Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért hirdetik,...

Jehova tanúi miért hirdetik, hogy láthatatlan eljövetel lesz?

Figyelt kérdés
Azzal "érvelnek",hogy ha mondjuk Ausztráliában jelenne meg Jézus,akkor Európában nem láthatnánk. Na de könyörgöm: aki dicsőségével bevilágítja az egész Mennyországot,az ezen a darabka kis földgömbön ne tudna láthatóan megjelenni?

2016. aug. 25. 16:52
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Csak annyit még,hogy ne érts félre,nem az egész felekezettel van bajom az alapján az egy tanú alapján,de van itt egy tanú,aki minősíthetetlen stílusban vádaskodik,egyszer az én kommentemért cseszett le egy másik embert,és hiába mondtuk neki,hogy nem egy személy vagyunk,meg volt győződve róla,hogy épp be akarom csapni,pedig még a százalékunk se ugyanaz volt. Ez a tanú szeret még az inkvizícióval jönni,és ha gondolod,mutathatok képeket,hogy hogy beszélt a katolikusokról,és amikor ki mertem állni értük,mint felebarátaimért,mondanom sem kell,hogy egyből rámolvasta,hogy gyilkos bálványimádó katolikus vagyok,még egy kis gúny is volt benne,hogy menjek keresztet vetni. Ennek a tanúnak szokása még az Istenkomplexus is,már vagy 4 felhasználónak írta azt,hogy tud róla mindent,mert itt a gyakorin utánanézett ( azért mondta egy másik felhasználóra,hogy én vagyok,mert "utánamnézett" és "lebuktatott"). Szóval én az ilyen tanúkról beszéltem,és az lenne a kérdésem,hogy akkor én ne háborodjak fel ezeken? Egyáltalán szabad ezt tanúknál,vagy valaki csak kiadja magát tanúnak?
2016. aug. 25. 17:50
 12/36 anonim ***** válasza:
0%

Talán azzal kezdeném, hogy amikor Sátánt levetette az égből, hogy a földre korlátozza a "szaladgálását" szerinted hányan értették meg, vagy vettek észre valamit?

A Szent írás, Jézus jelenlétét, összefüggésbe hozza, az utolsó napok negatív történéseivel, amit globálisan lehet látni. Nyilván azért vetette le Sátánt mert az égi királyság megalakult, és Neki nem lehet része abban.

Az imában is először az égi királyságról beszél, utána a Földiről

(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.

Isten az uralmát a vezetését, mindig is az égből irányította /volna/ jól lehet a lázadás után, némely hűséges embert kinevezett erre a feladatra.

Na de nem akarok eltérni a tárgytól.

Jézus az uralmát, nem a földről fogja irányítani, mert ide Ő soha nem fog semmilyen módon visszatérni, csak akkor "jelenik" meg, amikor végre hajtja Isten ítéletét.

Krisztus Jézus rámutatott, hogy a jelenlétét nem tartják majd titokban, mint ahogy a villámlást sem lehet eltitkolni, amely „napkeletről indul, és fénylik egészen napnyugatig”

[parúzia]= jelenlét

Jézus jelenléte persze szükségszerűen magában foglalja, hogy megérkezik jelenlétének a helyére, de ha a pa·ru·sziʹa szót ’eljövetelnek’ fordítjuk, akkor a hangsúly teljes egészében a megérkezésen lesz, az azt követő jelenlét pedig háttérbe szorul. A szótárszerkesztők a pa·ru·sziʹa szóra a ’megérkezést’ is, és a ’jelenlétet’ is megadják, de el szokták ismerni, hogy a szó elsődlegesen egy személy jelenlétének a gondolatát hordozza.

Ha Jézus jelenlétét a globális háborúkkal, éhezésekkel, stb hozza összefüggésbe, akkor az nem Jézus fizikai láthatóságára utal.

Amikor kitört a háború Jézus, az angyalai, Sátán és angyalai között, akkor azt sem látta egy ember sem csak tapasztalható volt, amikor az események ami ezzel párhuzamosak, megtörténtek a Földön.

Hiszen olyan próféciákat is mondott, amelyeknek a jelenléte idején kell beteljesedniük, amikor a Királysága már tevékenyen működik.

