Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Szerintetek...

Keresztények! Szerintetek elnyerheti-e az örök életet az, aki így él?

Figyelt kérdés
Nem hiszi, hogy van Isten. De az életét az emberek megmentésére és segítésére adta. Mondjuk azon kívül, hogy mentős valóban olyan lelkületű, hogy nem utasítana el egyetlen felé jövő segélykiáltást, magyarán egy rendes, segítőkész ember. Nem lop, stb. Szerintetek?
2016. szept. 9. 19:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:

Mi?

Már megbocsáss, de szerinted a "mindenki aki hitet gyakorol" az nem kizárólagos?

Hát ez a feltétele!!!

Akkor a mindenki után, nem biggyesztette volna oda, az " aki hitet gyakorol" kifejezést.

A vers így szólna:

"mindenki örök életet nyer." s nem lenne ott az "aki hitet gyakorol"

ellenben a vers így hangozna:

2016. szept. 10. 16:31
 52/87 A kérdező kommentje:

"3 dolognak kellett meg lennie, hogy valaki próféta legyen. 1. Jézust látta/hallotta 2. Gyógyított 3. Volt elhívása. mindegyikre van bizonyíték a Bibliában."

Idéznéd Isten vagy Jézus szavát, miszerint ez a három dolog kell, hogy valaki próféta legyen!

2016. szept. 10. 16:32
 53/87 A kérdező kommentje:

Opendoor!

Mondjuk van egy csomó színes lapom, de az egyszerűség kedvéért van egy sárga egy piros egy fekete és egy barna lapom. Ha azt mondom, hogy amelyik piros, azt magamhoz veszem. Ezzel azt mondtam, hogy a barnát nem veszem magamhoz? Nem,mert akkor azt kellett volna mondanom, hogy csak azt veszem magamhoz, amelyik piros. Ezért nincs benne kizárólagosság, ahogy Jézus mondatába sem.

2016. szept. 10. 16:42
 54/87 anonim ***** válasza:
Pontosabban Apostol, elnézést eltévesztettem!
2016. szept. 10. 16:52
 55/87 anonim ***** válasza:
Nos, a Bibliából ezt mind ki lehet következtetni. :) Zsidó hagyományokból, a Zsidók nézetéből satöbbi. A Bibliát olvasd el, kedves Kérdező, és megtalálod, helyileg pontosan nem tudom, de ha jól emlékszem Pál ír erről leginkább a Korintusi levél egyikében, de ha jól tudom az aposotolok cselekedeteiben is bent van. :) És még egyszer elnézést nem Próféta, APOSTOL volt Pál. :) És mint mondtam, akár tetszik neked ez a dolog akár nem, a te szavaiddal élve, ez senkit nem érdekel. és az én szavaimmal élve egyedül Istent. Ő foglalkozik ezzel, és tudja, mi van a szívedben, mert Ő a szívek és a vesék vizsgálója. Még egyszer a kérdésedre a válasz, mivel el távolodtunk tőle: Nem nyerheti el! Semmiképpen sem, Jézus az élet, és a belé vetett hit által igazul meg mindenki, hogy ha Jézus elfogadtad Istenednek és megváltódnak, akkor egyenes az út a mennybe és így az örökélethez is. Ha nem hiszed, egyenes út a pokolba, mivel az írás azt mondja, az egyetlen megbocsáthatatlan bűn az az, hogy ha valaki nem hiszi Krisztust! Mert ki a hazug, az aki nem vallja, hogy Jézus a Krisztus! :)
2016. szept. 10. 17:10
 56/87 anonim ***** válasza:

Hát jól kiforgatod kedves kérdező, a filozófiáddal.

(Máté 12:29, 30) . . .. 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .

Ugyan hogy lehet valaki Jézus oldalán, és hogyan támogatja Jézus királyságát, ha nem is hisz benne?

De azért örök életet kap, pedig ezzel Jézus ellen van.

(János 6:39, 40) . . .. 40 Mert az az én Atyám akarata, hogy mindenkinek, aki látja a Fiút, és hitet gyakorol benne, örök élete legyen,. . .

Ezt mivel támadod?

2016. szept. 10. 17:54
 57/87 anonim ***** válasza:

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat;

(Jakab 1:22) 22 Legyetek azonban cselekvői a szónak, és ne csupán hallgatói, hamis érveléssel ámítva magatokat.

