Amerikai keresztényekről vélemények?
Youtubon szoktam nézni (felirattal) előadásokat amelyeket prédikátorok tartanak rengeteg embernek stadion szerűségekben. pl.: Karizmatikus Tanítások néven is fut ilyen (videót nem linkelek nehogy az legyen h reklám stb..)
Az érdekelne h ők mennyire keresztények ?
Miért nem pap van templommal?
Esetleg valami ferdítés lehet mögötte ? csak mert elég sokat hallgattam eddig nem tűnt fel különösebb csak ezek a dolgok európai szemmel furcsák.
Szia
Jézus a következőket mondta a bibliáról:
(János 17:17) . . .a te szavad igazság.
Isten szavában le van irva miről lehet felismeni Jézus tanitványait,
egységesek minden nemzetből, és szeretet van közöttük valamint nem része a világnak és kevesen vannak
Persze vannak még kritériumok csak eg párat soroltam fel
Én keresztény vagyok és úgy mond nem szeretném "félrevezettetni" magam.
1x a hit gyülisek igen csak megvezettek nem akarok ilyen problémát.
1-ső vagyok
Megértelek, de ez ne tartson vissza attól, hogy elhagyd a valódi reménységet, más hamis "tanitásban" amihez Istennek köze sincs
Van Istennek népe, és Jézusnak Tanitványai, ahogy mindig is voltak. mint irtam fel lehet ismerni ezt a népet, csak ehhez nagy fokú alázat kell és sok ima.
ugyan is ezek az emberek is tökéletlenek és követnek el hibát, ahogy az apostolok is hibáztak, de még is az ismertető jeleket lehet látni
Amit hallgatsz az szerintem ilyen hit gyüli "kaliberű" lehet.
Mo-n ők az "amerikai stílusú" keresztények.
Egyébként ők karizmatikusok.
Ők azok akik rázongani szoktak.
Van is egy müsoruk valamelyik tv csatornán.
Ilyen hitgyülis amcsi keresztényekről szól.
Ők tudtomal meg "tagadják" a templomot és a papságot . Náluk lelkész meg prédikátor (angolul: preshbiter) van.
Van egy másik is ez a Bp-i autonomn egyház a Hitgyüliből vált ki még a 80-90-es években.
Alig vannak 200-300-an.
Amúgy azért váltak kk mert a vezetőségel (a presbitériummal) és Németh Sanyival (aki egyébként a ő "főemberük") össze kaptak.
Kedves Kérdező!
Azt javaslom, hogy olvasd a Bibliát rendszeresen, és akkor lesz alapod, ami szerint meg tudod ítélni, hogy amit nézel/hallgatsz (tanítás, prédikáció) valóban Istentől való-e vagy nem.
"Az érdekelne h ők mennyire keresztények ?"
Youtube-on nézve többnyire csak a tanítást tudod megítélni, ha ismered Isten Igéjét. Az, hogy ők mennyire keresztények, az életükön látszik, hogy milyen gyümölcsöt teremnek. Ezt pedig akkor látod, ha a közelükben élsz.
"Miért nem pap van templommal?"
Ha elolvasod az Apostolok Cselekedeteit, azt látod, hogy ott sem templomban voltak gyülekezeti alkalmak. Nem a hely/épület a lényeg, hanem a tartalom.
"Esetleg valami ferdítés lehet mögötte ? csak mert elég sokat hallgattam eddig nem tűnt fel különösebb csak ezek a dolgok európai szemmel furcsák."
Nem európai szemmel furcsák, hanem szerintem katolikus szemmel (a kérdésed alapján annak tűnsz). Magyarországon is nagyon sok élő keresztény gyülekezet létezik, akik nem templomban gyűlnek össze, hanem imaházakban vagy akár csak egyszerűen bérelnek egy termet. Lehet, hogy nem olyan nagy tömegről van szó nálunk, mint amit ott látsz, de Magyarország népessége is kisebb. Viszont szoktak lenni olyan (felekezetközi)keresztény konferenciák, amikor nagyobb tömeg jön össze, többnyire valamilyen stadionban.
Az Ez az a nap-ról nem tudom, hogy hallottál-e, ez mondjuk inkább dicsőítő (koncert-jellegű) összejövetel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!