Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Erre van valami...

Keresztények! Erre van valami magyarázat?

Figyelt kérdés

Felfigyeltem egy nagyon érdekes dologra a Bibliában,és érdekelne a véleményetek!(logikus válaszokat kérek,ilyen Isten minden felett áll és útjai kifürkészhetetlenek válaszokat nem kérek,ne is pazarold az időd,köszönöm!)

Első nap : És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

Ezek után megteremtette : eget,földet,vizet,szárazföldet,füvet fát,gyümölcsöt.

Majd,miután az első napon megteremtette a világosságot,a harmadik napon megteremtette a világosság forrását (?)

Harmadik nap : Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválasszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó.

Ez egy baki. Volt olyan keresztény,aki ezen elgondolkodott.Erre milyen magyarázatotok van,mert komolyan kíváncsi vagyok rá! (mégegyszer mondom,az Isten mindenség mindent körbevesz azt csinál amit akar kommentekből nem kérek!köszönöm!)

2016. aug. 28. 12:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:

Nemrég volt ugyanez a kérdés. Tessék, itt elolvashatod, miről van szó:

[link]

2016. aug. 28. 12:50
 2/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm első,olvasom! :) Bocsi,nem tudtam hogy volt már!
2016. aug. 28. 12:51
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
A Föld lapossága és a kemptrél. :D
2016. aug. 28. 12:57
 4/30 A kérdező kommentje:

,,Fenségesen egyszerû kifejezés és magasztos cselekedetet fejez ki. Ez a

világosság, amely különbözik a késõbb teremtett nap fényétõl, eloszlatta a mélységet befedõ

sötétséget (2. vers). A régi kérdésre, hogy honnan volt világosság a nap létrejötte elõtt, a kozmikus

ködök elméletével lehet felelni. Halley, a nagy csillagász írja: „Ezek a ködök teljesen megcáfolják

azt az ellenvetést, melyet a mózesi világteremtés-leírás ellen emeltek, t. i. hogy nem létezhetett

világosság a nap nélkül.”''

(Nem tudom érdekel-e,de azért leírom,bár tudom,hogy nem az én dolgom kritizálni!)

Azért ez elég gyenge lábakon áll. Utána kerestem,és Edmund Halley soha nem mondott ilyet. A kozmikus köd elmélet pedig teljesen nevetséges! Nyilván nem igaz,nem kell megcáfolnom sem! Ha valakinek van még erről a dologról információja,az kérem írja le,mivel kíváncsi vagyok,hogy ki hogyan magyarázza ezt meg!

2016. aug. 28. 12:59
 5/30 A kérdező kommentje:

3#

Légyszi ne trollkodj ide! Komoly a kérdésem,tényleg kíváncsi vagyok a logikus magyarázatokra ! :)

2016. aug. 28. 13:00
 6/30 anonim ***** válasza:
26%

A világosság forrása a Nap?

Ha felkapcsolod a lámpát, az a Nap?

Viccet félretéve: Ez sok ezer embernek feltűnt már, nem vagy egyedül.

De az egészébe véve nézed a Bibliai írásokat, akkor látható, hogy Jézus a világosság. Ezt Ő maga jelentette ki:

Jn 9,5

Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok.

Jézus mikor teremtetett? Ezt is megmondta Jézus:

Jel 3,14

A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete.

Jézus a világosság, amit a teremtésének kezdetekor teremtett az Atyja. Miért olyan furcsa ezek után, ha az első napon Isten megteremtette a világosságot?

2016. aug. 28. 13:04
 7/30 anonim ***** válasza:
52%

Hú, félek nem fogom tudni ezt hitelesen visszaadni, de egyszer beszéltem egy lelkésszel aki ezt nagyon szépen megmagyarázta. De megpróbálom a lényegét összeszedni.

Szóval, hogy az első napi világosság, az magára Istenre utal, az ő feljebbvalóságára a "sötét" világhoz képest, illetve a teremtés tisztaságára, ahogyan először életet adott az angyalainak.

Hiszen akkortájt mikor a Biblia íródott, általános ábrázolás volt nem csak a kereszténységben, de főleg ott, hogy mindent ami isteni, azt egyfajta ragyogó fényességgel ábrázolták. Innen ered pl a glória is.

A Bibliában is számtalanszor használja ezt a jelzőt, leggyakrabban azt hiszem János evangéliumában. Például itt is Jézusról beszél János 1:9-ben: "Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert."

De nyilván nem arra gondol hogy Jézusban magfúzió zajlik :D Hanem ez is utalás az Isteni fényre, mint az élet forrására.

2016. aug. 28. 13:11
 8/30 A kérdező kommentje:

6# Szóltam,hogy logikus válaszokat kérek! Ennél még az első válaszoló is hihetőbb dolgot mondott! (mondom,nem az én dolgom,hogy megítéljelek,ez csak a személyes véleményem!)

7#

Ez keresztény szemszögből eléggé elfogadható válasznak hangzik..Viszont egy kérdésem azért lenne!

,,Hiszen akkortájt mikor a Biblia íródott, általános ábrázolás volt nem csak a kereszténységben, de főleg ott, hogy mindent ami isteni, azt egyfajta ragyogó fényességgel ábrázolták. Innen ered pl a glória is. ''

Ez viszont azt jelenti,hogy nem Isten ihlette a Bibliát,hogyha az emberek által akkor használt irodalmi stílus van benne! Legalábbis bennem ezt a gondolatot keltette!

2016. aug. 28. 13:20
 9/30 anonim ***** válasza:
22%

szervusz

A „világosság”-nak fordított héber szó itt az ʼór, amely általánosságban véve jelenti azt, hogy ’világosság’, ’fény’. Ám a negyedik „nap”-on a héber szövegben már egy másik szó fordul elő, a má·ʼórʹ, amely világítótestre vagy fényforrásra utal (1Mó 1:14). Tehát az első „nap”-on nyilván átszűrődött diffúz, azaz szórt fény a földet beborító „pólyán”, de ennek a fénynek vagy világosságnak a forrásai még nem voltak láthatók a földről. Ekkor viszont, a negyedik „nap”-on már más volt a helyzet.

Az is figyelemre méltó, hogy az 1Mózes 1:16 nem a héber bá·ráʼʹ igét használja, melynek jelentése: ’teremt’, hanem a héber ʽá·száʹ igét, amelynek jelentése: ’megalkot’. Mivel az 1Mózes 1:1-ben említett ’ég’ magában foglalja a napot, a holdat és a csillagokat, ezek már jóval a negyedik nap előtt meg lettek teremtve. A negyedik napon Isten hozzákezdett egy újfajta kapocs ’megalkotásához’, vagyis előidézte, hogy ezek az égitestek az eddigihez képest másfajta kapcsolatba kerüljenek a földfelszínnel és a boltozattal. Az „Isten. . . az égboltra helyezte őket, hogy megvilágítsák a földet” rész arra utal, hogy ekkor váltak láthatóvá a föld felszínéről, mintha a boltozaton lennének. Ezenkívül a világítótesteknek „jelekként, valamint évszakok, napok és évek mutatóiként” kellett szolgálniuk, így később többféle módon is segítették az embert (1Mó 1:14).

2016. aug. 28. 14:21
 10/30 A kérdező kommentje:
Opendoor elolvastad a kérdésemet?
2016. aug. 28. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!