!" Nincs ott a Szent Szellem, így Isten maga sem! De, tudod mit? lényegtelen, értelmed nincs hozzá ez a baj (vagyis nincs ott a Szent Szellem benned)! Nem rágalom, ez látszik!:) Térj meg, és úgy olvasd ezt az Isten ihlette könyvet, és úgy már érteni fogod helyesen! :)
2016. szept. 10. 14:51
 43/87 anonim ***** válasza:
Amit nem értek, az az, hogy minek teszed fel a kérdést, ha te jobban tudod rá a választ, mint a válaszadók többsége? Válaszold meg akkor magadnak, vagy ne tégy fel hiába való, gúnyolódó kérdéseket és akkor nem jön olyan válasz, amit nem akarsz elfogadni. :) Nem rossz indulat, csak egy tanács. :)
2016. szept. 10. 14:56
 44/87 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy el kell jönnie a személyes rágalmazásoknak az ideje. De nem baj, ez természetes, sajnos. Jó, hogy benned munkálkodik a szent szellem, és te megmagyarázás nélkül, mert nem tudod, de jól látod a dolgokat. Örülök, hogy szapulod az értelmemet, ez is természetes, és nyilvánvaló egy szent szellemmel átjárt kereszténytől. Jézus azt mondta, hogy lesznek olyanok, akik csodálatos dolgokat tettek a nevében és a nevében prédikáltak, de Jézus azt mondja erre, hogy ez nem ér semmit. Ezt nem én mondom, hanem Jézus. Pál nem kapott semmiféle prófétai lelket, mert egyetlen próféciát mondott, miszerint az életében el fog jönni Jézus, és ezt úgy mondta, mintha az Istentől tudná, de ez nem vált be. Tanítása átjárja a farizeusi gondolkodás és törvénykezés. Őt egyedül Jézus jó hírére, az evangélium hirdetésére szólította el Jézus. Ez derül ki a Bibliából, nem az, hogy próféta lenne, de kiderül viszont, hogy nem. Sajnos annyira bálványozzátok a könyveteket, hogy Jézus tanítása elbújik Pál tanítása mellett. Ha megfigyeled, ha törvénykezni és ítélni kell az embereket, rögtön előveszik Pál szavait. Mert Pál farizeus volt, egy törvénykező ember.
2016. szept. 10. 15:03
 45/87 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést, hogy azok a válaszadók, akiket "ismerek", hogy sokat válaszolnak ide, a véleményükre voltam kíváncsi. A többi beszélgetés, és nem egymás szapulása. Örülök, hogy minden felekezetnek megvan a tuti biztos programja, hogy kibe van szent szellem, valakinél az, ha beszél halandzsául, valakinél, ha pont úgy értelmezi a Bibliát, ahogy a gyülekezet többi tagja, és valakinél az, ha megtartja a szombatot, stb. Ez már vádaskodás, lenézés és személyválogatás. Csak ezt furcsa módin a szent szellem vezetése alatt nem veszik észre. És a szent szellem vezetése alatt kitagadnak embereket a gyülekezetekből, rágalmaznak, vádolnak és törvénykeznek, mindezt persze legfőképpen Pál szavai szerint és a szent szellem vezetése alatt.
2016. szept. 10. 15:22
 46/87 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, nem rágalom, csak ez látszik. Nem tudom jobban leírni, hogy nem akarlak rágalmazni, csak azt mondtam, amit látok. :) Rendben, megkérdezem akkor, Jézus mért hívta el az Apostolok cselekedetei 9-ben? Mért kapott Pál ekkora részt a Bibliában? Mért Jézus nevében tett csodákat, és mért mondta, hogy a Szent Szellem által mondja ezeket, és teszi ezeket? Próféta volt, mondtam akár tetszik neked akár nem, most épp Isten szavával vitázol ez neked le esett? :D
2016. szept. 10. 15:23
 47/87 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, a Szent Szellem miatt vádaskodok? :) Kérlek mond el, mi az egyetlen halálos bűn? :)
2016. szept. 10. 15:25
 48/87 anonim ***** válasza:
Félre értés ne essék héjkás! Nem bálványoztam semmien könyvet!!! Csak elmondtam, mivan benne, a Biblia ugyanis egy út mutató, a mai ember számára, egy segítség, hogy tudjon élni. Te honnan tudod, hogy Jézus kit és mért, hogyan hívott el, ha nem a Biblia alapján? :) Jézus tanítását adta át Pál is, Péter és a többi apostol, mind-mind Jézust hitték, és az Ő nevében beszéltek, ennyi. :) Kár egy olyan embernek beszélni egy olyan könyvről amit csak Isten magyarázata alatt tudja meg a valódi értelmét (és mindenki, aki elfogadja Krisztust Istennek megkapja ezt az értelmet!) mivel gyümölcstelen vita lesz belőle, nos ez is egy ilyen vita. :) Soha nem fogod megérteni, épp ezért mondtam, hogy fogadd el Jézust, mint megváltódat és Istenedet. Isten téged is szeret és érted is meghalt. :) Ezt kéne elfogadnod tiszta szívedből és ŐSZINTÉN! Ha Jézus valamire elhív valakit, és mivel a Biblia azt írja, hogy: "Istennek mindenkivel terve van..." én úgy vélem, hogy ha Pállal eleinte csak az volt a terve Istennek, amit te mondasz, akkor gondolkodj, nem lehet, hogy további tervei is voltak Pállal? :) Nem lehet, hogy Pál Isten elhívása szerint cselekedett végig? Hibázott igen, de nem abban amiket mondott, hanem abban, hogy eleinte üldözte Krisztus és a tanítványait. :)
2016. szept. 10. 15:39
 49/87 A kérdező kommentje:

