Mit gondoltok Jézusról?
@Bátori Zoltán:
Itt a kereszténység mintapéldánya látható. A szeretet, elfogadás, meg a többi közel-keleti hazugság megtestesítője!
"A Biblia egyetlen egy oldalán sem írja azt,hogy "neked kötelező hinned".
Jézus egyetlen egyszer sem mondja azt,hogy " neked kötelező engem követned!" "
Dehogynem. jézus és jahve is.
Bizonyíték nélküli állítások bizonyíték nélkül elvethetők, úgyhogy nézzük inkább azokat az "érveidet", amiknek legalább a legkisebb alapja van.
Lássuk jézust annak, ami valójában volt: egy koncepció. A kereszténység pedig egy politikai program, amit arra használtak, hogy eltöröljék az európai kultúrákat, az emlékeinket és tudásunkat.
A spiritualizmus a lélek és elme erőinek fejlesztésével foglalkozik. A kereszténység és iszlám szerint ez gonosz mágia, és "varázsló asszonyt ne hagyj életben". :) Lásd: inkvizíció, boszorkányperek, milliók kivégzése és halálra kínzása földalatti kamrákban...
Tehát: sem az iszlám, sem a kereszténység nem foglalkozik spiritualizmussal, ÍGY nem vallások, hanem politikai programok.
(Na jó, foglalkoznak spiritualizmussal: az volt a szerepük, hogy eltüntessék azt a világról és egy pár hatalmas ember kezében összpontosuljon az egész).
jézus "csodái" semmi mások, mint az emberi lélek elme képességei; hogy a Bibliába beleírták ezt zsidók (Taurusi Saul, másnéven "Szent Pál"), egy korruptálása ezeknek a képességeknek.
Természetesen jézus SENKIT nem tanított meg ezekre a képességekre, így tőle függő, tudatlan senkiket produkált.
"4. Kereszténység = Európa"
Hmm, akkor kérlek magyarázd már el, hogy miért kellett MILLIÓKAT megölni, miért kellett eltörölni az eredeti, sokkal magasabb szinten álló pogány kultúráinkat, miért kellett megölni a bölcseinket és felégetni a könyvtárainkat?
Miért volt erre szükség, ha a kereszténység maga Európa? :D Te európaiként büszke vagy arra, hogy egy fára aggatott zsidó előtt térdepelsz? :D
Gratulálok, európai!
Linkek, múltunk elpusztítása:
Beszámoló az Irakban talált pótolhatatlan leletek elpusztításáról és fosztogatásáról
A Bagdadi Múzeum szisztematikus elpusztítása
Még több bizonyíték a pusztításról
Régészeti nyomeltüntetés
A múlt bizonyítékainak eltüntetése a Grand Canyonban
Az európai pogány templomok és tudás pusztítása köztudott, a közel-keleti (ahol eredetileg szintén európaiak éltek) kevésbé. Mindenesetre, hátha segít szétkapcsolni az agyadat a keresztény programtól, ha több bizonyítékot adok.
Csak néhány:
"5 Móz 12,2
Forgassátok fel mindazon helyeket, melyeken a pogányok, kiknek birtokába jöttök, tisztelték isteneiket, a magas hegyeken és halmokon és minden leveles fa alatt.
5 Móz 12,3
Hányjátok el oltáraikat, és törjétek össze szobraikat, égessétek meg tűzzel berkeiket, és zúzzátok össze bálványaikat; irtsátok ki azon helyekről neveiket. "
/
"És rontsátok el azoknak oltárait, törjétek össze oszlopaikat, tűzzel égessétek meg berkeiket, és vagdaljátok szét az ő isteneiknek faragott képeit, a nevöket is pusztítsátok ki arról a helyről."
4 Móz 33,52
"Űzzétek ki akkor a földnek minden lakosát a ti színetek elől, és veszessétek el minden írott képeiket, és minden ő öntött bálványképeiket is elveszessétek, és minden magaslataikat rontsátok el!"
