Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Erre van valami...

Keresztények! Erre van valami magyarázat?

Figyelt kérdés

Felfigyeltem egy nagyon érdekes dologra a Bibliában,és érdekelne a véleményetek!(logikus válaszokat kérek,ilyen Isten minden felett áll és útjai kifürkészhetetlenek válaszokat nem kérek,ne is pazarold az időd,köszönöm!)

Első nap : És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

Ezek után megteremtette : eget,földet,vizet,szárazföldet,füvet fát,gyümölcsöt.

Majd,miután az első napon megteremtette a világosságot,a harmadik napon megteremtette a világosság forrását (?)

Harmadik nap : Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválasszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó.

Ez egy baki. Volt olyan keresztény,aki ezen elgondolkodott.Erre milyen magyarázatotok van,mert komolyan kíváncsi vagyok rá! (mégegyszer mondom,az Isten mindenség mindent körbevesz azt csinál amit akar kommentekből nem kérek!köszönöm!)

2016. aug. 28. 12:41
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem logikus?

Jézus a világosság. Jézus Isten teremtésének a kezdete. Első nap Isten megteremtette a világosságot. Ha ez nem logikus, akkor egészségedre!

2016. aug. 28. 14:56
 12/30 A kérdező kommentje:
Szóval egy ember,aki bebizonyítottan létezett,de semmi bizonyíték nincs arra,hogy tényleg Isten fia volt,vagy csodákat tett volna,ő miatta van világosság a Földön...Ez nekem nem logikus,ez egy logikusan gondolkodó embernek nem logikus,és nem elfogadható magyarázat!
2016. aug. 28. 15:06
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy Te vagy bárki mit gondol valóságosnak, attól sem nem lesz valóságtalanabb, sem valóságosabb. Jézus a világosság a világnak, ez bibliailag tény. Jézus Isten teremtésének kezdetekor teremtődött, ez bibliailag szintén tény. Isten az első napon megteremtette a világ világosságát. Detti tény. Ez nem logika, hanem tények, hittől függetlenül is bibliai tények. Innentől kezdve, hogy te mindezt hová teszed, ahhoz nekem semmi közöm, de nem is érdekel. Szia
2016. aug. 28. 15:10
 14/30 anonim ***** válasza:

"ez bibliailag tény“

:)

2016. aug. 28. 15:20
 15/30 pelgrim ***** válasza:
26%

A Biblia főleg az Ó-szövetség olvasásánál, tanulmányozásánál, ne feledkezzünk meg arról, hogy annak nagy része jelképes tanmese, hitrege és arról hogy a dolgok nem szó szerint úgy történtek ahogy azt ott olvashatjuk.

Isten első utasítása a Biblia szerint: „Legyen világosság !” nem a fényre vonatkozik hanem az értelem, a tudat világosságára, ami az alapja minden további fejlődésnek.

Ebből az értelem világosságából jött létre a tér és az idő, a természeti törvények és az anyag 'várakozó' halmazállapota, majd a természet törvényeit követve az anyag ma ismert halmazállapotai.

A bibliai teremtéstörténet nem foglalkozik a tudománnyal, a szerző célja csak az volt hogy a korabeli embernek egy egyszerű elfogadható magyarázatot adjon – az embernek világosságra volt szüksége, hogy tenni tudjon valamit, úgy tehát Istennek is – feltételezhette a szerző, onnan a logikátlan sorrend.

2016. aug. 28. 15:26
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha Jézus a világosság, az először teremtett világosság, akkor miért nem nevezte nevén Isten? Jézus nevét Isten választotta és üzent angyalokkal Máriának, szóval nyilván már a teremtés kezdetén tisztázott volt a neve. De nem, ehelyett nappalnak nevezte.

Kizárt, hogy ez a világosság Jézus lett volna, ez csak belemagyarázás.

2016. aug. 28. 15:36
 17/30 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom...A kérésem ellenére is olyan sötétségbe borult ez a kérdés,hogy inkább szeretném ezek után egyedül hagyni!
2016. aug. 28. 16:03
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánatot kérek, elolvastam, ellenben nem írtam volna választ.

ezek szerint nem értem a kérdésedet.

Vagy Esetleg Te érted félre a beszámolót.

Nem tudom, de elnézést ha hibáztam.

2016. aug. 28. 16:04
 19/30 pelgrim ***** válasza:
0%

# 12, # 16

Jézus Isten fia volt, mint ahogy mi mindannyian Isten fiai/leányai vagyunk, mindannyian belőle fejlődtünk ki. Nincs olyan ember aki Isten akarata ellenére jött a világra. De Jézus a nagyjaink legnagyobbja, Ő az emberek, a népek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának, méltó a 'Világ Világossága' címre.

2016. aug. 28. 16:11
 20/30 anonim ***** válasza:

Én biztos nem "belőle" fejlődtem ki.

2016. aug. 28. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!