Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, miért mondják,...

Jehova tanúi, miért mondják, hogy az ő munkájukat angyalok segítik?

Figyelt kérdés
Egy tanútól olvastam,hogy angyalok segítik az ő munkájukat. Egyáltalán hogy kell ezt értelmezni,egy angyalnak mi szerepe lehet a tanúk munkájában? Ők nyomtatják az Őrtornyot,ők csengetnek,vagy traktátust osztogatnak? Viccet félretéve azért furcsa ez nekem,mert ők nem is hisznek az angyali segítségben,legalábbis akkor nem,amikor valaki másról van szó,akkor az csakis démon lehet,mert az angyalok -még szerintük is- már nem avatkoznak bele semmibe. Na akkor most ez hogy is van? Nekik akkor kik segítenek? Bevallom én sem hiszek az ezotériás,New age-féle angyali beavatkozásokban,de én nem is terjesztek olyat ezzel párhuzamosan,hogy "ilyen nem létezik,de bezzeg engem támogatnak és segítenek".

2016. aug. 23. 19:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
81%

Vidiripi

Háromságos tanú!

Neked hényszor kell felhívni a figyelmedet arra a tényre hogy nincs a Bibliában leírva az hogy háromság!

Mondjuk az sincs benne leírva hogy Vezető testület ,jeruzsálemi vezető testület ,óraszámok ,Isten szócsöve ,királyság érdekek ,szervezet tagjaként azonosít téged ,stb!

A mantrázás a keleti vallásokban fordul elő főként. Mely keleti vallással vagy vallásokkal illetve filozófiákkal foglalkoztál?

2017. dec. 30. 12:11
 32/43 anonim ***** válasza:

Akkor bemásolom kedves tanú amit a "kérdésedre" (márha ezt a degenerált idiótizmust, amit te leprodukálsz itt, lehet kérdésnek nevezni) válaszoltam kb. 2-3 hete már: "Így valóban nincs leírva, hogy szentháromság" aztán kérted, hogy Bibliai versekkel támasszam alá azt, hogy hol nevezi meg Istennek a Szent Szellemet a Fiút és az Atyát (kérdéseid: "Előbb kérdeztem,ha irja akkor hol irja a Biblia azt,hogy a Szentháromság létezik és az szerint három isten van?" és "56.De még ugy sem,hogy Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten ami a Szentháromságra utalna.") :

"Ezeket is melíti így a Biblia

Az Atya is AZ Isten: 1Péter 1:2, mondjuk ezt úgy gondolom egyértelmű dolog, hogy az Atya is Isten.

A Fiú is AZ Isten: Róma 9:5; János evangéliuma 1:1 és 14; Filippi levél 2:5

És a Szent Szellem is AZ Isten: 1Korintus 3:16; Római levél 8:9

Így tesz említést a Biblia arról, hogy a Szent Szellem Isten, a Fiú is, és az Atya is, de mindhárom egy Isten.És most akkor ha lehetséges, az én válaszomat is megkaphatom? Tehát, emlékeztetőül: Hol van leírva, hogy Mihály egyenlő volna Jézus Krisztussal, SZÓSZERINT? Tehát, nem csak rá utaló nyomokról beszélek, hanem így SZÓSZOROS értelmében (Jézus=Mihály, Jézus mondja magát Mihálynak) hol van leírva a Bibliában! A másik pedig: miben hazudtam, ha azt írom amit te is, hogy Istennel való kapcsolatomat a Szent Szellem határozza meg, és a Biblia is az alapján írodott és a megértése is onnan származik, a Szent Szellemtől. Tehát lényegében, miben hazudok, ha egyet beszélünk."

Tehát, igen ez bizony válasz volt a kérdésedre, viszont én még mindig várom a kérdéseimre a választ, avagy ezekre: Miben hazudtam, ha ugyan azt mondtam mint te? Hol van leírva az a része Bibliának, hogy Mihály egyenlővé teszi magát Jézussal és/vagy fordítva !!!SZÓSZERINTI VERSET KÉREK, AHOGYAN EZT TE IS KÉRTED TŐLEM!!! Én úgy érzem megválaszoltam elég részletesen a várva várt kérdéseidet, elvárom, az itteni kérdező nevében is, hogy ezt TE ugyan úgy megtedd. Meg köszönöm majd, ha megkapjuk a választ. :)

2017. dec. 30. 12:49
 33/43 anonim ***** válasza:
0%

30.Kérdező és felelő mert te mindkettő vagy ahogy elnézem ezen az oldalon és nagy a gyanúm két fiokrol irogatsz,ami nem is érdekel.