5 Móz 9,14
"Hagyj engem, hadd pusztítsam el őket, és hadd töröljem el még a nevüket is az ég alól! De téged náluk nagyobb és erősebb néppé teszlek."
JAHVE - HAZUG ÉS GYILKOS A KEZDETEKTŐL FOGVA
Mózes V. 2:33 De az Úr, a mi Istenünk kezünkbe adá őt, és levertük őt és az ő fiait és minden ő népét.
2:34 És elfoglaltuk minden ő városát abban az időben, és fegyverre hánytuk az egész várost: férfiakat, asszonyokat, és kisdedeket; nem hagytunk menekülni senkit.
Mózes V. 7:23 De az Úr, a te Istened elődbe veti őket, és nagy romlással rontja meg őket, míglen elvesznek.
7:24 Az ő királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az ő nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted őket
Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:
25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.
Mózes IV. 31:17 Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, aki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.
31:18 Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.
Zsoltárok 137:9 Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!
Sámuel I. 15:3 Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat.
NE ÖLJ?
Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!
- A názáreti jézus amint gyilkosságra utasít másokat.
TISZTELT APÁDAT ÉS ANYÁDAT?
Máté 10: 34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
- A názáreti jézus
TÖMEGGYILKOSSÁG:
Mózes II. 15:3 Vitéz harczos az Úr; az ő neve Jehova.
Mózes II. 17:13Józsué pedig leveré Amáleket és az ő népét fegyver élivel.
17:14 És monda az Úr Mózesnek: Írd meg ezt emlékezetül könyvbe és add tudtára Józsuénak, hogy mindenestől eltörlöm Amálek emlékezetét az ég alól.
17:15 És építe Mózes oltárt és nevezé nevét Jehova-Niszszi-nek.
17:16 És monda: Megesküdött az Úr, hogy harcza lesz az Úrnak Amálek ellen nemzetségről nemzetségre.
Mózes II. 32:27 És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.
32:28 A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú.
Mózes III. 26:7 Sőt elűzitek ellenségeiteket, és elhullanak előttetek fegyver által.
26:8 És közületek öten százat elűznek, és közületek százan elűznek tízezeret, és elhullanak előttetek a ti ellenségeitek fegyver által.
Mózes IV. 21:3 És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának.
KANNIBALIZMUS:
Mózes IV. 23:24
Ímé e nép felkél mint nőstény oroszlán, és feltámad mint hím oroszlán; nem nyugszik,
míg prédát nem eszik, és elejtettek vérét nem iszsza
(Jézus vérének és testének evését a mai napig láthatjuk keresztény templomokban: ez a szimbolikus rituális emberáldozat).
NÉPIRTÁS:
Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:
25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.
31:7 És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden férfiút megölének.
31:8 A Midián királyait is megölék, azoknak levágott népeivel egybe: Evit, Rékemet, Czúrt, Húrt, és Rebát, Midiánnak öt királyát; és Bálámot a Beór fiát is megölék fegyverrel
31:9 És fogságba vivék Izráel fiai a Midiániták feleségeit és azoknak kisdedeit, és azoknak minden barmát és minden nyáját, és minden vagyonát prédára veték.
31:10 Minden városukat pedig az ő lakhelyeik szerint, és minden falvaikat tűzzel megégeték.
31:11 És elvivének minden ragadományt és minden prédát mind emberekből, mind barmokból.
EREDETI ISTENEINK GYALÁZÁSA:
Mózes V. 7:25 Az ő isteneiknek faragott képeit tűzzel égesd meg; az azokon lévő ezüstöt és aranyat meg ne kívánd, és magadnak el ne vedd, hogy tőrbe ne essél miatta; mert útálatosság az az Úr előtt, a te Istened előtt.
7:26 Útálatosságot pedig ne vígy be a te házadba, hogy átokká ne légy, mint az, hanem megvetvén vesd meg azt, és útálván útáld meg azt, mert átkozott.
