Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki jártas a Keresztény...

Aki jártas a Keresztény vallásban mesélne nekem Rafael arkangyalról?

Figyelt kérdés

Azt olvastam,hogy ha Szerdai napon születtem akkor elvileg az én őrangyalom Rafael arkangyal.Ő segít a betegségek leküzdésében és ha eltérek Istentől segít megtalálni a hozzá visszavezető utat.

Szeretnék Istenben hinni.Mármint hiszek benne csak úgy gondolom,hogy az a sok rossz ami velem történik abban benne van az ő keze is.Nem tudom,hogy miért.Lehet pikkel rám vagy az előző életemben voltam olyan rossz ember,hogy ebben az életemben büntet érte.Ezzel nem is lenne gond csak akkor szóljon,hogy azért szenvedek,mert hülye voltam.

2016. aug. 2. 04:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos azt már nem veszi figyelembe, hogy ez Dániel egyik látomása, és azt sem, hogy miről szól a látomás.

Csak a harag, és a gyűlölet az amitől élvezi mások megalázását, és ledegradálását. Sajnos a szellemi szemei e miatt zárva vannak,

2016. aug. 2. 16:54
 12/33 anonim ***** válasza:
Tóbiás könyve természetesen a Biblia szerves része. Sokan nem fogadják el, mondván a héber kánonban nem volt megtalálható, de tudtommal mi nem héberek vagyunk, és szerintem te sem, kérdező. Rafael arkangyal így nyilván létezik, és kétheted a közbenjárását Istennél, ha szükségét érzed.
2016. aug. 2. 18:05
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

(1Timóteusz 2:4, 5) . . .. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus,

(János 15:16) . . .hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

Csak egy közben járó van Isten és emberek között.

Nem véletlen, hogy a Tóbiás könyve nem része a kánonnak. A Biblia összhangban van magával.

2016. aug. 2. 18:54
 14/33 anonim ***** válasza:

Kedves 27%-os, akkor ti bizonyára nem kéritek más emberek közbenjárását, és ti sem imádkoztok senkiért sem, mert akkor az az ember közvetítőnek áll be a kérő és Jézus közé.

Ha pedig Jézus az egyetlen közvetítő, akkor hogy lehet az, hogy őt megszólítanotok tilos?

2016. aug. 2. 18:59
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

"megszólítani tilos"

Hogy miket ki nem találnak az emberek.

Sajnos rengeteg félreértés kering a Tanúkról Jézussal kapcsolatban, amit a gyűlölet keltők terjesztenek.

Az ima meghallgatója az Atya, akit Jehovának hívunk, és Jézus nevében tesszük ezt. Ahogy Jézus tanította, senki sem mehet az Atyához, csak Jézus közbenjárása által.

Amíg "nem volt" Jézus az Izraeliták személyesen Jehovához intézték az imájukat, felajánlásukat, "a közben járó" az állatáldozat volt, amit a papnak kellett elégetnie. S ezt azért kellett rendszeresen, mert az áldozat, csak halvány "másolata" volt Jézus áldozatának,

Ám amikor Jézus az életét felajánlotta és letette, onnantól megszűnt az állat áldozat, mert Jézus tökéletes élete fedezi a megváltást, ezért ekkortól fogva Jézus nevében fordulunk az Atyához.

Ha megfigyeled Jézus szavait, mindig azt hangsúlyozta, hogy az Atyától kérünk Jézus nevében.

Soha sehol nem olvasod, hogy az imát Jézushoz intézték, hanem Jézus nevében mondták.

2016. aug. 2. 21:06
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

(János 14:13, 14) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által. 14 Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni.

(János 14:26) . . .a szent szellem, melyet az Atya küld majd az én nevemben, . . .

(János 15:16) . . .hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

Jézus az Atya dicsőségét hangsúlyozta nem a sajátját.

(János 16:23, 24) . . .Bizony, bizony mondom nektek, bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben. 24 Mind ez ideig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen.

(Márk 13:6) 6 Sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok az«, és sokakat félrevezetnek.

Jézus nevére rengetegen hivatkoznak, szinte mindenki.

Még is Jézus azt mondja, hogy félre vezetőek ezek.

Nem mindenki fogadható el Jézus szerint, aki Jézusra hivatkozik, mert akkor nem mondta volna ezt:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus nevében tesznek dolgokat, még hatalmas, csodákat is, még sem ismeri el Őket. Szerinted Miért mond ilyet maga Jézus?

(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába. . ., hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.

Jézus mindig az Atya akaratát tette, az Ő kedvében járt, soha nem volt egyéni akciója, és ezt eledelnek tekintette.

(János 4:34) . . .én eledelem az, hogy cselekedjem annak akaratát, aki küldött engem, és elvégezzem a munkáját.

(János 5:30) 30 Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből. Ahogy hallok, úgy ítélek, és az ítéletem igazságos, mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki küldött engem.

(Máté 26:39) . . .. Mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogy te.”

(János 6:38) 38 mert én nem azért szálltam alá az égből, hogy a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki küldött engem.

2016. aug. 2. 21:20
 17/33 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a Bibliát egészében kéne értelmezni, nem úgy, hogy kényed-kedved szerint kiragadsz egy-egy verset szövegkörnyezetből, hogy az önmagában látszólag téged igazoljon. Nem tudom, ilyenkor tényleg nem látjátok, hogy mit csináltok vagy tisztában vagytok vele és simán nem érdekel? Nem tudom melyik a rosszabb eset.
2016. aug. 2. 23:19
 18/33 A kérdező kommentje:

Hű!

Most még jobban össze lettem zavarva.

Szerintem bontok egy sört és neki futok még egyszer :D

2016. aug. 2. 23:53
 19/33 A kérdező kommentje:

Ezt találtam Rafael angyalról.

[link]

2016. aug. 3. 00:14
 20/33 anonim ***** válasza:

Ennek az oldalnak nem sok köze van a kereszténységhez, ez valami misztikus maszlaggal feltöltött izé nyugdíjasoknak.

Ha például beteg vagy és meg szeretnél gyógyulni kérheted Rafael arkangyalt, hogy járjon neked közbe Istennél gyógyulásodért, de ezt ne úgy képzeld el, hogy kérsz valamit, aztán másnap jön Rafael és gyógyítósugarat bocsát rád vagy milyen hülyeség volt írva. Azt az oldalt lehetőleg kerüld el messziről, mert Istenhez nem sok köze van...

2016. aug. 3. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!