Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a JT szempontjukat vesszük...

Ha a JT szempontjukat vesszük figyelembe és Mihály arkangyal nevében is imádkozhatunk Istenhez, akkor az se gond ha Abaddonhoz szólunk?

Figyelt kérdés

Mert ha Mihály=Jézus és utána Jézus=Abaddon akkor nem látok semmi próblémát ha a sötétség a pusztító angyalához szólok,nemde?

Legalábbis az Ördögtorony szerínt ez így jön le.

Bevallom,ahogy írtam a fenti mondatot kirázott a hideg még a gondolatjától is.

Kik ezek az emberek akik ezt az ördögi tanítást elhiszik?

Uram Teremtőm óvj meg mindenkit az Őrtorony sötét erőitől!

2016. aug. 22. 10:05
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Kedves #9 kösz a választ!

Én egyetértek veled. A tanúkat meg nem azért kérem számon,hogy kihez vagy kihez nem imádkoznak.

Hanem inkább azt kérem tőlük számon,hogy miért rántanak másokat is magukkal a kárhozatba mert tulajdonképpen pontosan ez történik a házról házra járással. Minél több ember kerüljön a "lecsóba"...ez a cél.

És én ezt tettem szóvá.

2016. aug. 22. 15:55
 12/30 anonim ***** válasza:
59%

Két dolgot tanultam meg kérdező:

Mindenkinek van saját akarata. Oda lép be, ahová akár, de legfőképpen olyan helyre, amilyen a szíve éppen.

Valamint azt, hogy Isten mindenkit ki tud szabadítani, aki arra érdemes. Ha ezek az emberek benn vannak, akkor annak oka van.

2016. aug. 22. 17:51
 13/30 A kérdező kommentje:

Igen 12# oka van :(

És néh ez az ok a nemtörödömség az embertársaim részéről.

Vajon Jézus is nemtörődöm volt,vajon az apostolok és az ősatyák is azok voltak?

Nem hinném...

Nem azzal van a gond aki idakerűl mert oda is való hanem azzal van a baj aki oda kerűl és nem oda való.

Szerínted számon fogják kérni egyszer tőlünk az emberiránti passzívitásunkat?

Szeríntem igen..

Megtehetted volna de nem tetted meg azt amit nem kívánnál önmagadnak sem.

Miért?

Azért mert úgy döntöttem,hogy az az ember oda való ha már ott van.

Nem túl meggyőző... :(

2016. aug. 22. 18:32
 14/30 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Egyáltalán nem haragszom. mindössze érthetetlenül állok a megállapításod előtt. ennél durvább dolgokért nem haragszom, ha rosszul esik akkor sem.

Az tény, hogy Mihály arkangyalként élt a Földre jövetele előtt.

De Jézus néven vált ismertté, a Földön létekor.

Ez nem ok arra hogy akkor most Mihályként nevezzük, vagy imádkozzunk.

(Jelenések 9:11) . . .A neve héberül Abaddon, görögül pedig az Apollüón nevet viseli.

A Jelenések könyve később úgy írja le azt, akinél ’a mélység vermének kulcsa’ van, mint aki Sátánt „a mélységbe” veti

(Jelenések 20:1–3) 20 Majd láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. 2 És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte. 3 És a mélységbe vetette, bezárta és lepecsételte azt fölötte, hogy ne vezesse félre többé a nemzeteket, . . .

Ki veti Sátánt a mélységbe szerinted?

logikus, hogy a mélység kulcsát tartó angyal azonos a mélység angyalával. És a csillagnak Jehova kinevezett Királyát kell jelképeznie, mivel a felkent keresztények csak egyetlen angyali Királyt ismernek el: Jézus Krisztust

2016. aug. 22. 20:48
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

"Az tény, hogy Mihály arkangyalként élt a Földre jövetele előtt.

De Jézus néven vált ismertté, a Földön létekor.

Ez nem ok arra hogy akkor most Mihályként nevezzük, vagy imádkozzunk."

Kedves Opendoor!

Ha tényleg ezt a logikát akarjuk követni, akkor a Tanúk tanítása szerint éppen Mihályként kéne őt az imáinkba foglalnunk. Hiszen akkor a ti logikátok szerint Mihályként teremtett mindent, és kapott meg mindent az Úrtól, és csak mikor emberi testbe alacsonyította magát, azután vált Jézusként.

Ergo ha tényleg ezt a logikát akarod követni, akkor Mihályként imádkozol hozzá, mint az Úr jobbkezéhez és első teremtményéhez (legalábbis a tiszerintetek), Jézusként pedig csupán a földi porhüvelyéhez, nemde?

2016. aug. 22. 21:03
 16/30 anonim ***** válasza:
20%

Nem.

Mert Jézus nem az égi nevét említette, amikor azt mondta, hogy a nevében kérjünk, hanem a földi nevében, ami Jézus a Krisztus.

2016. aug. 22. 22:41
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mert Jézus nem az égi nevét említette, amikor azt mondta, hogy a nevében kérjünk, hanem a földi nevében, ami Jézus a Krisztus."

Jelenleg is az égben van, tehát a Jézus nem a földi neve, HANEM A NEVE.

2016. aug. 23. 07:13
 18/30 anonim ***** válasza:

"Mert Jézus nem az égi nevét említette, amikor azt mondta, hogy a nevében kérjünk, hanem a földi nevében, ami Jézus a Krisztus."

Na tisztázzunk itt valamit! Az egész szektátok már nevében is azon alapul, hogy mindenáron azt erőltetitek, hogy valódi nevén kell nevezni az Urat (legalábbis amit ti annak képzeltek, de ebbe most ne menjünk bele). Pedig sosem kérte, sőt, az Úrnak nevét hiába szádra ne vedd!

Akkor ez meg Krisztussal szembeni tiszteletlenség, lealacsonyítás, hogy azt állítjátok, tudjátok hogy Mihály a valódi neve, de Őt pedig csak azért se hívjátok így?

2016. aug. 23. 09:48
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,szerintem az zavarta a tanút,hogy azt írtad " a sötétség pusztító angyaláHOZ" és nem a nevében. Tudniillik,ők JézusHOZ sem imádkoznak,csak a nevében,így gondolom sértésnek vették,vagy vádaskodásnak,hogy az ő tanaik szerint Abaddonhoz kell imádkozni,tehát őt magát megszólítani,nem pedig csak a nevében. :) Nem biztos,hogy így van,de sokat vitáztam már velük,és nagyjából tudom,hogy mire érzékenyek. :)
2016. aug. 23. 10:15
 20/30 anonim ***** válasza:

Miért lenne tiszteletlenség?

Nem Mihály Krisztus, hanem Jézus Krisztus.

(Ézsaiás 7:14) . . .: Íme, a fiatal nő teherbe esik, és fiút szül, és az Immánuel nevet adja neki.

Akkor most Jézust miért nem Immánuelnek hívják?

(Máté 1:22, 23) . . .: 23 „Íme! A szűz teherbe esik, és fiút szül, és az Immánuel nevet adják neki. . .

(Máté 1:25) . . .és József a Jézus nevet adta neki.

Isten Fiának neve és címe, amelyet a felkenetésétől fogva viselt a földön létekor.

Nos akkor ebbe is kössél bele.

ennyi nevet adni egy valakinek.....

Miért nem amazt használja?

2016. aug. 23. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!