MÁGLYÁN ELÉGETÉS:
Mózes V. 12:27 És az Úrnak, a te Istenednek oltárán áldozd meg a te egészen égőáldozataidat, azoknak húsát és vérét; egyéb áldozataidnak vérét azonban öntsd az Úrnak, a te Istenednek oltárára, a húsát pedig megeheted.
(újabb kannibalizmus)
Bizonyíték hogy az előbbi nem állatáldozatokról szól:
Mózes II. 20:24 Földből csinálj nékem oltárt, és azon áldozd a te égő- és hálaáldozatodat, juhaidat és ökreidet. Valamely helyen akarom, hogy az én nevemről megemlékezzetek, elmegyek tehozzád és megáldalak téged.
3 Móz 26,30
"Elpusztítom áldozó halmaitokat, kiirtom tömjénező oltáraitokat, és hulláitokat holt bálványaitok mellé szórom, mert megutállak benneteket."
5 Móz 7,5
"Hanem így cselekedjetek velök: Oltáraikat rontsátok le, oszlopaikat törjétek össze, berkeiket vágjátok ki, faragott képeiket pedig tűzzel égessétek meg."
Mózes IV. 21:3
"És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának."
NŐK ÉS GYEREKEK RABSZOLGASORBA VETÉSE
Mózes IV
31:9 És fogságba vivék Izráel fiai a Midiániták feleségeit és azoknak kisdedeit, és azoknak minden
barmát és minden nyáját, és minden vagyonát prédára veték.
31:10 Minden városukat pedig az ő lakhelyeik szerint, és minden falvaikat tűzzel megégeték.
31:11 És elvivének minden ragadományt és minden prédát mind emberekből, mind barmokból.
A HETTITÁK, A GIRGAZITÁK, AZ EMOREUSOK, A KANANEUSOK, PERIZEUSOK,
KHIVVEUSOK ÉS JEBUZEUSOK KIIRTÁSA
Mózes V. 7:1 Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket;
7:2 És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok.
7:3 Sógorságot se szerezz ő velök, a leányodat se adjad az ő fioknak, és az ő leányukat se vegyed a te fiadnak;
7:4 Mert elpártoltatja a te fiadat én tőlem, és idegen isteneknek szolgálnak; és felgerjed az Úrnak haragja reátok, és hamar kipusztít titeket.
ITT A ZSIDÓK NYÍLTAN BESZÉLNEK A DZSENTIL ISTENEK ELPUSZTÍTÁSÁRÓL
7:5 Hanem így cselekedjetek velök: Oltáraikat rontsátok le, oszlopaikat törjétek össze, berkeiket vágjátok ki, faragott képeiket pedig tűzzel égessétek meg.
7:6 Mert az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy te; téged választott az Úr, a te Istened, hogy saját népe légy néki, minden nép közül e föld színén.
Mózes V. 7:21 Ne rettenj meg azok előtt, mert közötted van az Úr, a te Istened, nagy és rettenetes Isten!
7:22 És lassan-lassan kiűzi az Úr, a te Istened e népeket te előled. Nem lehet őket hirtelen kipusztítanod, hogy a mezei vadak meg ne sokasodjanak ellened!
7:23 De az Úr, a te Istened elődbe veti őket, és nagy romlással rontja meg őket, míglen elvesznek.
7:24 Az ő királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az ő nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted őket.
KANNIBALIZMUS:
Mózes ötödik könyve 28:53
És megeszed a te méhednek gyümölcsét, a te fiaidnak és leányidnak húsát, a kiket ád néked az Úr, a te Istened - a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged.
28:54 A te közötted való finnyás és igen kedvére nevekedett férfi is irígy szemmel tekint az ő atyjafiára, az ő szeretett feleségére és fiainak maradékrészére, a kik megmaradtak még.
28:55 Hogy ne kelljen adnia azok közül senkinek az ő fiainak húsából, a mit eszik, mivelhogy semmi egyebe nem marad a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged minden városodban.
28:56 A közötted való finnyás és kedvére nevekedett asszony (a ki meg se próbálta talpát a földre bocsátani az elkényesedés és finnyásság miatt) irígy szemmel tekint az ő szeretett férjére, fiára, leányára.