(1János 5:3) 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek,

Ha úgy volna ahogy írtad, akkor feleslegesen tennének emberek erőfeszítéseket azért, hogy betartsanak olyan erkölcsi alapelveket, amit Isten elvár,

Na de hát ahogy gondolod, Te dolgod

2016. szept. 10. 18:00
 58/87 How Arrow ***** válasza:
Isten nem olyan mértékkel ítél ahogyan az ember ítél vagy gondolja
2016. szept. 10. 19:06
 59/87 A kérdező kommentje:

Opendoor!

A Máté 12;29-30 esetében Jézussal van kifejezés, ha elolvasod a szöveget nem ezt jelenti. Hogy miért vagyok ebben annyira biztos? Mert Jézus nem mondott ellent magának. Olvasd csak el: Máté 9;40. „Mert a ki nincs ellenünk, mellettünk van.”

Na, mit szólsz hozzá???

„(János 6:39, 40) . . .. 40 Mert az az én Atyám akarata, hogy mindenkinek, aki látja a Fiút, és hitet gyakorol benne, örök élete legyen,. . .

Ezt mivel támadod?”

Dehogy kell támadni, magáért beszél. Hol látsz, olvasol itt bármiféle kizárólagosságot! Megjegyezném, hogy a magyarban, és a görögben sincs olyan szófordulat, hogy hitet gyakorol, de ez csak a margóra írtam.

„Ha úgy volna ahogy írtad, akkor feleslegesen tennének emberek erőfeszítéseket azért, hogy betartsanak olyan erkölcsi alapelveket, amit Isten elvár,”

Dehogy mondtam én feleslegesnek! Nem mintha cselekedetekkel megigazulhatnál. Itt nagyon szépen próbálják törvényes keretekbe és alapelvekbe suvasztani a cselekedetek szót, de sajnos, nem sajnos szó nincs ilyesfajta cselekedetekről. A hit cselekedetei nem ezek. A törvényeskedéssel már megbukott a nép, a héber nép, Istent nem is értem, hogy miért gondolják egyesek (sokan) olyannak, hogy egy bukott teóriát követve átadja egy másik csoportnak ezt.

2016. szept. 10. 19:18
 60/87 A kérdező kommentje:

#55!

Az apostol kicsoda? Mit mondott az apostoloknak? Tanítsatok? Egynek sem, sőt!

Mt 23,8

Ti pedig ne hívassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.

Ennek ellenére Pál nem cicózott, úgy tanított, mint a vízfolyás… Csak épp erre nem kapott elhívást. És egyik tanítvány se. Nekik egyetlen dolguk volt, Jézust hirdetni, és a megváltás örömhírét. Ehhez kapták bizonyságul a gyógyítást, a nyelveken beszélést, és itt a pont. Ez tetszhet, vagy nem neked, de ez van. Ha felül emelkedsz egy kicsit a bálványozott könyv teórián, és az ott lévő írók felmagasztalásán, akkor látható. Isten szelleme biztos vagyok benne, hogy nem vakságot, hanem látást ad, nem szűklátókörűséget, hanem kitágított világot. Az egy igaz élő Isten nem több ezer éves papírból beszél hozzád, persze úgy is tud, hanem személyesen Jézuson át. Ehhez egyetlen szó nem kell ma már Páltól, Pál elvégezte, ami rá volt adatva, és a történetnek vége. Ahogy elvégezte Ézsiás, Mózes, Ezékiel és a többi próféta a munkáját, de nem velünk, hanem azokkal, és azoknak, akikhez szóltak.

1Jn 2,22

Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

Ezt az idézetet próbáltad felhozni gondolom Ez egy apostol helytelen tanítása. Jézus azt mondta, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van. Mindig csak Jézussal próbálj érvelni, vagy azokkal a Jézus előtti prófétákkal, akik Jézust prófétálták meg, illetve azokkal a nagy prófétákkal, például Mózessel, akik Jézussal jártak, és nincs olyan próféciájuk, ami bocsi, de ez nem jött be kategóriába tartozna. Ezen kívül minden apostol tanítása remek olvasmány, és elgondolkoztató, de nem érv!

2016. szept. 10. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!