Jehovizmusról vélemények?
Kedves kèrdezö:Èn ugylátom rosszul èrzed magad ebben a helyzetben.Nincs mièrt.Hogy ez jött le az egèszböl ha az oldalt alaposan átnèzed,rá jösz.hogy van kèt oldal.Egyik aki rájött,hogy mit ir a biblia a másik,hogy mit mod a hagyomány.
Az igaz keresztèny ezt nem támadással oldja meg hanem az igaz birot a bibliát teszi az asztalra ès ott ès a biblia segitsègève oldják meg a vitát felebaráti szeretetben.Mivel Danteval már több vitám volt ahol nem jött bibliai bizonyitèkkal èn használtam de már kevesebbet.Látva,hogy azt mondja,hogy emberek irták ès ök is tèvedhetnek.De a fentnevezett vallás honnan inspirált.Csakis onan.+hagyomány.
Szò ami szò igyekeztem igazságos lenni de nem hagytam a hagyományra èpült dolgokat beèpiteni a meggyözödèsembe.
Mert Jèzus azt mondta"a ti hagyományotokkal megrontottátok az èn Atyám törvènyèt".Kb.egyève igy indult a vita,amit nem szeretek.
Èn a kèdèsedre azèrt nem reagáltam konkrètan mert van három vallás aki nem viseltetik ugy,hogy nehagyná támadás nèlkül.Igy kèrlek ha többet megakarsz tudni Jt.-rol látogasd meg a Jw.orgot.vgy kèrdezz privatban
Ne èrezd magad rossz helyzetben mert nemtudhattad mi jön ki belöle,itt aki ugy èrzi magát az èn vagyok de már megszoktam"Jèzus azt mondta"Minden hazugságot rátok mondnak,ès gyülöletesek lesztek az èn nevem miatt,minden nèp elött"
Felejtsd el ès szèp napot.
"Az igaz keresztèny ezt nem támadással oldja meg hanem az igaz birot a bibliát teszi az asztalra ès ott ès a biblia segitsègève oldják meg a vitát felebaráti szeretetben.Mivel Danteval már több vitám volt ahol nem jött bibliai bizonyitèkkal èn használtam de már kevesebbet"
->Ezt a szöveget csak azok hiszik el, akik nem ismernek titeket, és sajnos beleeshetnek abba a hibába, hogy tényleg azt gondolják, hogy veletek lehet értelmes teológiai vitát folytatni. Számtalanszor levezettük már - pusztán a Bibliából - hogy a JT-k tanítása [amely bizonyos esetekben istenkáromló is] egyszerűen hamis. Az interneten tonnányi anyag van, amely darabokra szedi a JT dogmákat, és rámutat azoknak hamisságukra (a szervezet hátteréről nem is beszélve), a Tanú azonban úgy van beállítva, hogy már eleve gyanakodva nézzen mindenre, ami szembemegy a JT tanításokkal, mert elhitették velük, azt a hazugságot, hogy csak náluk van az igazság:
"Ő [Isten] az ő látható szervezetén kívül nem részesít szent szellemében és Szavának megértésében és helyes megítélésében." (Őrtorony , 1965. július 1., 391.o., angolban)
Ezek után szégyellhetik magukat azok a Tanúk, akik azt a látszatot merik kelteni, mintha vevők lennének más alternatívák elfogadására, holott a valóságban ők már döntöttek az Őrtorony mellett, és ezek a viták a valóságban nem szólnak másról, csak egy dologról: megvédeni az Őrtorony dogmákat, illetve beterelni másokat abba az agymosó szervezetbe.
Dante
"és hátradőlve popcornnal a kezemben nézegettem,hogyan vitatkoznak alatta a válaszadók. :)"
->Én a magam részéről nem is vitának szántam ezeket a cikkeket, hiszen nem tartom a Tanúkat vitára alkalmasnak. Ha jól tudom, és nem tévedek, az oldalon sem mindenki miattuk ír, velük kapcsolatban hanem azok miatt akik nem ismerik őket. Ez a szervezet ugyanis óriási igényekkel lép fel, ráadásul önmagát ártalmatlannak állítja be, és itt van szükség arra, hogy rámutassunk: ez egy elfogult, agymosó szervezet, akinek semmi köze nincs Istenhez.
