Jehova tanúi, miért mondják, hogy az ő munkájukat
angyalok segítik?
Figyelt kérdés
Egy tanútól olvastam,hogy angyalok segítik az ő munkájukat. Egyáltalán hogy kell ezt értelmezni,egy angyalnak mi szerepe lehet a tanúk munkájában? Ők nyomtatják az Őrtornyot,ők csengetnek,vagy traktátust osztogatnak? Viccet félretéve azért furcsa ez nekem,mert ők nem is hisznek az angyali segítségben,legalábbis akkor nem,amikor valaki másról van szó,akkor az csakis démon lehet,mert az angyalok -még szerintük is- már nem avatkoznak bele semmibe. Na akkor most ez hogy is van? Nekik akkor kik segítenek? Bevallom én sem hiszek az ezotériás,New age-féle angyali beavatkozásokban,de én nem is terjesztek olyat ezzel párhuzamosan,hogy "ilyen nem létezik,de bezzeg engem támogatnak és segítenek".
Nem hittem el,sőt,inkább mégtöbb kérdés fogalmazódott meg bennem,amitől teljesen megdőlne az egész,de nem igazán tolongott egyik sem,hogy feltehessem nekik :) Én is ugyanezt mondtam,hogy ami Isten feladata,azt ruházzák át angyalokra (nem is csoda,hiszen az ő teóriájuk szerint a Szentlélek nem személy,és nincs ott a hívő emberben,így muszáj valamiféle pótlékot kitalálniuk helyette). Én azt tudom,hogy ilyeneket nem csinálnak angyalok,hisz ez az eset Isten és az ember között van,csakis rájuk tartozik,az angyalok ezen kívül vannak,semmi közük hozzá. Mint egy párkapcsolatban. Az érintett feleknek,a férjnek és a feleségnek kell ezt megtárgyalni,és abba ne szóljon már bele mondjuk a férj haverja,vagy a feleség barátnője. :)
2016. aug. 25. 08:23
22/43 A kérdező kommentje:
Mert Isten és az ember közötti kapcsolat bizony egy párkapcsolat. Krisztus a vőlegény. Ez a bírósági tárgyalásos,jogi eljárásos kapcsolat,ahol az ember csak tanúként szerepel,aki tisztára mos valakit. Kezdjük ott,hogy Isten mos minket tisztára Jézus vére által,nem pedig mi mossuk tisztára Isten "nevét". A másik pedig az,hogy a Biblia sokkal inkább támogatja,hogy Isten és az ember között bensőséges kapcsolat van,tényleg,mint egy párkapcsolat,de ez a jogi eljárásos dolog ez teljesen lélektelen és halott. Kiveszik belőle az őszinte,szeretetteljes kapcsolat,marad helyette a bíró,meg a tanú,tisztes távolságban egymástól. Meg is látszik rajtuk,hogy ők csak tanúk,Istent meg csak bírónak nézik,mert a tanú meg a bíró között aztán semmilyen kapcsolat sincs és ez szomorú...a Jehova "név" is csak arra jó,hogy távolságot tartson Isten és ember között,nehogy bensőséges viszonyodban Atyádnak szólítsd,mint a gyermeke,neem,hívd Jehovának,és ez a távolságtartás majd kellően elhidegít Tőle.
2016. aug. 25. 08:36
23/43 anonim válasza:
14.Miközben te beszélsz hülyeséget,a másikat hülyézed.
Minden bejegyzésedben ez a keresztényi érzelem,,és alázat.
Komolytalan,gőgös személyválogató magatartás.
Erre tanit a Szentháromság?.
