Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, miért mondják,...

Jehova tanúi, miért mondják, hogy az ő munkájukat angyalok segítik?

Figyelt kérdés
Egy tanútól olvastam,hogy angyalok segítik az ő munkájukat. Egyáltalán hogy kell ezt értelmezni,egy angyalnak mi szerepe lehet a tanúk munkájában? Ők nyomtatják az Őrtornyot,ők csengetnek,vagy traktátust osztogatnak? Viccet félretéve azért furcsa ez nekem,mert ők nem is hisznek az angyali segítségben,legalábbis akkor nem,amikor valaki másról van szó,akkor az csakis démon lehet,mert az angyalok -még szerintük is- már nem avatkoznak bele semmibe. Na akkor most ez hogy is van? Nekik akkor kik segítenek? Bevallom én sem hiszek az ezotériás,New age-féle angyali beavatkozásokban,de én nem is terjesztek olyat ezzel párhuzamosan,hogy "ilyen nem létezik,de bezzeg engem támogatnak és segítenek".

2016. aug. 23. 19:01
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Nem mondtam,hogy minden embernek van őrangyala,épp erre akartam kihegyezni az írásomat,mert csak Isten szolgáinak van. Ezért nem értettem,hogy egy tanú őrangyala mit keresett egy másik ember lakásán,ha a tanú,aki mellé ki van rendelve,nincs ott.
2016. aug. 23. 20:12
 12/43 A kérdező kommentje:
Erre akartam kitérni,amit az utolsó válaszoló írt,angyal nem hallgat imát,és nem értesít róla senkit,ez mind-mind Isten dolga,ha ebbe egy angyal belekontárkodna,már menne is a Sátán mellé.
2016. aug. 23. 20:14
 13/43 A kérdező kommentje:
Amúgy sem értem,hogy látná,hallaná az imát angyal? És ha valaki fejben imádkozik? Nem mindenki mondja ki hangosan,van aki tényleg kettesben szeretne lenni Istennel,és nem hangosan imádkozik. Azt hogy látja angyal? És mi köze van hozzá? Ezzel megsérti a privátszférát,és belenyomul az ember és Isten közé.
2016. aug. 23. 20:17
 14/43 anonim ***** válasza:
66%

"Miért gondolod azt, hogy minden embernek van őrangyala? ezt emberek találták ki.

Ahogyan idézztem, ők "szolgálatra rendelt szellemek", vagyis végzik Isten által megbízott munkájukat.

Nekik nincsen szükségük kémkedésre.:-)

De nagy mértékben segítik megtalálni azokat az embereket, akik vágynak arra, hogy megismerjék Teremtőjüket, és közel akarnak kerülni hozzá. Erre számos, napjainkban történt tapasztalat van."

Ha jól sejtem, kedves Zitus, itt arra célzol, hogy nem mindenkinek van Őrangyala, ezzel nincs is semmi probléma. Azzal már van, hogy az angyalok én úgy vélem a Biblia szempontjából ilyet nem tesznek. Isten az, aki rá mutat arra az emberre, akit meglehet nyerni neki. Mert nyitottabb és szelídebb szívben. Mivel Isten a Szívek vizsgálója is többek közt és a veséké, Ő megtudja mutatni neked, ki az aki könnyen elfogadja Krisztust. Az angyalok, nem tudnak gondolatban olvasni, ők nem Istenek, nem mindent tudó és mindent látó lények, ők is hibáztak (illetve a fajuk). Isten, soha semmien körülmények közt nem hibázott...SOHA... Az angyalok, azt teszik amit Isten mond, és nem hiszem, hogy arra kérte volna őket bármikor is, hogy: "héj, menj oda és vizsgálódj utána picit". NEM! :D Ez butaság, Isten az aki vizsgálja az embert. :) Szerintetek, valóban kémkednek, ahogy ezt a Kérdező is kifejtette már, és ahogyan én látom rajtatok. Sok mindennel problémám van még a Jehova Tanúival, de azokba majd máskor mennék bele. :)

2016. aug. 23. 20:25
 15/43 KZitus ***** válasza:
13%

"Mi köze ennek az angyalokhoz??? Isten az, aki imát meghallgat és teljesít, nem pedig angyal." - sok köze van.

Hogyan került az angyal Dániel mellé akit az oroszlán vermébe dobtak? Dániel kihez imádkozott? Az angyalhoz? Nem, Istenhez, aki elküldte angyalát Dániel segitségére....

Kicsit több szerénységet és alázatosságot...a büszkeség hova vezet a Pl 16:18 szerint?

