Jehova tanúi miért hirdetik, hogy láthatatlan eljövetel lesz?
"Meglátjátok az ember fiát"
ez nem a fizikai látásra vonatkozik. hanem értelmi képességgel való megértésre,
A Máté 24:30-ban viszont, amely közli, hogy ’az Emberfia eljön az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel’ mint Jehova ítélet-végrehajtója Armageddon háborújában, a görög er·khoʹme·non szót találjuk. Egyes fordítók mindkét görög kifejezést ’eljön’ értelemben adják vissza, a gondosabb fordítók azonban különbséget tesznek a két fogalom között.
A Máté 24:30 ismét a tó·te szót használja az ezután következő dolgok bevezetésére. A nemzetek ekkor tudatára ébredve helyzetük következményének, ütni fogják magukat és siránkozni fognak, talán azért, mert felismerik küszöbön álló pusztulásukat
Opendoor: Jól értem, hogy szerintetek Jézus lesz a haragos Jehova "isten" ítélet végrehajtója armageddonkor?
Mond az Neked valamit, hogy Jézus azt hirdette, hogy "szeressétek egymást, mint önmagatokat", gondolod, hogy ezek után bevállal egy ilyen mocskos feladatot az öreg mészáros kedvéért?
Erről az egészről ez jut eszembe:
"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
" Nem egy helyen írja, hogy ami most rossz, az véget ér, és vissza áll az eredeti tökéletesség, egészség, stb
Jézus ezért halt meg, nem azért hogy fizikailag kapcsolatot tartson az emberekkel
Persze a halálának más oka is volt, Többek között válasz Sátán vádjaira is, és az Atyja nevének és jogos uralmának megszentelésére.
Hogy beszélhetnek-e az emberek Istennel, vagy Jézussal, mint egykor volt, nem tudjuk és ezért nem is Zárjuk ki."
Próbáltam úgy tenni,mintha ezeket el sem olvastam volna...ezek szerint titeket csak a haszon érdekel,hogy egészségesek lesztek,meg örök élet,meg hatalom,de hogy Istennel,a Megváltóval lehet-e kapcsolat,az levan tojva. Ezzel már meg is kaptam a kérdésemre a választ,köszönöm.
Bevállalja?
Igen le van írva:
(Jelenések 19:12–16) . . .; 13 vérrel hintett felsőruhába van felöltözve, és ezen a néven hívják: az Isten Szava. 14 Az égben levő seregek is követték őt fehér lovakon, s fehér, tiszta, finom lenvászonba voltak öltözve. 15 És szájából éles, hosszú kard jön ki, hogy azzal sújtson le a nemzetekre, és vasvesszővel fogja terelni őket. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. 16 És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura.
Nem a haszonért, de a reménységet is szem előtt kell tartani.
Jézus is ezt tette, akkor Őt is vádolhatnánk ezzel:
(Héberek 12:2) . . .Jézusra szegezzük tekintetünket. Ő az eléje helyezett örömért kínoszlopot tűrt kitartással,. . .
Vagy is Jézus is kapott ígéretet egy jutalomra, s más Biblia versek is írják, hogy a díjra is szegezzük a tekintetünket.
(Filippi 3:14) 14 a cél felé törekszem a díjért, amely az Isten felfelé való elhívása Krisztus Jézus által.
Ez nem azt jelenti, hogy csak ezért, hanem ahogy írtam is volt, hogy elsőként Isten neve legyen megszentelve igazolva, ezen áll vagy bukik a többi,
Ha nem lenne remény, Isten nem adna ígéretet, akkor kevesebb az ösztönző erő.
a fizetésedet is megígérik, és bár nem csak azért dolgozol, de azt is szem előtt tartod.
/Persze vannak akik csak ezért dolgoznak, azoknak keserves a munka./
Ez nem kizárólag a JT tanítása. A hitgyüli és a legtöbb pünkösdista gyüli is a diszpenzációs premillenarizmus híve. Vagyis hogy Jézus rejtett módon visszatér, őket fölviszi a mennybe, majd utána jön csak el látványosan megítélni a többieket.
Ilyen alapon nekik is föltehetnéd a kérdést, kedves kérdező.
Ezt csak azért fűzöm hozzá, mert kicsit már unalmas, hogy ha a JT nem nyüzsög eleget, mindig van olyan önkéntes, aki elintézi, hogy mégiscsak a JT legyen a téma középpontjában.
opendoor: Jelenések 19:12–16, ha ez valóban így lenne, eleve el lenne rendeltetve, hogy az emberiség elbukik, elkárhozik és pusztulásra van ítélve. A többség.
Hol itt a szabad akarat? Akkor ezek az emberek eleve azért lettek megteremtve, hogy könyörtelenül lemészárolják őket és aztán pokolra vesse őket "Jézus"? Hol van itt a "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" (megbocsátás) és a "szeressétek egymást"? Jézus soha nem tenne ilyesmit, mint ami a fenti hazugságban össze van hányva.
Ugye érted, hogy a fenti soroknak a jelenésekből a félelemkeltés és az elriasztás a célja. Aki ezt elhiszi, az a félelem vallásában hisz. Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy ezeknek a soroknak a forrása az emberekben lakozó rosszindulat (leánykori nevén a Sátán), mint az isteni sugallat.
Ezek után csodálkozol, ha sokan azt mondják, hogy a JT a gonosz szektája? Amikor félelmet és fenyegetést terjesztetek?
Már megbocsáss, de nem Én írattam a Bibliát.
Ádámnak is megmondta mi lesz a következménye ennek-annak....
S nem félelem keltésből, vagy mert nincs szabad akarata.
Hanem az Isten által hozott erkölcsi elvekhez való ragaszkodásért, és azért, hogy ne higgye, hogy a szabad akarattal, vissza élhet.
az Izraelitáknak is lett hozva törvény, és írva volt, mit tegyenek mit ne.
Nem félelem keltésből. vagy mert nincs szabad akarat.
Ennek ellenére, hogy látták a következményeit némely dologban sajnos nem tanultak belőle, pedig ha valakik Ők elmondhatták, hogy mit tett értük, látványosan is.
elért valamit vele Isten? Nem.
(Galácia 6:7) 7 Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is;
Isten csúfsága lenne, hogy a hozott elveiből nevetség tárgyát csinálna a szeretet, és a megbocsátás mögé bújva. S akkor minek íratta le, minek mi a következménye?
Azért van leíratva, mert Neki van joga meghatározni bizonyos elveket az emberek felé, ami a javukat szolgálja. Ha valaki erre nem hajlandó, akkor hagyja a lázadást, a saját tekintélyét rombolná,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!