Angyalok mikor vannak az emberek mellett? Születésünktől fogva, vagy csak megtérés után?
Nah,szóval kérem olyanok ne írjanak,akik ateisták,mert most nem az a kérdés,hogy léteznek-e,vagy mi a véleményük róla,arról majd talán máshol értekezünk. :)
Nekem megvan a saját fikcióm/elképzelésem erről,de azt majd pár válasz után kifejtem,hogy mi,és miért,egyelőre kíváncsi vagyok,hogy van-e olyan,aki még így gondolja. :)
Semmi célom vele,nem vagyok okkultista,sem ezotérikus,hogy angyalokkal foglalkozok,csak ez a rész a Bibliából nem világos nekem. :)
"Nekem megvan a saját fikcióm"
Ezzel meg is válaszoltad a kérdésed. Bármilyen választ is kapsz majd, az pontosan ugyanolyan fikció lesz, és semmivel sem lesz alátámaszthatóbb a te képzelgésednél. Persze nincs ezzel semmi gond, csak akkor rossz helyen tetted fel a kérdést.
Ajánlom a szórakozás / könyvek kategóriát, ott sok fantasy-t olvasott ember van, az ő válaszuk valószínűleg sokkal érdekesebb is lesz.
Jónak tartom a kérdést, az biztos, hogy Jézus szava alapján megtérés után biztos. Ő azt mondta, hogy olyanok legyünk mint a gyermekek, és az ilyen gyermekekről mondta ezt:
"Meglássátok, hogy eme kicsinyek közül egyet is meg ne utáljatok; mert mondom néktek, hogy AZ Ő ANGYALAIK a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám orczáját."
Ha jól tudom, erről a témáról ennél többet nem ír a Biblia. Emberi kotyvasztok, hagyományok vannak, de az annyi, mintha én találtam volna ki. Személy szerint úgy gondolom, hogy mivel Jézus azt mondta, hogy egy megtérő emberen az angyalok ujjonganak a mennyben, már születésükkor is van angyala. De ez csak fikció.
"a Biblia több helyen is utal arra,hogy figyelemmel kísérik az embereket az angyalok"
Igen, de nem folyamatosan. Ez nem az alapfeladatuk.
Ha egy konkrét feladatot kapnak, hogy kire figyeljenek és mikor - csak akkor teszik ezt.
"és mivel nem mindenhatók,hogy a Mennyből mindent belássanak,és mindenkit halljanak,ezért ez csak úgy lehetséges,ha az emberek mellett vannak."
Nem kell. A feladathoz megkapják a szükséges hatalmat is.
#9!
Megkérdezhetem, hogy honnan vannak az információid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!