Jehova tanúi, miért mondják, hogy az ő munkájukat angyalok segítik?
"Miért gondolod azt, hogy minden embernek van őrangyala? ezt emberek találták ki.
Ahogyan idézztem, ők "szolgálatra rendelt szellemek", vagyis végzik Isten által megbízott munkájukat.
Nekik nincsen szükségük kémkedésre.:-)
De nagy mértékben segítik megtalálni azokat az embereket, akik vágynak arra, hogy megismerjék Teremtőjüket, és közel akarnak kerülni hozzá. Erre számos, napjainkban történt tapasztalat van."
Ha jól sejtem, kedves Zitus, itt arra célzol, hogy nem mindenkinek van Őrangyala, ezzel nincs is semmi probléma. Azzal már van, hogy az angyalok én úgy vélem a Biblia szempontjából ilyet nem tesznek. Isten az, aki rá mutat arra az emberre, akit meglehet nyerni neki. Mert nyitottabb és szelídebb szívben. Mivel Isten a Szívek vizsgálója is többek közt és a veséké, Ő megtudja mutatni neked, ki az aki könnyen elfogadja Krisztust. Az angyalok, nem tudnak gondolatban olvasni, ők nem Istenek, nem mindent tudó és mindent látó lények, ők is hibáztak (illetve a fajuk). Isten, soha semmien körülmények közt nem hibázott...SOHA... Az angyalok, azt teszik amit Isten mond, és nem hiszem, hogy arra kérte volna őket bármikor is, hogy: "héj, menj oda és vizsgálódj utána picit". NEM! :D Ez butaság, Isten az aki vizsgálja az embert. :) Szerintetek, valóban kémkednek, ahogy ezt a Kérdező is kifejtette már, és ahogyan én látom rajtatok. Sok mindennel problémám van még a Jehova Tanúival, de azokba majd máskor mennék bele. :)
"Mi köze ennek az angyalokhoz??? Isten az, aki imát meghallgat és teljesít, nem pedig angyal." - sok köze van.
Hogyan került az angyal Dániel mellé akit az oroszlán vermébe dobtak? Dániel kihez imádkozott? Az angyalhoz? Nem, Istenhez, aki elküldte angyalát Dániel segitségére....
Kicsit több szerénységet és alázatosságot...a büszkeség hova vezet a Pl 16:18 szerint?
" Kicsit több szerénységet és alázatosságot...a büszkeség hova vezet a Pl 16:18 szerint? "
Nem igazán van jogod megmondani,hogy mi hova vezet,főleg,hogy a válaszolóról semmit sem tudsz,csak egyetlen mondatot,amivel a véleményét írta le,SŐT inkább Istenre terelte a hangsúlyt,nem az angyalokra,ez miért is lenne baj? Ítélkezni meg ne ítélkezz felette,honnan tudhatnád,hogy mi vár rá? :)
Azért kedves #10 mert (Zitus szavaival élve) ez is csak egy "lecsó" mint a többi hazugságaik.
De egyébbként nem tudom,hogy nem veszik észre,hogy náluk mi den hangsúly az angyalok körűl forog.
Náluk a Megváltó először egy arkANGYAL utólag meg egy mélységANGYAL. Akkor meg itt van ez a sok angyalokról szóló mese.
Én már azon sem csodálkoznék ha lassan magukat is földre született angyaloknak titulálnák fel.
Csak azt nem akarják figyelembe venni,hogy sátán is egy angyal volt,egy olyan angyal aki Isten hegyére áhitózott és akinek még most is Jézus helyére fáj a foga,amit az ördögtorony meg is ad neki.
Tehát túl sok az angyali beavatkozás jehováéknál és ez bizony különösen gyanús.
Kedves kérdező
Te mindent elhiszel amit a tanuk mondanak? Én Isten káromlást látok a tanuk válaszábol, mivel azt a munkát a Szent Lélek végzi amiröl a tanuk beszélnek, mivel a Szent Lélek Isten mukáját angyalira fokozzák, Az ó szövetségben nem volt még elküldve a Szent Lélek Jézus által azt a munkát angyalok hajtották végre, Isten parancsára.
A tanuk munkáját biztos angyalok segitik de elfelejtik odarakni a jelzőt "bukott angyalok" az angyalok munkája az hogy jegyzeteljenek minden szót, tettet. A bukott angyalok munkája pedig az hogy megbujjanak egy sarokba és lessék az embereket és mikor a legmegfelelöbb alkalom adódik elhitessék az ártatlan szándéku embereket, lásd a büneset az édenben. Tehát hittetők, vádolók, hazugok, ráadásul még tudnak beszélni az emberekel médium formájában vagy személyesen, példa: Évával való beszélgetés, Jézussal való beszélgetés a megkisértésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!