28:57 Az ő mássa miatt, a mely elmegy tőle és gyermekei miatt, a kiket megszül; mert megeszi ezeket titkon, mikor mindenből kifogy, a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged a te városaidban.
28:58 Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden ígéjét, a melyek meg vannak írva e könyvben, hogy féljed e dicsőséges és rettenetes nevet, az ÚRÉT A TE ISTENEDÉT.
Még több példa a Jehovának szánt véráldozatra:
Mózes III 8:14-32
Mózes III 9:1-24
Mózes III 14:1-5
Mózes III 14:12-28
Mózes III 23:12-21
Mózes IV 19:1-7
"""""""A KERESZTÉNYSÉG MAGA EURÓPA""""""" :D :D
nem olvastam végig az összeset, a 40%-os további tévedéseire reagálnék, amiket nekem írt válaszként ,de hogy ne offoljunk annyira, csak röviden, a keresztrefeszítéssel kapcsolatban
amiket írtam példának, NEM a puszta tényről szólnak ,hogy létezett volna keresztre feszítés hanem hogy jézust IS így végezték ki, mind írásos mind ábrázolt művekkel kézzel foghatóan és tényszerűen alátámasztott tudományos tény, hogy akárhogy is történt Jézussal már az első-második században is úgy hitték a keresztények, hogy JÉZUST KERESZTREFESZÍTÉSSEL VÉGEZTÉK KI
nem a 7. századtól, nem a 9. században vált "hivatalossá"!
hanem a kereszténység kezdeteitől, és 325-ben "hivatlosították" minthogy akkor volt rá lehetőségük először
Ha elhiszed, ha nem, már a válaszom vége felé jártam mikor véletlenül frissítettem az oldalt (tabletről vagyok) és eltűnt, amit írtam. Semmi kedvem még egyszer ugyanazt leírni, úgyhogy valószínűleg rövidebb leszek, mint terveztem, és a fogalmazás se lesz valami első osztályú.
"Vallásnak azt a – megismerésben, gondolkodásban, érzésben, akaratban és cselekvésben kifejeződő – meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen transzcendens erők vannak működésben."
A kereszténység egy vallás. Attól, hogy te azt mondod, még nem lesz sajtból a Hold.
"A kereszténység pedig egy politikai program, amit arra használtak, hogy eltöröljék az európai kultúrákat, az emlékeinket és tudásunkat."
Ez úgy hülyeség, ahogy van. A kereszténység semmit nem törölt el. A kereszténység évszázadokon keresztül üldözéseket szenvedett, aztán lassan mégis egyre szélesebb körökben elterjedt (lehet nem véletlenül?:) Amelyik állam felvette a kereszténységet szinte kivétel nélkül magától vette fel, embermilliók pusztításáról, könyvtárak égetéséről szó sincs, utóbbi főleg nem, tekintve, hogy nem is nagyon voltak Európában. A kultúra se volt olyan fejlett, mint te azt be akarod állítani, tulajdonképpen a romanizálódás során indult csak meg a társadalom, a kultúra fejlődése. Mára pedig Európa=kereszténység, bár bevallom, egy mém igazán nyomós érv ezellen.:)
Az általad hozott linkek némelyike hibás, a többi meg nem a kereszténység pusztításáról szól.
A pogányok ellen való fellépésre, "népirtásokra" me hasonlókra szeretnék egyben reagálni. A korban bizony folyamatos háborúk folytak, a zsidók különösen cel keresztben álltak (mind a mai napig) egyedüli monoteista vallásként. A zsidókat ugyanúgy érték támadások,ugyanúgy büntette őket Isten (lásd pusztai vándorlás), viszont a zsidóságnak fent kellett maradnia, és mindent meg is tettek,hogy fent maradjanak. Ez Isten nagyobb tervének a része, hiszen ha nem maradnak fenn nem születhetett volna meg a Megváltó. A pogány jelképeket pedig nyilván tiltotta Isten, nem akarta, hogy kísértésbe essen a népe.