Akkor mikor kiirod a provokátiv kérdésedet egy konkrét céllal,és már az 1,2-ben és tovább is provokátivan felelsz rá.Az MI? Mit nem engedsz meg magadnak?

Kérdezel és már tudod is a feleletet?

Lejátszod a kérdést és a feleletet egy kérdés alatt,és másoknak azt mondod ne írjon a kérdésedre?

Hát ez mi az,ha nem előtte kigondolt siquib irás ?

Ha valami nem tetszik ne irj,ne a másikat próbáld jogtalanul letiltani.

Mi az,hogy a kérdés a tiéd?Ha csak a tiéd ne ird ki.De ugy tudom az emberek nem magukat kérdezgetik hanem a fórum társakat.

Továbbá ezt meg is szegted,mert elsőnek feleltél rá ami provokáló volt.

Mi az?Amikor nem tudtad kihozni amit akartál,, már te vagy be zsongva.

Jogod van ha hibáztál, vagy a kérdést magadnak tulajdonitod töröld.

Ha nem törölöd akkor KÖZÖS.De ne te felelj a te kérdésedre,és ne szabályozz,azzal a jogtalan,joggal,hogy a kérdés a tiéd.

Továbbá ha éngemet egy témakör érdekel, ami a feleletekben felmerül,a felkerült témát kitárgyalom,azzal aki szobahozta,és ha fokozódik kiírom főkérdésben.

Nem tudom milyen joggal fejezed ki nemtetszésedet?

Nem tudom miért mondod Tanu ha nem vagyok megkeresztelkedve,de telyes mértégbe támogatom őket.

Támogatom mert a tanulmányaik es ő maguk is igazak a körülöttem lévőkhöz képest,beleértve tégedet is.

Ajánlom,hogy maradj a te kis padodon és nenyujtozkodj tovább.

Csak egy kevés alázat kell.

2017. dec. 30. 15:14
 34/43 anonim ***** válasza:
És kedves egyébszázalékos, az amit te leírtál nem provokáló? Szerintem a kérdező kérdése egyáltalán nem provokáló, de ehelyett, hogy ezt milyen szépen megfogalmaztad illetve leírtad, megválaszolhattad volna azt is amit én kérdeztem illetve magát az ITTENI kérdést. :)
2017. dec. 30. 16:06
 35/43 anonim ***** válasza:
0%

34.A 33 nem neked irtam.Vagy talán te vagy a kérdező is?

Ezt elhiszem, mert már mindent elhiszem ami a kész átverést illeti.

Ugyanis beszéltek egymás helyett,egymásért.Senki nem a maga témájával foglalkozik.Mindenki a másik vállát veregeti.

A stilusotok ugyanaz,de még a ellenszenvet beleszámítva íe.

Jó ügyvédek vagytok egymásnak.

A kérdező engemet letilt a kérdésemért,tégedet nem.

Ezt már proteccionak nevezik,ami Isten előtt nincs,de van előttetek,ezt Isten gyülöli,de lehet a ti istenetek nem,direkt tanítja?

Vagy nem halgattok rá?

Kész összeesküvés a rosszindulatban.

2017. dec. 30. 16:57
 36/43 anonim ***** válasza:
Mért kéne válaszolnom, te megválaszolod a kérdező kérdését, illetve az enyémet, ha nem akkor miről is beszélünk? Minek kéne válaszolnom, nekem muszáj, de neked még csak a kérdés felfogását sem kell megtenned? :)
2017. dec. 30. 20:12
 37/43 anonim ***** válasza:
0%

36.Ne nyugtalankodj felelek,csak intézd el a kérdezővel,hogy más kérdésére felelhetek-e,mert be sug a lelkészénél.