Abban azonban hiszek, hogy náluk is vannak jó szándékú emberek, akik sajnos meg vannak tévesztve. Azt gondolom viszont, hogy Isten ezeket az embereket ki fogja majd hívni az Őrtorony szervezetből.
A kérdésre megadtam a választ, úgyhogy nekem itt már több mondanivalóm nincs.
Dante
Még annyit, hogy bocs, de rosszul idéztelek :D Tehát akkor pontosabban:
"Gondolkodtam,hogy reagáljak-e a vitára,és inkább reagáltam,nehogy úgy tűnjön,hogy feltettem egy kérdést,és hátradőlve popcornnal a kezemben nézegettem,hogyan vitatkoznak alatta a válaszadók. :)"
Így már pontosabb. :D
Dante
"nem,nem a tanúk emberekre gyakorolt hatását,hanem a vallásét"
Tehát akkor most speciálisan a Jehova tanúi vallás emberekre gyakorolt hatására vagy kíváncsi, vagy úgy általában a vallások emberekre gyakorolt hatására?
#21:
"rá jösz.hogy van kèt oldal.Egyik aki rájött,hogy mit ir a biblia a másik,hogy mit mod a hagyomány. "
Értem. Tehát a kereszténység megannyi ágazata hiába fordította, tanulmányozta, elemezte és járta körbe a Bibliát elölről hátra és hátulról előre, nem jöttek rá a tutira, azonban a JT-k néhány évtized alatt megtalálták az abszolút igazságot a Biblia soraiban és azok között is. Nem semmi ez a felsőbbrendűségi érzés, ez a dölyfösség, amivel ezt kinyilatkozod.
Apropó, a dölyfösség úgy tudom, beletartozik a hét főbűn közé, ugye jól tudom?
" Tehát akkor most speciálisan a Jehova tanúi vallás emberekre gyakorolt hatására vagy kíváncsi, vagy úgy általában a vallások emberekre gyakorolt hatására? "
Most kifejezetten ez a vallás érdekelne :)
24#-nek. "Számtalanszor levezettük már-pusztán a bibliábol-hogy Jt.tanitásaqq egyszerüen hamis".Es igy van,NEKED hamis.Egy tantètelel mièrt nem hozakodsz elö bibliával igazolva?
Èn izelitöül megemlitek egyet vagy többet,hogy te vagy istenkáromlò.Pld. A halottakèrt valò ima:mondj egy biblia verset amelyik támogassa.Ugyanis a halottakèrt valò imát a biblia elutasitja.
Tisztitòtüz:a biblia nem beszèl rolla
Keresztvetès:mondj egy biblia verset az apostolok ima elött vagy után vettek keresztet vagy soha,mer ezt i.sz.u.325brn vezette be a vallás.
Háromság:a biblia eleitöl vègig egyszer sem emliti ezt a szot.
Tovább nem sorolom de minden tizböl hat gyakorlat a bibliában nincs meg. Ès akkor ki az istenkáromlò?
A fentebb megemlitett csak az a nagy hordòerejü bün amiröl nem beszèlsz a keresztes hadjárat 150èven keresztül több milliò ember èlete.
Inkviziciò ,ember kinzás kivègzès több százezer ember.
Pedofilia:Csak amit tudunk több tizezer ember ,akik lelkibetegek lettek ès egyesek öngyilkosok lettek.
Na ezek az Istenkáromlások.
"Szègyelhetik azok a Tanuk magukat akik nem vevök más álternátivára":Na ez egy nagy ostobaság aki az Isten szavát álternátivan kezeli.Vagyis a dogmákat egymás kedvèèrt elfogadjuk ès a bibliát ezáltal èrtelemszerüen figyelmen kivül hagyjuk.
Mivel a mai gyülekezetben a megkeresztelt Tanu társaim azt tanácsolták,hogy nevesztegessem az idömet ilyen üresjáratban es mellèje ne vitatkozzak senkivel a hitemröl,inkább megyek hirdetni,megszeretnèk
keresztelkedni.De mivel nemszeretem sem a hazugságot sem a hamisságot mèg ezt az utolsò reagálásomat megkellett irjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!