Az angyalok tényleg segítenek? Az ezotérikusok hisznek Istenben?
Ha igen,akkor miért nem közvetlenül Tőle kérnek segítséget,miért az angyaloktól? Hiszen végülis őket is teremtette valaki. Miért van szükség arra,hogy a teremtményeihez forduljunk?
Kérem a hozzászólókat,kíméljenek az olyan válaszoktól,hogy " Isten nincs,és angyalok se". Én most az ezotérikusok hitére vagyok kíváncsi,az eredetére,és,hogy miért hisznek abban,amiben hisznek,azt meg egy ateista nem hiszem,hogy pontosan meg tudná határozni. Köszönöm előre is :)
Az ezotériát ne vallásként képzeld el, hanem egy olyan témakörként, amelybe a te vallásod is belefér.
Másrészt függetlenítsd az Atyát attól a világtól, amelyben élsz. Az Atya mindannyiunk atyja, mentes a pillanatnyi ítélkezéstől... egy olyan személyt próbálj elképzelni, aki egylényegű a léteünkel. A léted egy az atyával...
az angyalok az atya segítői... de a létük nem emberszerű.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Igen,itt is rossz kategóriába tettem,mert eredetileg a vallás kategóriába akartam egy kérdést kiírni,csak közben megfogalmazódott ez,de a kategóriát elfelejtettem megváltoztatni. :D
Úgy igazán az utolsóban volt a válasz a " miért nem közvetlenül Tőle kérnek segítséget" kérdésemre. :)
Én is ugyanazt mondom, mint az előttem lévők. Az ezoterikusokat és angyalaikat ne keverd a vallásba. Nem biztos, hogy hisznek Istenben, csak az angyaloknak nevezett természetfeletti lények létezését fogadják el. Egy kis pluszként itt ez a link, egy érdekes cikk az angyalokról, és a velük történő kapcsolatba lépésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!