Ha a szellem által tett dologban az ördögöt látom. De a részemről közelítőleg sem történt ilyesmi. Nem nagyon érted, hogy Pál hatalmasat tévedett, amikor az ő idejére tette az eljövetelt, és mindezt az Úr szavával támasztotta alá. Pál azért kapott annyi részt a Bibliában, mert sok levelet írt, ahogy például White asszony is, sőt, ő lényegesen többet, csak a Biblia kanonizálása után jóval később élt. Nem jelent semmit, hogy kinek mekkora szerep jutott a Bibliában, azt a könyvet emberek állították össze, és csak az a könyv egymaga tesz bizonyságot magáról. Ha valamit az igaz próféták szava által, vagy Jézus Krisztus szava által nem tudsz alátámasztani, az az alátámasztás mit sem ér. Pál nem volt próféta, és sajnos nem nagyon tudsz kibújni egy könyv bálványozása alól, és belátni, hogy Pál nem prófétált semmit, egyetlen esetet kivéve, amikor is tévedett. Ha elolvastad Pál összes írását, láthatod, hogy nem volt egyéb prófétálása. Tanításai voltak, de sok esetben ellene megy Jézus szavának.

Hogy Pál szavaival éljek:

4,11-12: És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:

A szentek tökéletesítése céljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére

Miért is mondod, hogy Pál próféta is volt, meg tanító is, meg a jó hír hirdetője is, mikor Pál határozottan kijelenti, hogy valakit ennek, valakit annak választott ki az Úr? Aki mindez egy személyben volt, az Jézus Krisztus, és nem lehet ugyan akkora ember senki sem, aki mindazt megkapta volna, amit Jézus kapott. Ezért nem is lehettek tévedhetetlenek. És az, hogy Pál nem az volt, az már biztos.

2016. szept. 10. 15:39
 50/87 anonim ***** válasza:

"Ha a szellem által tett dologban az ördögöt látom. De a részemről közelítőleg sem történt ilyesmi. Nem nagyon érted, hogy Pál hatalmasat tévedett, amikor az ő idejére tette az eljövetelt, és mindezt az Úr szavával támasztotta alá. Pál azért kapott annyi részt a Bibliában, mert sok levelet írt, ahogy például White asszony is, sőt, ő lényegesen többet, csak a Biblia kanonizálása után jóval később élt. Nem jelent semmit, hogy kinek mekkora szerep jutott a Bibliában, azt a könyvet emberek állították össze, és csak az a könyv egymaga tesz bizonyságot magáról. Ha valamit az igaz próféták szava által, vagy Jézus Krisztus szava által nem tudsz alátámasztani, az az alátámasztás mit sem ér. Pál nem volt próféta, és sajnos nem nagyon tudsz kibújni egy könyv bálványozása alól, és belátni, hogy Pál nem prófétált semmit, egyetlen esetet kivéve, amikor is tévedett. Ha elolvastad Pál összes írását, láthatod, hogy nem volt egyéb prófétálása. Tanításai voltak, de sok esetben ellene megy Jézus szavának.

Hogy Pál szavaival éljek:

4,11-12: És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:

A szentek tökéletesítése céljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére

Miért is mondod, hogy Pál próféta is volt, meg tanító is, meg a jó hír hirdetője is, mikor Pál határozottan kijelenti, hogy valakit ennek, valakit annak választott ki az Úr? Aki mindez egy személyben volt, az Jézus Krisztus, és nem lehet ugyan akkora ember senki sem, aki mindazt megkapta volna, amit Jézus kapott. Ezért nem is lehettek tévedhetetlenek. És az, hogy Pál nem az volt, az már biztos."

Persze, hogy nem jelent semmit, hogy ki mennyit kapott, csak azt akarom, hogy végre lásd, amit leír Pál. Valóban, ő tanított inkább mint prófétált, de Mivel megvolt minden, hogy próféta legyen, próféta volt. Ez ennyi! :D Rendben, a vágyódásán kívül kérlek támaszd alá, hogy Pál, olyan ember volt, aki a Zsidó hagyományoknak megnem felelve Próféta volt. :) 3 dolognak kellett meg lennie, hogy valaki próféta legyen. 1. Jézust látta/hallotta 2. Gyógyított 3. Volt elhívása. mindegyikre van bizonyíték a Bibliában. Nos, ha Bibliát elfeltjük, akkor mért keresztényeket kérdeztél? :) 2. Mért kéne beszélnem Pálról vagy akárkiről a Biblián kívül más könyvekből? Isten ihletett egy könyvet, és Isten adta az embernek ezt a könyvet, hogy értelme legyen! :) Mért beszélsz akkor te is ebből a könyvből? Mert ÉN nem bálványozom! nem tudhatod mit érzek valójában e könyv iránt, ami Isten szava. Mi a nagyobb kedves Kérdező? :) Az, amit ihletett, vagy az, aki ihlette azt? :) Én Krisztust hiszem Istenemnek, nem egy könyvet. Ez nekem csak ÚT mutatás, és bizonyíték arra, hogy Jézus az Isten valóban él. :)

2016. szept. 10. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!