2016. aug. 25. 17:55
 13/36 A kérdező kommentje:
Na de a Sátánnak nincs is akkora dicsősége,mint Jézusnak,ezt a kettőt ne hasonlítsuk össze. Nem is mondtam,hogy a földről irányít,senki nem mondott ilyet,hanem,hogy eljön az övéiért látható módon,és utána visszamegy,nem marad itt. :)
2016. aug. 25. 17:57
 14/36 A kérdező kommentje:
A háború az angyalok között pedig a Mennyben lesz,azért nem látható,de Jézus ide jön a földre. :)
2016. aug. 25. 17:58
 15/36 anonim ***** válasza:
A tanúk szerint ez megtörtént 1914ben. Nem nagyon értem, hogy ennyi válasz leírásában ezt az apróságot miért nem tudta veled közölni a kérdezett.
2016. aug. 25. 18:08
 16/36 anonim ***** válasza:

Opendoor végre észre vettél valamit amit már régen észre kellett volna venned. :)

Nincs amitől félnem, főleg nem egy démontól mert;

Luk 10:17

... Uram, még az ördögök is engednek nekünk a te neved által!

Ha Jézus velem van nincs mit tartanom egy kitalált névtől,nincs mit tartanom egy olyan jehiva istenségtől aki vér áldozatot kér híveitől,aki családokat tesz tönkre, aki hazudik és csal.

Ettől az istenségtől én nem félek!

Mert ha félnék akkor nem lenne hitem,akkor nem biznék Jézus nevének erejében.

Úgyhogy azt hiszem ezt megtárgyaltuk.

És szeríntem most inkább a kérdésre kellenne koncenttálnod.

Kedves kérdező elnézésedet kérem,hogy egy kicsit el kalandoztam a kérdéstől de válaszolnom kellett a tanúnak.

Köszönöm.

2016. aug. 25. 18:14
 17/36 anonim ***** válasza:
0%

"Jézus eljön az Övéiért"

Nos most esett le, miért írod ezt.:)

Jézus nem jön le az Övéiért, mert azok akik meghívást kaptak, hogy királyok és papok legyenek vele ezer évig, azok ha még életben vannak, átváltoznak és szellemi testet kapva, az Égi szentélybe mennek.

A Többiek túl élve a nagy nyomorúságot, maradnak a Földön, nem mennek sehova, Ők lesznek az "alattvalók" Krisztus királyságában.

S az ezer év alatt elvezeti Őket az Ádámi tökéletességre. Az az, vissza kapják az idősek fiatalos erejüket kinézetüket, a betegek eldobálják a szemüvegüket mankóikat, protézisukat, stb A halottakat pedig feléleszti halálalvásukból, és itt találkozhatnak a szeretteikkel, feltéve, ha Isten harag napján (Armageddonkor) nem haltak meg

2016. aug. 25. 18:36
 18/36 A kérdező kommentje:
Én nem a királyságra,meg az uralomra értettem,miért ne jöhetne le az övéiért pusztán szeretetből,hogy együtt lehessenek vele? Miért kéne csak azért lejönnie,hogy hatalmat osztogasson? Mi pedig miért csak a javakat látjuk az eljövetelében,miért nem a kapcsolatot? :)
2016. aug. 25. 18:49
 19/36 szp72 ***** válasza:

"Nyomban e gyötrelmes idők után a Nap elhomályosul és a Hold nem áraszt világosságot, a csillagok lehullanak az égről és a világmindséget összetartó erők megrendülnek. Akkor majd föltűnik az Emberfiának jele az égen, és jajgatásba tör ki a Föld minden népe, mert meglátják az Emberfiát, amint eljön az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel. Szétküldi angyalait hangos harsonaszóval, s azok összegyűjtik választottait a szélrózsa minden irányából, az ég egyik végétől a másikig." (Mt 24,29-31)

"Íme, közeledik a felhőkben, látni fogja minden szem, még azoké is, akik átszúrták! A föld minden népe veri majd a mellét." (Jel 1,7)

"Mondom nektek, mostantól mindaddig nem láttok, amíg nem zengitek: Áldott, aki az Úr nevében jön!" (Mt 23,39)

"Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára." (Mt 25,31-33)

"És látni fogjátok, hogy az Emberfia ott ül a hatalom jobbján, és eljön az ég felhőin." (Mk 14,62)

"Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik és megállhassatok az Emberfiának színe előtt." (Lk 21,36)

2016. aug. 25. 21:20
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

A szent írás azt mondja, hogy Jézus halála, hozzá járul az emberi élet rendezéséhez.

Nem egy helyen írja, hogy ami most rossz, az véget ér, és vissza áll az eredeti tökéletesség, egészség, stb

Jézus ezért halt meg, nem azért hogy fizikailag kapcsolatot tartson az emberekkel

Persze a halálának más oka is volt, Többek között válasz Sátán vádjaira is, és az Atyja nevének és jogos uralmának megszentelésére.

Hogy beszélhetnek-e az emberek Istennel, vagy Jézussal, mint egykor volt, nem tudjuk és ezért nem is Zárjuk ki.

2016. aug. 25. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!