Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovizmusról vélemények?

Roxy333 kérdése:

Jehovizmusról vélemények?

Figyelt kérdés
Kíváncsiságból elkezdtem gondolkodni a különböző vallásokon,és azoknak az emberekre gyakorolt hatásain, többek között ezért is itt kérdezem,és nem máshol nézek utána,mert itt véleményeket látok,nem leírást. Annyit tudok,hogy a "jehovizmus" szót sértőnek tartják,és elnézést,hogy így fogalmaztam meg,de máshogy nem tudtam kifejezni,hogy a vallás maga érdekel,nem az emberek! :)

2016. júl. 22. 18:31
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
65%

Egy erős fundamentalista irányzatról van esetükben szó, amely köszönőviszonyban sincs a történelmi kereszténységgel, hanem amiket önmaguk olvastak ki a Bibliából, azt tartják igaznak, figyelmen kívül hagyva azt, hogy már számtalanszor kritika alá vonták és cáfolták az értelmezésüket. Tanításaiknak semmi köze nincs az Ősegyház tanításához, hanem attól eltérnek. Lényegében arianizmust hirdetnek, vagyis egy olyan eretnektanítást, amit az Egyház már kb. 1600 évvel ezelőtt elítélt. Ez a vallásos szervezet számtalan negatív dologgal rendelkezik, hogy említsek néhányat: a Biblia meghamisítása, hazugság a tárgyalóteremben, beteljesületlen jóslatok, gyűlöletkeltő megjegyzések a kereszténység és a tőlük kivált tagok ellen, továbbá sajnos halálos esetekkel is számolnunk kell, hiszen a szervezet vér fóbiája miatt nem egy Tanú halt meg, mert elutasították a vértranszfúziót.

Kb. ennyit róluk.

Dante

2016. júl. 22. 19:19
 2/36 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Nem Jehovizmus.

Istennek a neve Jahve, vagy Jehova.

Isten nem hozott létre vallásokat, és a Fia Jézus sem.

Hanem erkölcsi alapelveket törvényeket állított össze ami alapján az embereknek élnie kellene.

Jehova Tanúi igyekszenek ennek megfelelni, illetve Jézus tanításának kérésének eleget tenni.

2016. júl. 22. 19:39
 3/36 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak köszönöm,a másodiknak is,bár a kérdésemre csak egyetlen sorral felelt,a többi mondandója arról szólt,amit direkt kihangsúlyoztam a kérdésem alatti leírásomban,nevezetesen: " Annyit tudok,hogy a "jehovizmus" szót sértőnek tartják,és elnézést,hogy így fogalmaztam meg,de máshogy nem tudtam kifejezni,hogy a vallás maga érdekel,nem az emberek! :)"

Még elnézést is kértem,kár volt erre ennyi sort pazarolni,mert tisztában vagyok vele. De ha van jobb ötleted,hogy máshogy tudnám egy szóval leírni a "vallásotokat" úgy,hogy tényleg arra irányuljon és nem az emberekre,mint a Jehova tanúi,akkor inkább segítettél volna,és írtad volna le azt. De így csak elmondtad,ami nem helyes,amit én is tudok,de hogy mire javítsam,azt nem. :)

2016. júl. 22. 19:43
 4/36 A kérdező kommentje:
Nem bántani akarlak,teljesen komolyan mondtam,hogy ha megmondod,hogy hogy helyes,akkor legközelebb úgy használom (mert itt már ugye nem tudom átjavítani) :)
2016. júl. 22. 19:50
 5/36 anonim ***** válasza:

Istennek a neve egészen biztosan nem "jehova", hiszen az egy téves olvasat, de ezt már milliószor leírtuk itt. A "Jahve" kifejezés vitatható, zsidó szemszögből az is helytelen, ezt világosan leírta Raj Tamás még annak idején, aki figyelembe véve hogy rabbi volt, a héber nyelvet elég magas szinten kellett ismernie. Ez a Tanúkra nem mondható el, hiszen még a vezetőik sem beszélnek héberül, abból kiindulva, hogy a saját fordításukat olyan emberek végezték el, akik laikusok. Tehát ha valakiknek a véleménye nem mérvadó a héber nyelvtani kérdésekben, akkor azok biztosan a Tanúk. Szótározni mindenki tud, de az nem valódi tudás.

A másik meg az, hogy - tetszik, nem tetszik - a kereszténység is egy vallás. Még szép hogy vallás, hiszen tipikus vallásos elemek vannak benne, olyanok, amelyek más népek vallásaiban is megtalálhatóak. Igaz, különbség is van, ezért beszélhetünk a kereszténység esetében egy különálló vallásról.

Dante

2016. júl. 22. 20:01
 6/36 anonim ***** válasza:
Úgy tudom a jehova tanúinak az alapítói, hitehagyott emberek, akik kiszakadtak az adventista egyházból, a tanúknak eléggé szigorú a véleményük azzal kapcsolatosan, hogy a hitehagyottak mennyire elítélendők, és romboló hatással vannak a nyájra, de hogyan kell akkor azt elbírálni, hogy maguk a tanúk is hitehagyottakból lettek?
2016. júl. 22. 20:35
 7/36 anonim ***** válasza:

"Istennek a neve egészen biztosan nem "jehova", hiszen az egy téves olvasat, de ezt már milliószor leírtuk itt."

Na igen, erről az ősrégi vicc jut eszembe, mikor a retard gyerek sétál az apjával az állatkertben, megállnak a zsiráf ketrece előtt. A kisgyerek hosszasan vizsgálgatja a zsiráfot, majd megkérdezi az apját:

- Apuuuuu, ez nyúúúúúúl?

- Nem kisfiam, ez egy zsiráf.

Mire a gyerek felragyogó arccal:

- Meeekkora nyúúúúúl!!!

2016. júl. 23. 00:26
 8/36 anonim ***** válasza:
2016. júl. 23. 01:12
 9/36 anonim ***** válasza:
A jehova tanui nem az adventistáktol szakadtak ki hanem Lucifertöl. Az adventistákkal tanult de átértelmezte a saját szabadkőmüves ideologiáival, 33 fokozatu volt.
2016. júl. 23. 12:28
 10/36 anonim ***** válasza:
0%

Dante mivel nem vallásos ember,igy nem számithatò Isten imádoi közè.

Ö a vallás törtènelemmel foglalkozik ami az emberek irta nevek ès törtènelmek leirása ès annak terjesztèse.

Èn már többször a bibliában le irt törtènèseket összehasonlitottam az irásaival ès egèszen mást irt,sok helyen.Köztudott,hogy mindenki a törtènelmèt a maga szájize szerint irja,mert szègyelnè a gyengesègèt beleirni,de itt csak azokrol a törtènèszekröl van szò akik a bibliát az iráskor nem vettèk figyelembe.

Pèld.Egy meccset a vesztes ugy tár fel,hogy az ellenfèl eröss volt.

Igy Isten Szavát helytelen lenne a Dánte irásaival kavarni,mert ez olya lenne mint a tisza szeszt egy règi romlott szörpel vegyitenènk fel.

Igy helyesen teszi az aki a bibliát tanulmányozza ,hagyja figyilmen kivül a Dánte bejegyzèseit,mert világi ès nem szentirási töltetü.Külömben Dante nem ugy foglalkozik az irással mint akinek van hite Istenben ès Fiában,hanem egy vegyes ès átlagos nèzete van a hitröl,ami nem èrintette meg.

Nyugodtan kimondhatjuk,hogy a vallás ès a világtörtènelem nyomába, jár Istenben valò hit nèlkül.

2016. júl. 23. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!