2017. dec. 29. 19:16
24/43 anonim válasza:
Újra megtaláltál? Érdekes módon még mindig nem látom azt, hogy segítséget kértél volna-e már magadnak, ahogyan kértelek is. Így érdemtelen ide vagy bárhova írnod, mert mint mondottam beteg vagy, térj meg. :) Egyébként meg, az én kérdésemnél márbeszltünk valamiről amire azóta sem kaptam választ, tehát addig szerintem csendben kéne maradnod és a kérdésem megválaszolásán kéne gondolkodnod. Csendben! ;)
2017. dec. 30. 10:51
25/43 A kérdező kommentje:
Kedves tanú,megtennéd,hogy leállsz végre valahára a személyeskedéssel és megpróbálsz ráülni a kezeidre és nem büffented oda mindenhová a Szentháromságot,ahol szó sincs róla? Különben is,az utolsó kérdésednek legalább annyi értelme volt,mintha én azt kérdezném tőled,hogy ezt a stílust az 1914-ről szóló tanításotok tanítja-e neked. Tehát mégegyszer,ne keverd bele a Szentháromságot,mert a kérdésem se arról szólt és ha már 1 év elteltével idetévedtél,legalább arra válaszolnál!
2017. dec. 30. 11:10
26/43 anonim válasza:
Kérdező:Inkább állításod le a barátodat Balinhut mert előbször ő aki nem tud beszélni az emberekkel.
Te pedig ne szabályozd az oldalt,nézd a te dolgodat.
2017. dec. 30. 11:24
27/43 anonim válasza:
Elég egyszerű nevem van, de már egyre többen nem tudják leírni azt. :D 2, Mért ne tudnék beszélni, nem értelek kedves tanú. A kérdésemre megazóta sincs válaszod látom, tehát akkor nekem vagy a kérdező "barátomnak" mért lenne késztetésünk arra, hogy neked válaszoljunk? Az Ő kérdését sem vagy képes megválaszolni ember! :D
2017. dec. 30. 11:46
28/43 anonim válasza:
Csak egy fél éves posztra választoltál. Nálad öreg valami nagyon félrecsúszott.
2017. dec. 30. 11:51
29/43 anonim válasza:
24."Még mindig nem látom,hogy segitséget kértél volna"
Hazugságra nem szoktam segitséget kérni,főleg ha az Isten szavárol van szó.Te hazudsz helyettem is.
Te kéred tölem a választ de érdemi vállaszt nem kaptam töled csak két biblia versre ráfogtad,hogy alátámasztja a háromságot ,holott semmi köze.
Miért nem jössz olyan bizonyítékkal,ahol vagy az Atya vagy a Fiú akár az apostolok,proféták,bár egy szoval is emlitené a háromságot vagy a három istenséget?
Azután én is felelek Jézus Krisztus kilétéről a kérdésedre pontosan.
2017. dec. 30. 11:57
30/43 A kérdező kommentje:
Tanú,legyél kedves ne utasítgass,hogy kit tegyek helyre meg kit nem,mert nem vagyok tanárnéni. Másrészről elég érdekes,hogy utána meg rögtön azzal jössz,hogy ne szabályozzuk az oldalt,holott egy sorral feljebb te nyugodtan elkezdtél csicskáztatni. Figyi,idejöttél egy 1 éves kérdés alá,offoltál,mert iderángattad a Szentháromságot,amikor a kutya sem hozta fel,ráadásul elég aljas módon összekeverted egy kommentelő stílusával és egy tanra akartad rákenni az egészet,mintha rajtatok kívül más gyülekezetben még azt is előírnák egy embernek,hogy hogyan viselkedjen. Lehet,hogy neked külön felszólítás van még arra is,hogy mikor mosolyogj,de ne magadból indulj most ki. Ráadásul az ÉN kérdésem,ahol furcsamód te vársz választ valamire,ami nem is itt volt téma. Szerintem így ne te kezd el uszítani,hogy kire szóljak rá,miután szétoffoltad az egész kérdést. A másik pedig legyél kedves ne "Balinhun barátod"-ozzál,mert fingod nincs,hogy miről beszélsz. Attól,mert egy kérdésem alá kommentelt valaki,még nem lesz a barátom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!