Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a külömbség, ha direkt...

Mi a külömbség, ha direkt imádkozunk Istenhez vagy ha képen, szobron keresztül?

Figyelt kérdés
Jézus és az apostolok Melyiket alkalmazták?

#kép #Imádkozunk #szobor.
2016. júl. 22. 15:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

1#. "Az Örtorony gyülöletre nevel a szeretet helyett"Nèzd meg ezt a 1-es bejegyzèsedet__tègedet is az örtorony nevel gyülöletre,mert ez minden csak nem szeretet.

Nem az Örtorony nem nevel tèged,mert ha nevelne ilyen bejegyzèssel,hamis váddal nem állnál elö,mèg csak azèrt sem mert akkor megèrtetted volna,hogy olyan hamistanuságot nem teszek felebarátom ellen mert Isten nem hagyja büntetlenül. Tehát nem hiszel Istenben.De mièrt is:Mert az apostol azt mondja:"Hogy szereted Istent akit nem látsz,ha nem szereted embertársadat akit látsz"

"Elhiteti a hiveive,hogy minden Katolikus az ördögtöl valò" Hogy tudsz ilyen nagy hordoerejü hazugságot mondani?

Rád illik ez a biblia vers:Jelenèsek.22:15."Kivül maradnak a kutyák,ès azok akik szpiritizmust gyakorolnak,ès a paráznák,,a gyilkosok,a bálványimádok ès mindenki,aki kedveli ès gyakorolja a hazugságot".

Tudom már rajtad ez a bibliavers nem segit ,mert tègedet nem is èrdekel az Isten Szava.De a Tanukat èrdekli ès azèrt járnak házrol házra a Katolikusokhoz es a nem Katolikusokhoz egyaránt,mert szeretik embertársukat ès megakarják ismertetni velük az Isten Szavát.

Ès ezt te is pontosan tudod ugy mint èn,de,hogy mièrt gyülölsz mindenkit körülöted azt is pontosan tudod te is èn is.

2016. júl. 22. 21:46
 12/20 anonim ***** válasza:
10#.A 10-est magadnak irtad? Jol irtad !!
2016. júl. 23. 07:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem 12es fiam, eltévesztettem, neked címeztem az levelemet, melyet a holló vitt sebesen.
2016. júl. 23. 07:26
 14/20 anonim ***** válasza:

10#.át fiam egy nehányat kihagytál,biztos magadnak tulajdonitod:pld.inkvizicionista.nacionalista ugyan is èn román vagyok.A komunista a te reszortod mert az igaz keresztènyeket neki árultátok el mint Jèust is Kajafásnak ès Annásnak.

De jot tettetek mert a tömlecbe is vègbement az igazság hirdetèse,amit ti nem tettetek.

2016. júl. 23. 09:15
 15/20 anonim ***** válasza:
14-es Jobbulást! Menj inkább ki a természetbe sétálni, hasznosabb lesz, mint itt mindenféle ökörséget összehordani.
2016. júl. 23. 09:26
 16/20 anonim ***** válasza:

15#.Hát fiam itt a baj:Onan erre lehet ökörsèget irni,de inen arra már nem.Ez örökkè igy volt az igaznak nincs igaza ,csak annak van igaza aki nem mond igzat.Hát fiam ebben a világban az aki nem mond igazat annak nemis kell dolgozzon,de aki igazat mond ha dolozik sem èlhet.Azèrt szolitalak fiamnak mert 68èves lètemre fiamnak szolitottál

De nem haragszok.

2016. júl. 23. 10:03
 17/20 anonim ***** válasza:
hát fiam, ne is haragudj, mert ezt a magasröptű társalgást abba kell hagynom, mert dolgoznom kell -noha már élemedett korú vagyok. A munka nálam úgy megy: mintha imádság lenne, így tudom megvalósítani a "szüntelen imádkozzatok" egyébként paradoxonnak hangzó elvet. Légy jó fiam, menj sétálj a ligetben, jót fog tenni. /101n
2016. júl. 23. 11:56
 18/20 szp72 ***** válasza:

Istenhez imádkozni csak direktbe lehet. Az megint más kérdés, hogy imádkozni sokféle módon, sokféle eszköz tárgy igénybevételkével, különféle környezetben.

Természetben, templomban, gyertyát gyújtva, ünneplő ruhában, zene kísérettel, virággal, függönyökkel díszített teremben. Miért pont a bibliai jeleneteket és személyeket ábrázoló festményekkel és szobrokkal van probléma?

A Bibliában is használnak eszközöket, szobrokat. Józsue leborult a szobrokat is tartalmazó frigyláda előtt, Dávid táncolt is előtte. A templom szentélyében is voltak szobrok.

Egy feszület például semmivel se jobb vagy rosszabb, mint a frigyláda. A frigyláda sem Isten, a feszület sem. A frigyláda is Isten jelenlétét jelképezte, ahogy a feszület is Krisztusét. Aki frigyláda jelenlétében a frigyláda felé fordulva imádkozik az nem a ládának imádkozik, ahogy a feszületnek sem imádkozik senki.

Nem kötelező képeket szobrokat használni az imádkozáshoz, én sem nagyon használok, de miért ítéled el, aki esetleg használ, persze ha egyébként nem tartja a képet Istennek, ami bálványimádás.

2016. júl. 23. 12:33
 19/20 KZitus ***** válasza:

Szia :-)

Ez a különbség:

János 14:6, 13,14

Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.

És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által. Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni.

2016. júl. 23. 20:22
 20/20 anonim ***** válasza:

18#.Sok a beszéd,ilyen vagy olyan alkalom,templomba vagy nem es akkor ,gyerty vagy nélküle.

Egyszerü és rövid Jézus és az apostolok mit tettek, tedd azt te is.

Akkor is volt templom volt szokásos szertartás Jézus mit tett,na tedd azt te is.

Hiába beszélsz tele egy oldalt a te jó és rossz véleményeddel,az csak salak.Kérdés,Jézus mit tett és mit tenne a helyembe?

Nem elködösiteni kell az értelmet,hanem direkt,rövid és lényeges vállaszokat keresünk.

2016. aug. 3. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!