2016. aug. 23. 20:37
 16/43 A kérdező kommentje:

" Kicsit több szerénységet és alázatosságot...a büszkeség hova vezet a Pl 16:18 szerint? "

Nem igazán van jogod megmondani,hogy mi hova vezet,főleg,hogy a válaszolóról semmit sem tudsz,csak egyetlen mondatot,amivel a véleményét írta le,SŐT inkább Istenre terelte a hangsúlyt,nem az angyalokra,ez miért is lenne baj? Ítélkezni meg ne ítélkezz felette,honnan tudhatnád,hogy mi vár rá? :)

2016. aug. 23. 20:42
 17/43 anonim ***** válasza:
66%
Kedves Zitus, nem értelek, egyből kárhoztatod az embert, holott a Biblia szerint beszél (szerénységem, ugyanis a többiek nevében nem szólhatok). Semmi köze az angyalnak ahhoz, hogy egy ember mit csinál épp. Mint ahogyan írtam is, Isten az aki vizsgálja a Szíveket, és a veséket nem pedig egy angyalé. Kedves KZitus, úgy érzem pont azt nem látod (lehet nem is akarod látni ezt), amit a Bibliából szint KI MÁSOL az ember. :D Nem értem továbbá azt sem, hogy mért baj az, hogy nem angyalnak adom azt a Tisztet, amit Isten képvisel ...illetve, amit Krisztus képvisel... És az Ő joga ezt megkapni NEM pedig egy angyalé. :) Itélkezel, holott ha azt tudod, hogy mi történik azzal, aki büszke akkor mért nem tudod azt is, hogy mi van azzal aki oktalanúl ítélkezik. A Biblia azt írja az Ítélkezésről, hogy az az Isten dolga, nem angyalé és nem emberé! Ha elítélsz valaki, akkor elvetted IStentől azt a jogot, hogy Ő maga hozzon ítéletet és azért már nem fog kárhoztatni többet, mert már embertől megkaptad az ítéletet viszont aki ítél az ez alapján megítéltetik. Én megítélhetem azt amit mondasz, de el NEM ítélhetlek téged, érted? Ezzel is Óvatosan, mert erre is int a Biblia! :)
2016. aug. 23. 20:46
 18/43 anonim ***** válasza:
68%

Azért kedves #10 mert (Zitus szavaival élve) ez is csak egy "lecsó" mint a többi hazugságaik.

De egyébbként nem tudom,hogy nem veszik észre,hogy náluk mi den hangsúly az angyalok körűl forog.

Náluk a Megváltó először egy arkANGYAL utólag meg egy mélységANGYAL. Akkor meg itt van ez a sok angyalokról szóló mese.

Én már azon sem csodálkoznék ha lassan magukat is földre született angyaloknak titulálnák fel.

Csak azt nem akarják figyelembe venni,hogy sátán is egy angyal volt,egy olyan angyal aki Isten hegyére áhitózott és akinek még most is Jézus helyére fáj a foga,amit az ördögtorony meg is ad neki.

Tehát túl sok az angyali beavatkozás jehováéknál és ez bizony különösen gyanús.

2016. aug. 24. 00:16
 19/43 A kérdező kommentje:
Elkaptad a lényeget kedves utolsó. Nekem azért gyanús,mert bezzeg ha más keresztény ember mondja ezt,akkor a tanúk már szinte a temetését rendezik,meg lesajnálják,hogy "kész,a Sátán hatalmába került,nincs mit tenni". Ezzel szemben a múltkor meg pont tőlük olvastam egy olyat,hogy az angyalok figyelik,hogy melyik házban vannak otthon az emberek,és oda kopogtatnak ők be. Ez két okból is gyanús,az első ok,hogy az angyalok nem kémkednek,meg leskelődnek be emberek otthonába. A másik ok,hogy oké,tegyük fel,egy angyal mégis kileste ezeket a dolgokat. Na de hogy közli ezt a tanúval? Újabban már kommunikálnak is? És ha esetleg azzal jönnek a tanúk,hogy nem az angyal közli,hanem Jehova? Na és ő hogyan,ha szerintük ma már CSAK a Biblián keresztül beszél,tehát az ő hitük szerint máshogy nem szól. Na mind1,sokmindent nem értek,de várható volt,hogy ha már Istent kisajátították maguknak,akkor az angyalokat is. :)
2016. aug. 24. 08:36
 20/43 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Te mindent elhiszel amit a tanuk mondanak? Én Isten káromlást látok a tanuk válaszábol, mivel azt a munkát a Szent Lélek végzi amiröl a tanuk beszélnek, mivel a Szent Lélek Isten mukáját angyalira fokozzák, Az ó szövetségben nem volt még elküldve a Szent Lélek Jézus által azt a munkát angyalok hajtották végre, Isten parancsára.

A tanuk munkáját biztos angyalok segitik de elfelejtik odarakni a jelzőt "bukott angyalok" az angyalok munkája az hogy jegyzeteljenek minden szót, tettet. A bukott angyalok munkája pedig az hogy megbujjanak egy sarokba és lessék az embereket és mikor a legmegfelelöbb alkalom adódik elhitessék az ártatlan szándéku embereket, lásd a büneset az édenben. Tehát hittetők, vádolók, hazugok, ráadásul még tudnak beszélni az emberekel médium formájában vagy személyesen, példa: Évával való beszélgetés, Jézussal való beszélgetés a megkisértésnél.

2016. aug. 25. 02:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!