Keresztények! Veszélyben érzitek a vallást és hitet Európában a migránsok miatt?
Véleményem szerint szektának azt nevezzük, akik az apostoli hagyománytól eltérő tanítást vallanak.
Az apostolok ugyanis átadták a tudásukat a püspököknek, akik azt generációról-generációra továbbadták, és őrzik ma is.
Szekták azok, akik az apostoli hagyománytól elszakadva a Bibliát egyéni módon értelmezve eretnekségekbe jutnak, és olyan tanításokat hoznak, amiket nem ismertek sem az apostolok, sem pedig a tanítványaik/utódaik, vagy ha ismerték, akkor eretnekségnek tartották (pl. airanizmus)
Dante.
Dante!
Meg tudod mutatni, hogy hol van európában kereszténység, krisztusi lelkület?
Nekem úgy tűnik, hogy az egymás fején taposó, versengő globálkapitalizmus kulminál.
Csak ezen a kicsi internetes fórumon is egymást marják az ú.n. keresztények.
Egyébként már a kezdet is vacakul indult. Kapásból szembementek a krisztusi lelkülettel. Ananiás és Saphira története megvan? Annak a történetnek sem az lett a vége, hogy elküldték őket, hogy gondoljátok végig aztán gyertek vissza, ha megértetek rá, hanem megölték őket. Az intézményes vallásokról meg gondolom nem kell külön beszélni.
Kedves Pietrosol,
Nem értem, hová akarsz ezzel kilyukadni. Talán úgy gondolod, hogy Európán kívül máshol a világban vannak "krisztusi lelkületű" emberek?
Hol?
Dante
Dante!
Európát csak azért emeltem ki, mert ez volt a Kérdező által feltett kérdésben.
Egyébként az utolsó kérdésed releváns.
Nem a migránsok tehetnek arról, hogy kialakult egy demográfiai és spirituális vákuum itt Európában, aminek meg kell töltődnie.
Úgyhogy nem, nem tőlük féltem az európai kereszténységet és a hitet. Tőlük csak a viszonylagos "békét" és "jólétet" féltem, ami itt az utóbbi évtizedekben kialakult - asszem nem ok nélkül.
Kerlek fejezd be ezt. Azzal hogy ezt irod fejben fol is adtad az egeszet. Attol hogy te behodolsz nem kell általánosítani egesz Európára.
szekta (főnév)
Fájl:Szekta.jpg
1. Vallási: Zárt vallási közösség. Az uralkodó vallásoktól, egyházaktól különvált csoport, amely lényegi kérdésekben az általánosan elfogadott vallási nézetektől eltérő emberek zárt közössége.
A zsidóktól különvált kereszténység is szektaként kezdte működését. Sok szektától titokzatosságuk miatt félnek az emberek.
2. Átvitt értelemben: Zárt csoport, akik saját filozófiai vagy politikai nézeteket követnek.
A pártot a vezetőség megpróbálta megóvni a szektákra szakadástól. A szekta szűk körben vitatja meg a felmerült ügyeket.
Az európai,és a világ kereszténysége súlyos válságban van,de nem elsősorban az iszlám miatt,hanem a hamis istenképe miatt.
Istent, azonosítják olyan jellemtulajdonságokkal,hatalmi módszerekkel,amelyekhez semmi köze nincs.Ezek,az erőszak különböző fajtái,mint a genocídium,keresztes hadjáratok,vallásháborúk,erőszakos térítések,amerikai indiánok kiirtása,eretneküldözések,inkvizició,stb.
Mivel a keresztény egyházak nem határolódnak el ezen módszerektől,az emberek joggal elutasítják azt az istent.
Kedves Zoltán!
A "szekta" (vagy "eretnek" minősítés) az ókori keresztény egyház mérlegén azokra vonatkozik, akik eltértek az apostoli hagyománytól, és egyéni értelmezéseket találtak ki. Ezeknek az eretnekeknek az is a jellemzőjük, hogy rendszerint az apostoli korra vezetik vissza magukat, talán eszedbe jut most erről egy pár, az utóbbi 200 évben alapult felekezet, akik ezt terjesztik magukról.
Erről a témáról részletesen írt az ókorban Kr.u. 200-ban Tertullianus a "Pergátló kifogás az eretnekekkel szemben" című művében.
Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!