Ilyen szövegkörnyezetből kiragadott félreértelmezésekre nem akarok mindig reagálni, mint a Zsoltárok idézet, ha érdekel nézz utána, lehet nem is ártana, ha megismernéd a másik oldalt is. Ugyanúgy nincs megtiltva történelemkönyvek, hittörténelemmel kapcsolatos könyvek olvasása sem. Jó, nyilván a tudósok 0,009 százalékának van igaza, akik veled értenek egyet, de adj egy esélyt elismert történészek munkáinak is néha. Legalább röhögsz egy jót, nem?
A Lukács idézetet is rendesen félreértelmezted. A Bibliát egészében kell vizsgálni. [link]
Ilyenek után nem gondolkozol el rajta egy pillanatra sem, hogy talán másban is tévedsz?
Az Mt 10,34-36nak semmi köze a szülők tiszteletéhez. Jézus arról beszél, hogy konfliktus lesz azok között, akik őt választják és azok között, akik elutasítják, és ez bizony akár családokon belül is megtörténhet.
A 4Móz 23,24 egy kép, nem szó szerint értendő, de szerintem ez elég nyilvánvaló. El se olvastad amiket kimásoltál valahonnan vagy szövegértelmezéssel vannak problémák?
A szentáldozásnak köze sincs az emberáldozathoz, egészen más a lényege.
Még a kannibalizmusról akkor (vagy máglyán elégetés? Most akkor melyik?:)
Az 5Móz 12,27ben állatáldozatról van szó, ahogy a szerinted bizonyítékként felhozott 2Móz idézetben is. Komolyan nem értem, ebbe hogy lehet emberáldozatot belemagyarázni?
5Móz 28,53nál pedig egy prófécia van, egy éhínséget jövendölt meg, ami be is következett. De te nagyon értesz a Bibliához, gondolom tudod miről beszélek.
A jövőben ne csak én dolgozzak, várom azt is, hogy te hogyan értelmezed a verseket, kimásolni én is tudok a netről (meg kérlek ne ilyen kaliberű "kritikákat", mint az eddig felhozott versek, mert ezek többnyire lerágott csontok, már unom őket). Történelmi dolgokkal kapcsolatban pedig bizonyítékokat várok továbbra is. Amennyiben továbbra sem vagy képes bizonyítékokat hozni úgy veszem elismerted, hogy igazam van, és nem óhajtok többet válaszolni. Szia.
Az a probléma, hogy itt eleve én vagyok az egyetlen, aki bizonyítékokat hoz.
Nektek meg állításotok, meg véleményetek van, és azt sem látjátok, ami a két szép szemetek előtt van, mert nem AKARJÁTOK látni.
"A legrosszabb süket aki nem akar hallani." :)
Én meg olyat, amit egy olyan embernek kellene tudnia, aki olvasta a Bibliát borítótól borítóig. :)
Ez a föld nem lapos dolog elég ironikusan hangzik valakitől, aki a kereszténységet védelmezi, nem gondolod? :D
40-es, ha nem tudsz mit mondani arra, amit írtunk ne ránk fogd, ismerd be, hogy hülyeségeket beszéltél, nincs abban semmi szégyeny.:)
Egyébként a Föld lapos dolog nem tudom miért lenne ironikus, a keresztények nem gondolják, hogy a Föld lapos lenne, még az (ál)fundisok se tudtommal.
Nem tudom miért ,de most úgy látom ,hogy Bátori Zoltán nagyon értelmes dolgokat írt!
Annyit azért helyesítenék ,hogy a zsidó vallási jog (halakha) szerint is zsidó Jézus.
Mondjuk a hit része a írásaidnak nem az én "hatásköröm" ,ettől független ment a zöld.
40%-os ,te valami óriási f🅰szságokat írsz ,mint ahogy előttem is írták. Semmit sem tudsz az Ószövetségről.
A kérdésre ,a válasz:
Különösebb véleményem nincs róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!