Neked ebben az évben,háromszor megfeleltem,ugy,hogy Mégegyszer bemásolom,de tudjad,hogy a feleletedet nem minősítem még 1%-a csak,azt is tévedésből,mert biblia versek tömege tanúskodik az Egyedüli igaz Istent mellett.

A Szentháromság pedig sem egyben sem külön nem bizonyotható a bibliából,mert nincs.

Erőlködni lehet és szabad,de az Isteni elrendezést sértés, ami szent szellem elleni káromlás.

1Kor.8:5,6.Mert ha vannak is úgynevezett Istenek,akár az égbe,akár a Földön,mint ahogy van sok isten és sok Úr 6.számunkra valójában egy Isten van az Atya,akitől van minden,mi pedig őérte vagyunk és egy Úr van,Jézus Krisztus,aki által van minden,mi pedig Őáltala vagyunk.

Erre azt mondod nem igaz!

Miért?

Olyan a kedved?

Legalább 150 biblia verset irok ami ugyan ezt ugyanigy támassza alá.

Akkor mégis a te homályos igazolásod,ami nem egyértelmű,hiszek neki,és hiszi aki olvassa?

2017. dec. 30. 23:07
 38/43 anonim ***** válasza:
Akkor mért nem írod le? Ez mire volt most válasz? :D Az én kérdésem az volt, hogy ha én azt mondom, hogy az Írást csak a szent szellemmel vagy képes megérteni, és te ugyan ezt utánam leírod, de ezután engem hazugnak kiáltasz ki, mert ez nem úgy van, hogy a Szent Szellem által van tudásunk, hanem a Szent Szellem által van a ismeretség és a Biblia ismerete. Ez a kettő egyenlő, és én erre óhajtok választ kérni, hogy HA én teljesen ugyan azt írom amit te, csak előbb, akkor én miben hazudtam, mikor egyet írtunk le csak én előbb te késöbb. Ez az egyik, a másik: Mihály hol mondja magát Jézusnak és/vagy fordítva, Jézus, hol mondja magát Mihálynak? Erre kérek verset ami ezt SZÓSZERINT támasztja alá. Ennek egyikére sem az a válasz, hogy: "lehetnek istenek, holott csak egy Isten van" Ez se szószerinti válasz, sem pedig a hazugságom alátámasztása. :D Valamit te nagyon elnéztél, mire válaszoltál te tulajdonképp?
2017. dec. 31. 14:08
 39/43 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy nem akarsz válaszolni, csak akkor mond ki, hogy: "Hülyegyerek, nem fogok neked választ adni, mert ennyire sem méltatlak!" Akkor mond ezt, de ne hápogj itt, mint egy esztelen csírke, hogy: "Hazudsz" meg "nem ezt vagy azt írod" légy már picit tekintélyesebb. Egyenlőre csak annyit veszek észre, hogy a vita partnerem egy 10 éves kis gyerek ésszel bíró kölyök, aki azt gondolja már felnőtt is, mert olvassa a Bibliát és mindent tud, amit csak lehet.
2017. dec. 31. 14:14
 40/43 anonim ***** válasza:
0%

Miért értelmetlenkedsz terelsz és gyalászkodsz.

Az emberek még a tömlecben is megjavulnak a javítóintézetben is,te nem vagy képes rá.

Megmondtam bemásolom a régen adott vállaszomat,csak keressem meg az idézetet.

Te pedig addig a kérdezőtől kérdezd meg kérdezhetsze,mert engemet ezért kiosztott.

A te feleleted ami a bizonyítékot illeti az csak halandzsa,mert a fent jegyzett idézetek és még sok száz metszi a halvány sárga rosszul sikerült bizonyitékodet,és a rosszhelyről vett idézetedet,miszerint létezik a Szentháromság igazságban és három isten van.

Na ebben hazudsz de kitartóan.Mert a bibliában nem beszél senki három istenségről sem Szentháromságrol.

Sőt tagadod azt a bibliai feljegyzéseket ami szent szellem elleni káromlás,mint.1kor.8:56..,János 17:3...Jel.22:16........és még százzával irok ha kéred,hogy az olvasót ne ámitsd.

Mert a három istenségre csak a pogány tantételekben kapsz bizonyítékot,de nem a bibliában.

2017. dec. 31. 15:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!