Csak jehova tanuinak. Mi külömbseg van a barat es a felebarat között? Köszönöm.
A felebarát elvont fogalom, a highskill alapján (amit megtanultál) értékeled az embereket, igy aztán mindenkit embernek tartasz, és méltó tiszteletet adsz a szenteknek is.
A barátból csak néhány van az életben, egy baráttal össze tudsz olvadni és élni tudsz vele, tudsz vele azonosulni mindig. Barát az barát, de az ellenség is baráttá válhat, az egész világ ellenség, önmagunk, a lélek viszont barát. Nyisd meg teljesen a lelket minden dolgodban, egyik dologban a másik után, addig gyakorolj törd magad mig nem megy!! Most van a pörgés, és sokkal könnyebb elérni. Ne feledd, teljes megnyitása valódi, maradandó tudást okoz, ahányszor csak sikerül, több lesz, és felfelé kell menni. Mindenhol tudás lesz, mert minden a lélekből származik, Ne mérd fel, hanem jól kezeld, mintha veled lenne. Neki minden sikerül, el kell érni azt a büszkeséget és örömöt (az ő szemszögéből) amivel megadja magát, és akkor hirtelen megtudod tanulni azt amit akarsz, egy idő után meg már látni is. Ez nagy, páratlan örömmel is jár. Ez a vallás lényege. És igy kapunk is valamit.
Hát az előttem író, érdekes dolgokat írt, de nem hiszem hogy Tanú lenne, mert vannak a szavaiban érdekes elemek.
De nem rossz,
A Barátait, megválogathatja az ember, a Felebarátait nem.
Jézus a felebarátról szóló szemléltetésben, kizárja a válogatást, mindenki a felebarátom, még az ellenségem is. Persze az nem jelenti azt, hogy olyan közeli kapcsolatban vagyok vele, mint egy baráttal,
De ha tudok segítségére sietek.
Egy barát pedig szorosabb kötelék, mert bizalommal vagyok iránta, mert tudom hogy mindig számíthatok rá, és nem fog becsapni, ismerem, hisze egy baráttal az ember időt tölt el.
Jézusnak is voltak Barátai, de azon belül is voltak akikkel szorosabb barátságot ápolt
Mint Péter, vagy János sőt a legközelebbi és Őt szeretett tanítványnak nevezi János volt.
Ez nem jelentette azt hogy a Többieket nem szerette,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!